دولت به دنبال كاهش اختیارات شوراها و تضعیف آن نیست
خبرگزاری ارک: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این دولت شورا را نه رقیب خود بلکه همراه خود میداند، گفت: دولت به دنبال کم کردن اختیارات شوراها و تضعیف آنها نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر ، معصومه ابتکار در هفدهمین جلسه شورای عالی استانها که در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به سفر خود به استان خوزستان اظهار داشت: در سفری که به خوزستان داشتم از بخشهای مختلف این استان و تالاب هورالعظیم بازدید کردم، هورالعظیم خشک شده و به کانون گردو غبار تبدیل شده بود اما از نیمه سال گذشته آب را وارد این تالاب کرده و نیزارها در آن رشد کردند که خوشبختانه در پی آن کانون گرد و غبار برخاسته از هورالعظیم از بین رفت.
وی با اشاره به حادثه واژگونی قایقش در تالاب هورالعظیم افزود: این غرق شدن نشان میدهد که هورالعظیم امروز آب دارد و از سوی دیگر نیز بیانگر این است که ما تا پای جان برای دفاع از کشور و محیط زیست خوزستان ایستادهایم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این دولت شورا را نه رقیب خود بلکه همراه خود میداند، اضافه کرد: دولت به دنبال کم کردن اختیارات شوراها و تضعیف آنها نیست. این دولت حامی شوراهاست چرا که شوراها نقش مهمی در مردم سالاری دینی و توانمندسازی جامعه دارند. مهمترین مسالهای که شورای عالی استانها باید به آن توجه داشته باشد مساله توسعه پایدار است.
وی با بیان اینکه اعضای شورای عالی استانها و شوراها باید در جریان اخبار محیط زیست باشند،گفت: از تمام خطوط تولید خودرو در کشور بازرسی میکنیم و امروزه استاندارد یورو ۴ برای تمامی خودروها الزامی و اجرایی شده است.
ابتکار بیان کرد: حتما کار ما نیز دارای ایراد است و ما نمیخواهیم بگوییم که بی عیب و نقض هستیم، بیایید این ترینها ، بهترینها و اولینها را از سخنهایمان خارج کنیم و به دنبال راهکارهای عملی و درست باشیم.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: یکی از بحثهایی که شب گذشته در دولت مطرح شد موضوع مدیریت پسماند در استانهای شمالی بود که دولت تاکید کرد در این استانها و کل کشور مدیریت پسماند را با کمک شهرداریها انجام دهد و این برای نخستین بار است که دولت اقدام به مدیریت پسماند شهری و تولید نیروگاههای پسماند انرژی کرده است.
رئیس سازمان محیط زیست از مصوبه دولت در خصوص فضاهای سبز شهری خبر داد و گفت: در این مصوبه ساز و کارهای حمایتی برای توسعه و تقویت فضاهای سبز و نیز استفاده بهینه از پسماند فاضلابها و غیره تصویب شد و ما تمام تلاشمان حمایت از مدیریت شهری و شوراهاست.
وی بیان کرد: نخالههای ساختمانی شهر و محیط زیست را نابود می کنند و من در سفری که چندی پیش با تعدادی از اعضای شورای شهر به نقاط حاشیه یکی از شهرها داشتم، دیدیم که یکی از بهترین مناطق زیست محیطی به محلی برای تخلیه نخالههای ساختمانی بدل شده بود که در این خصوص نیز شورای شهر میبایست نظارت کافی را داشته باشد و شهرداری نیز برای نخالهها برنامهریزی کند.شهرداری موظف به حمایت از حریم پارکهای ملی است. در خصوص آلودگیهای صوتی نیز شوراها و شهرداری نقش موثری برعهده دارند.
ابتکار یکی دیگر از مواردی که شوراها می توانند در آن تاثیر بگذارد را بحث معاینه فنی خودروها دانست و گفت: این موضوع برعهده شهرداریهاست اما متاسفانه در بحث معاینه فنی کارآمدی لازم را نداشتیم و انشاالله طی چند ماه آینده با همکاری وزارت کشور ،محیط زیست، راهور ناجا و … معاینه فنی به شکل یکپارچه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با اشاره به خشک شدن تالاب هامون عنوان کرد: در دولت برای نخستین بار عالیترین شخص مسئول در محیط زیست با عالی ترین مقام کشور مقابل دیدار کرده و نتیجه آن وارد شدن بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب به هامون است. به طوری که در سال گذشته با اقداماتی که دولت نجام داد هامون بیش از هفت ماه پر آب بود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه و خشک شدن این دریاچه نیز گفت: بیش از ۹۰ سد به روی دریاچه ارومیه زده شد و گفتند که علت آن برای توسعه کشاورزی است حالا کشاورزی توسعه پیدا کرد اما به چه قیمی به قیمت خشک شدن دریاچه ارومیه. از آن طرف آمدند و آن پل را به روی دریاچه احداث کردند و این کار هم باعث شد تا گردش آب در دریاچه ارومیه به مخاطره بیفتد. بنابراین ما باید برای تمام اقداماتمان یک برنامه ریزی محیط زیستی نیز داشته باشیم که خوشبختانه در دولت یازدهم این امر میسر شده است.