تبریزی ها کمترین مراجعه را به مراکز طرح ملی کنترل فشار خون دارند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در حالی که ۸۵ درصد از افراد بالای ۳۰ سال در شهرستان های شبستر و ملکان به مراکز سلامت و پایگاه های کنترل فشار خون مراجعه کرده اند، تبریزی ها کمترین میزان مراجعه را به این مراکز و پایگاه ها داشتند.
محمدحسین صومی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد: از آغاز طرح ملی کنترل فشار خون تاکنون، ۵۷ درصد از افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و مبتلایان به نارسایی های کلیوی استان، مورد بررسی قرار گرفته و مبتلایان به فشار خون شناسایی شده اند، با این حال تلاش ها برای شناسایی دیگر مبتلایان به فشار خون ادامه دارد.
وی از شهروندان خواست در روزهای باقی مانده با مراجعه به مراکز سنجش سلامت و پایگاه های کنترل فشار خون، در این طرح ملی شرکت کرده و از سلامت جسمانی خود آگاه شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز یادآوری کرد: سالانه حدود ۵ هزار نفر در آذربایجان شرقی به علت ابتلا به بیماری های مرتبط با فشار خون بالا، جان خود را از دست می دهند.
صومی با بیان اینکه فشار خون بالا در هر سنی وجود دارد اما در افراد زیر ۳۰ سال کمتر است و زنان بیشتر از مردان مبتلا به فشارخون بالا هستند، افزود: فشار خون بالا، علامت خاصی ندارد از این رو به عامل خاموش مرگ و میر معروف است.
وی با بیان اینکه در ۲۵ سال اخیر (از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۵) شیوع پرفشاری خون در ایران حدود ۳ برابر شده است، افزود: یک مطالعه نشان می دهد، در ایران ۶۰ درصد افرادِ دارای فشار خون بالا، از بیماری خود اطلاع دارند و فقط نیمی از بیماران برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می کنند و فشار خون در ۱۹ درصد از بیماران به خوبی کنترل می شود.
طرح بسیج ملی کنترل فشار خون همزمان با سراسر کشور از ۱۸ خرداد در آذربایجان شرقی هم کلید خورده و تا ۱۵ تیر ادامه می یابد.
گروه هدف این طرح، افراد بالای ۳۰ سال، بیماران کلیوی و بانوان باردار است.
افراد برای کنترل رایگان فشار خون خود می توانند به همه مراکز و پایگاه های سلامت و ایستگاه های ثابت و سیار شهری و روستایی و بیمارستان های استان مراجعه کنند و از سلامت جسمی و میزان فشار خونشان آگاه شوند و در صورت ابتلا به فشار خون، با اقدامات درمانی، از عوارض آن پیشگیری کنند.