کاهش سهم آذربایجان شرقی در شاخص‌های اقتصادی کشور

استاندار آذربایجان شرقی از کاهش سهم جمعیتی استان در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: سهم اقتصادی استان در حدود ۴ درصد و در حوزه تولید ناخالص ملی، کمتر از ۲.۴ دهم درصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مراغه، محمدرضا پورمحمدی امروز در سفر یک روزه خود به این شهرستان از واحدهای تولیدی و صنعتی این شهرستان در شهرک صنعتی بازدید و با تاکید بر ضرورت همکاری بانک‌های عامل در استان اظهار داشت: رفع موانع واحدهای تولیدی و صنعتی از اولویت‌های مهم دستگاه‌های اجرایی آذربایجان شرقی بوده و باید بانک‌های عامل نیز در ارائه تسهیلات جهت تأمین سرمایه درگردش همکاری کنند.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در استان مشکل تأمین سرمایه در گردش است که با ایجاد کارگروه‌های رفع موانع تولید در آذربایجان شرقی بیشتر مشکلات موجود برسر راه واحدهای تولیدی رفع شده است.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید برهمکاری بانک‌های عامل استان با کارگروه رفع موانع تولید اظهارکرد: جلسات مختلفی بامسئول هماهنگی بانک‌های استان در راستای افزایش تعامل و همکاری بانک‌ها در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی برگزار شده که بیشتر مصوبات اجرایی شده است.

وی ادامه داد: کارگروه رفع موانع تولید در شهرستان‌ها نیز در فرمانداری‌ها تشکیل شده و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی را بعد از شناسایی اعلام و در این کارگروه با ارائه راه‌های قانونی نسبت به حل مشکلات و موانع موجود اقدام می‌شود.

پورمحمدی در ادامه با تاکید برمشارکت و همکاری بانک‌های استان با واحدهای تولیدی اظهارکرد: حمایت بانک‌ها از واحدهای تولیدی سطح استان ضروری بوده وباید براساس قانون در حمایت از واحدهای تولیدی فعال‌تر عمل کنند.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: تأمین مواد اولیه وارداتی و داخلی از طریق بورس یکی دیگر از راهکارها برای رونق ادامه فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی است که آموزش‌های لازم برای استفاده از بورس در اختیار این واحدها قرارگیرد.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت از کالاهای تولید شده در داخل کشور گفت: با تولید کالاهایی با کیفیت بالا و استاندارد در داخل کشور ضروری است مردم از کالاهای تولیدی داخلی حمایت لازم را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: کارخانه کاوه سودا به عنوان یکی از واحدهای صنعتی بزرگ منطقه با اشتغال زایی بیش از ۲ هزار نفر از پتانسیل مناسبی برای توسعه صنایع پایین دستی برخوردار است که ضروری است حمایت‌های لازم از بخش خصوصی در سرمایه گذاری انجام شود.

پورمحمدی با تاکید بر حمایت از فعالیت صنایع کوچک و بزرگ در شهرک صنعتی مراغه گفت: درحال حاضر دولت تسهیلات خوبی را برای راه اندازی و حمایت از واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک ارائه می‌کند ومسئولان شهرستانی نیز می‌توانند با استفاده از این ظرفیت حمایت‌های لازم را از واحدهای موجود انجام دهند.

پورمحمدی با اشاره به اینکه در خصوص ارائه تسهیلات مشکلی نداریم بلکه واحدهای تولیدی نمی‌توانند تسهیلات را جذب کنند، اذعان داشت: در اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی، هیچ گونه محدودیتی نداریم اما علیرغم وجود اعتبارات بسیار خوب در این زمینه، تا کنون ۳۵ درصد توسط متقاضیان واحدهای تولیدی و صنعتی از بانک‌ها جذب شده است.

استاندار آذربایجان شرقی عنوان کرد: با تمام توان از واحدهای تولیدی و صنعتی حمایت می‌کنیم و انتظار داریم آنها نسبت به مسائلی همچون پرداخت حقوق دولتی، مالیات و سایر تکالیف قانونی خود اهتمام جدی داشته باشند.

وی در بخش دیگری از کاهش سهم جمعیتی استان در سال‌های اخیر خبر داد و عنوان کرد: سهم اقتصادی استان در حدود ۴ درصد و در حوزه تولید ناخالص ملی، کمتر از ۲٫۴ دهم درصد است.

پورمحمدی با برشمردن مهم‌ترین دلیل کاهش سهم و نقش استان در شاخص‌های اقتصادی کشور گفت: تبدیل استان آذربایجان شرقی به استانی مهاجرفرست در سال‌های اخیر مهم‌ترین دلیل کاهش سهم استان در شاخص اقتصادی است، با توجه به اینکه بیشتر مهاجرت کنندگان از استان را نیروهای فعال و جوان جویای کار تشکیل می‌دهند باید سیاست‌های مناسب برای توسعه سرمایه‌گذاری و تلاش برای ایجاد اشتغال برای جوانان، افزایش یابد.


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا