زلزله آسیبی به بناهای تاریخی آذربایجانشرقی وارد نکرده است
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی گفت: بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته و طبق گزارشهای رسیده، زلزله بامداد جمعه خسارتی به بناهای تاریخی استان وارد نکرده است.
مرتضی آبدار روز جمعه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شدت زلزله بامداد امروز و اهمیت آثار و بناهای تاریخی شهرستان های واقع در مرکز و مجاورت کانون زلزله، کارشناسان میراث فرهنگی و عوامل یگان این اداره کل اقدام به پایش و بررسی ابنیه تاریخی کردند.
وی ادامه داد: خوشبختانه، گزارش های رسیده حاکی از آن است که آسیبی به بناهای تاریخی آذربایجان شرقی وارد نشده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی افزود: بهدلیل شدت زلزله و وقوع پسلرزهها کارشناسان میراث فرهنگی و عوامل یگان حفاظت به طور مداوم در حال بررسی شرایط هستند و در صورت وصول گزارشی مبنی بر خسارت به آثار و ابنیه تاریخی اطلاع رسانی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، زلزله ای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) حوالی ترک در استان آذربایجان شرقی را لرزاند و تا کنون بیش از ۶۰ پس لرزه وجود داشته است.
این زلزله در استان های آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل احساس شد.
استاندار آذربایجان شرقی با حضور سریع در این مناطق و صدور دستورات لازم جلسه مدیریت بحران در شهرستان میانه برگزار کرد.
زلزله یاد شده در عمق ۸ کیلومتری زمین به وقوع پیوست و تا کنون ۶ فوتی و ۳۲۸ مصدوم برجای گذاشته است.
کانون این زلزله در موقعیت ۴۷.۶۴ عرض شمالی و ۳۷.۷۶ طول شرقی ثبت شده است و تاکنون ۵۹ پس لرزه اتفاق افتاده است.
تَرْک یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز دهستان کندوان و بخش کندوان شهرستان میانه میباشد.
مسجد سنگی ترک یکی از مهمترین آثار تاریخی میانه محسوب می شود.