صیانت از بافت تاریخی راهی برای حفاظت از هویت فرهنگی شهر/بوم گردی ظرفیتی مهم در صنعت گردشگری
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به لزوم حفظ هویت فرهنگی شهر با صیانت از بافت های تاریخی اشاره کرد و گفت: استفاده از ظرفیت اقامتگاههای بومگردی یکی از بهترین امکانها برای صیانت از بافت تاریخی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، بهروز عمرانی امروز در سمینار تخصصی تبیین مفهوم بافت تاریخی و ضوابط فنی و حقوقی حاکم بر آن، با تاکید بر لزوم توسعه گردشگری مبتنی بر بوم گردی و حفظ بناهای تاریخی در همین راستا، اظهار داشت: احداث هتل های ۵ ستاره با استاندارد روز نیاز به میلیاردها تومان دارد اما با همین هزینه احداث میتوان، چندین خانه تاریخی را احیا و تبدیل به اقامتگاه بومگردی کرد.
عمرانی افزود: صیانت و مرمت بناهای تاریخی که معماری سنتی دورههای مختلف تاریخ را در خود جای دادند و سرشار از هویت فرهنگی شهر هستند، روح تازه ای را این بناها میدمد.
وی ادامه داد: طرح توسعه اقامتگاه های بوم گردی در شهر و به ویژه در روستاها قطعا ارتباط مستقیمی با جذب گردشگر و در عین حال حفظ بافت تاریخی دارد.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی ضمن اشاره به اینکه این طرح در برخی شهرها اجرا و نتایج مثبتی به همراه داشته است، خاطرنشان کرد: امیدوارم برگزاری سمینار تخصصی تبیین مفهوم بافت تاریخی و ضوابط فنی و حقوقی حاکم بر آن در تبریز، گامی در راستای حفظ بافت تاریخی این کهن شهر باشد و هم افزایی مدیران حاضر در این نشست بتواند الگویی موثر از همکاری برای صیانت از میراث پیشنیان فراهم سازد.