قدردانی شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان از نامگذاری ورزشگاهی به نام «بانو ملکیان»
در دیدار شهردار اصفهان و اسقف ارامنه اصفهان مطرح شد
قدردانی شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان از نامگذاری ورزشگاهی به نام «بانو ملکیان»
شهردار اصفهان در دیدار با اسقف اعظم ارامنه اصفهان از آمادگی شهرداری اصفهان برای همفکری و استفاده از طرح های ارامنه برای ساختن شهری زیست پذیر و در مسیر توسعه سخن گفت.
به گزارش ارک خبر: قدرت اله نوروزی در دیدار مدیران شهرداری، رئیس و اعضای شورای شهر اصفهان با اسقف اعظم ارامنه اصفهان با تبریک سال نو میلادی به شهروندان ارامنه اصفهانی اظهار کرد: در میان جمعیت شش میلیاردی جهان، تاثیر جمعیت ۱۱ میلیونی ارامنه در دنیا تاثیری فراتر از این تعداد بوده است.
وی ادامه داد: در بخش های زیادی از حوزه های هنری کشور ما ارامنه نقش مهمی دارند و مراجعه به تاریخ نشان می دهد بسیاری از هنرمندان در ایران از شهروندان ارمنی هستند.
شهردار اصفهان با اشاره به نقش شهروندان ارمنی در حوزه ورزش ایران هم گفت: ارامنه در فوتبال و شطرنج برای ایران افتخار آفریده اند.
وی بیان کرد: اگر به گذشته برگردیم، کشور ارمنستان زمانی جزو خاک ایران بود که از ما جدا شد اما اولین کشوری بود که دین مسیحیت را پذیرفت. ارمنستان همچنان برای ما به عنوان یک کشور دوست و برادر مایه افتخار است.
نوروزی با اشاره به اینکه ۱۱۰ هزار نفر از شهروندان اصفهانی ارمنی هستند و ما به این موضوع افتخار می کنیم، تصریح کرد: ما سعی داریم همانگونه که با سایر شهروندان برخورد می کنیم با شهروندان ارمنی هم همان رفتار را داشته باشیم تا ارامنه در آرامش و آسایش کامل بدون دغدغه زندگی کنند و اصفهان هم برای شما شهر پرخاطره ای باشد.
وی با بیان اینکه وظیفه خود می دانیم هرسال برای تبریک سال نو میلادی به کلیسای وانک بیاییم، گفت: این اقدام ما و شورای شهر در راستای تحقق شعار ما برای برقراری عدالت و برابری واقعی است.
شهردار اصفهان تصریح کرد: امیدوارم خداوند به شما توفیق دهد تا از ظرفیت هایی که دارید، در خدمت رسانی به همه شهروندان موفق باشید و ما هم از همه نقطه نظرات و طرح های شما به عنوان هم فکران و همراهان خود استقبال می کنیم تا شهر اصفهان شهری زیست پذیر و در مسیر توسعه باشد.
زندگی در ایران برای ارامنه مانند زندگی در خانه پدری است
در ادامه این دیدار سیپان کاشچیان، اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران، با اشاره به حضور شهردار و اعضای شورای شهر اصفهان برای تبریک سال نو میلادی، اظهار کرد: پذیرایی از برادران خود در خانه برای ما بسیار ارزشمند است و این اقدام برای ما نشانی از محبت، دوستی و همکاری است.
وی ادامه داد: بسیار مایه خوشبختی است که شهردار و مدیران شهری اصفهان با همه مشغله ای که دارند، زمانی را هم برای تبریک و دیدار با ما اختصاص داده اند.
اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران با بیان اینکه چند روز پیش مطلع شدیم که یکی از مراکز ورزشی شهرداری اصفهان به نام خانم ملکیان که از ارامنه هستند نامگذاری شده است، که از این اقدام شما تشکر می کنم، تصریح کرد: همچنین مدیران ما با ارزش قائل شدن برای ارامنه به آنها امکان ایفای نقش در آبادانی و توسعه ایران را داده اند.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی، تلاش هایی که ارامنه برای پیشرفت کشور داشتند ناشی از دیدگاه نظام اسلامی به جامعه ارامنه بود تا خود را در حوزه هایی مورد فعالیت خود شکوفا کنند.
کاشچیان با بیان اینکه ارامنه جمعیت کمی در ایران دارند اما نقش به سزایی در جامعه ایفا می کنند که این تاثیر متقابل جامعه ایران روی ارامنه است، اظهار کرد: کشورهای همسایه زمانی که می خواهند جشن های ملی خود را برگزار کنند، قدمت جشن های آنها به یکصد سال قبل بازمی گردد اما وقتی ایرانیان قصد دارند جشن های ملی خود را برپا کنند، سابقه این جشن ها به هزار سال قبل برمی گردد.
وی افزود: ما در ایران خودمان را همچون فرزند در خانه پدری می دانیم. هرچند بیگانگان سعی دارند تابلوی روابط ملت ها را مخدوش کنند اما روابط صمیمانه ای که در کشور وجود دارد ناشی از اقتدار ایران است.
اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران ادامه داد: ارامنه در دیگر نقاط جهان، خود را در حد شهروندان آن کشور می دانند اما وقتی با ارامنه اصفهان صحبت می کنیم، آنها از شهروندی فراتر رفته و خود را فرزندان این کشور می دانند.
وی از برگزاری موفقیت آمیز جشن های ویژه سال نو میلادی در اصفهان گفت و دلیل آن سه موضوع برشمرد و افزود: اولین علت این مسئله، صدور مجوزهای لازم برای برگزاری جشن ها از سوی اداره کل ارشاد و استانداری بود، دومین دلیل هم همکاری شهرداری منطقه ۵ و شهرداری اصفهان و همچنین امنیتی بود که از سوی پلیس برای ما فراهم شد.
کاشچیان از تزئینات محلات ارمنی نشین اصفهان به ویژه جلفا در زمان برگزاری کریسمس تشکر کرد و گفت: امیدوارم دوستی، همکاری و برادری که طی سالیان متمادی ایجاد شده است، تعمیق پیدا کرده و در سال های آینده به شکوفایی بیشتری برسد.
تمرکز یکی از طرح های اصفهان ۲۰۲۰ در محله جلفا
در ادامه این دیدار، علیرضا نصر اصفهانی، رئیس شورای شهر اصفهان هم با اشاره به اینکه شهر اصفهان ۲۰۰ محله دارد و یکی از آن محلات هم جلفا است، اظهار کرد: اقداماتی که در این محل صورت گرفته بدون درنظر گرفتن اینکه چه کسانی با چه تفکر و دینی زندگی می کنند، بوده است. همچنین ارزیابی های مورد نیاز برای شناخت نیازهای آنها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: این کار جزو وظایف مدیریت شهری است و این محله هم مانند سایر محلات و حتی بیشتر مورد رسیدگی قرار می گیرد.
رئیس شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه به لحاظ زیباسازی، اجرای سنگ فرش و فضای شهری اقدامات خوبی صورت گرفته و خدمات در محلات ارمنی نشین در برخی موارد بیشتر از سایر محلات نیز بوده است، تصریح کرد: این اقدامات ناشی از نگاه متعالی نسبت به انسان هایی است که فراتر از مسائل اعتقادی کجا زندگی می کنند.
وی ادامه داد: نگاه شهروندی به شهروندان ارمنی نشین اصفهان داریم.
نصر اصفهانی با بیان اینکه قدمت حضور ارامنه در اصفهان به ۴۰۰ سال پیش بازمی گردد، تصریح کرد: ما در اصفهان ارتباط خیلی صمیمانه مردم با ارامنه و زندگی مسالمت آمیز را تجربه می کنیم و به این موضوع می بالیم که به علت ظرفیت بالای دین اسلام و نیز فرهنگ، تمدن مردم و ویژگی های روحی اصفهانی ها ارامنه این شهر بدون هیچ مشکلی در نهایت احترام در اینجا زندگی کرده اند.
وی افزود: اصفهان به جهت مباحث شهری و امنیتی که دارد نسبت به شهروندان ارامنه توجه کرده است. همچنین یکی از برنامه های ما در طرح اصفهان ۲۰۲۰ که با سال نو میلادی آغاز شده است، می تواند در محله جلفا متمرکز شود و از ظرفیت های موجود در این محله استفاده کند.
استفاده از ظرفیت ادیان در طرح اصفهان ۲۰۲۰
همچنین در این دیدار، نصیر ملت، رئیس کمیسیون گردشگری و امور اقتصادی شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیت هایی که در ابعاد مختلف در شهر اصفهان وجود دارد در سال ۲۰۲۰ برنامه اصفهان ۲۰۲۰ در حوزه گردشگری اجرا می شود، اظهار کرد: با توجه به زیرساخت های اصفهان باید رویدادهای مبتنی بر تاریخ فرهنگی اصفهان برای توسعه اجرا کنیم.
وی ادامه داد: همچنین می توان در این زمینه از ظرفیت تمام ادیان استفاده کنیم که به موفقیت این طرح کمک کند. بخش مهمی از شهروندان که در توسعه شهری موثراند، ارامنه اصفهان هستند.
رئیس کمیسیون گردشگری و امور اقتصادی شورای شهر اصفهان افزود: امکانات، فضاهای فیزیکی و تاریخ و تمدنی که در بخش ارامنه وجود دارد با این طرح همراه است تا آینده ای متفاوت و منطبق با گذشته اصفهان رقم بزنیم.
ترکیب بندی فضاهای شهری اصفهان بدون محله ارامنه به تکامل نمی رسید
همچنین شیرین طغیانی، رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان تصریح کرد: سابقه تاریخی حضور ارامنه در ایران و تاثیرات کالبدی آنها در اصفهان به لحاظ شهرسازی بسیار حائز اهمیت است و یکی از مباحثی که در دانشگاه همواره به آن می بالیم، همزیستی ارامنه در اصفهان است که تجلی آن را در شهر هم نشان داده به طوریکه ترکیب بندی فضاهای شهری اصفهان بدون محله ارامنه به تکامل نمی رسید.
وی ادامه داد: این حضور، تاثیر بنیادین در شهرسازی و معماری جهان داشته است و نشان می دهد مردمی با فرهنگ و ایدئولوژی متفاوت می توانند تاثیرات مهمی داشته باشند.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای شهر اصفهان افزود: به عنوان عضو کمیسیون عمران شورای شهر اصفهان به خود می بالم که یکی از توسعه یافته ترین محلات شهری که در بهسازی و نوسازی موفقیت داشته، جلفاست به طوریکه در پایان نامه های دانشجویان این محله یکی از اولین محلاتی است که از آن یاد می شود.
اهدای تابلوی استاد احمد مطیع به اسقف اعظم ارامنه
وی اظهار کرد: این محله موقعیتی فراغتی هم برای شهروندان اصفهانی فراهم کرده است.
گفتنی است در این دیدار، نقاشی محراب و نمازخانه کلیسای وانک از سوی شهردار اصفهان به اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب ایران اهدا شد. با توجه به اینکه نقاشی آبرنگ یکی از هنرهای کلاسیک اصفهان محسوب می شود، این تابلو با مکتب اصفهان و اثر استاد احمد مطیع بود به مناسبت سال ۲۰۲۰ به شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان اهدا شد.