شیوع کرونا در ۱۳ استان نزولی شد
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شیوع کرونا در ۱۳ استان روند کاهشی یافته است و در بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک که در مجموع ۳۲ میلیون نفر هستند، موارد ابتلا کمتر از ۵ نفر بوده است.
ایرج حریرچی روز دوشنبه (۱۰ فروردین) در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به ایرنا افزود: حدود ۲۰ میلیون نفر در روستاها زندگی میکنند که اگر روستاهایی که با شهرها مراوده زیاد دارند را کنار بگذاریم در اکثر این روستاها موارد ابتلا به ویروس کرونا بسیار اندک بوده است. حدود ۱۲ میلیون نفر نیز در شهرهای کوچک زندگی میکنند که تعداد ابتلا در آنها یک تا یک تا پنج نفر گزارش شده است و جاهای کم شیوع هستند .
معاون کل وزیر بهداشت وی اضافه کرد: بر این اساس در هفته های آینده در این شهرها و روستاها تمرکز خواهیم داشت تا میزان شیوع در این مناطق را به طور کامل کنترل و مهار و شهر را از ویروس کرونا پاک کنیم. البته کاهش شیوع کرونا در این استانها به معنای کاهش رشد بیماری است مثلا اگر روزی ۱۰۰ بیمار جدید داشتیم اکنون ۶۰ نفر شده است.
حریرچی افزود: از رفتار مردم در مقابله با کرونا تشکر می کنیم وضعیت کشورهای مختلف را هم رصد می کنیم میانگین رفتار مردم نشان داد که فرهنگ مردم ما بالاتر است و به توصیه های دولت توجه می کنند و رفتار صحیح را انجام می دهند..تعداد اندکی هم که به توصیه ها توجه نکردند و به مسافرت رفتند که از آنها هم می خواهیم رعایت کنند و اگر کسی رعایت نکند در جایی که لازم است اعمال قانون انجام می شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره مشکلات بیماران غیر کرونایی در مراجعه به پزشک با توجه به تعطیل بودن مطب ها و درمانگاهها نیز گفت: این مشکل را هر سال در ایام تعطیلات نوروز داریم و امیدواریم بعد از تعطیلات نوروز که احتمالا تا ۲۰ فروردین است این مشکل هم بر طرف شود.
نماینده ویژه وزیر بهداشت در ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفت: افرادی که به دیابت، بیماری قلبی یا هر بیماری مزمن دیگری مبتلا هستند باید به موقع برای دریافت خدمات مراجعه کنند البته اکنون به علت شرایط کرونا بسیاری از رفت وآمدها مشکل شده است اما این افراد نیز باید به موقع خدمات لازم را دریافت کنند.
وی گفت: به طور کلی بعد از اپیدمی کرونا مراجعه مردم به مراکز درمانی کاهش پیدا کرده است. بخشی از آن کاهش خدمات غیر ضروری مانند خدمات زیبایی است که جای خوشحالی هم دارد. برخی هم خدمات دندانپزشکی است که البته نباید زیاد به تعویق بیفتند. بخشی هم به خاطر ترس از ابتلا به کرونا در مراکز درمانی است که باید مدیریت شود اما بخشی نیز خدمات ضروری است که باید به موقع انجام شود.
حریرچی افزود: امیدواریم بخش خصوصی بعد از تعطیلات به کمک بیمارستانهای دولتی بیاید تا خدمات درمانی مورد نیاز مردم به موقع انجام شود البته خدمات مربوط به درمان افراد مبتلا به کرونا در بیمارستانهای دولتی به خوبی در حال انجام است و بیش از ۹۵ درصد مراجعات به بخش دولتی بوده است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: اپیدمی کرونا بر روی برخی شاخص های سلامت تاثیر گذاشته است. از شیوع کرونا ناراحت هستیم اما میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی که قبلا روزانه ۴۰مورد مرگ داشت کم شده است. تعداد معلولیت های ناشی از تصادفات نیز که چندین برابر کشته بود نیز حدود ۶۰ درصد کاهش یافته است. مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا نیز در کشور به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
وی افزود: کرونا یکسری اثرات روانی مثبت هم دارد. وحدت ملی که ایجاد شده است باید مورد توجه قرار گیرد.. ویروسی که با میکروسکوپ هم به سختی دیده می شود کل جهان را تحت تاثیر قرار داده است و بعد از عبور از این بحران با یک جهان جدید مواجه خواهیم بود.
لزوم حمایت از اقشار آسیب پذیر ر بحران کرونا
معاون وزیر بهداشت درباره افشار آسیب پذیر در بحران کرونا گفت: دو گروه از مودم نیاز به کمک بیشتر دارند یکی خانوادهایی که با کمک دولتی زندگی می کردند. البته برخی سازمانهای مردم نهاد برخی مردم تکی کمک می کردند. گروه دوم خانوارهای داری شغل روزمزد و دستفروشان است که با درآمد همان روز زندگی می کنیمو نگران سلامت این افراد هستیم دولت و سازمانهای دولتی خیلی کار می کنند ولی مثل همه کشورهای دنیا نیاز به کمک دارند.
وی افزود: فرصت ماندن در خانه فرصت خوبی است که با هم بودن را در خانه تمریم کنیم و با هم بسازیم. باید عیب های هم را در این ایام تشدید و بزرگنمایی نکنیم و همدیگر را اصلاح کنیم تا این بحران بگذرد البته در همین زمان در بسیاری از کشورهای اروپایی شاهد افزایش موارد خودکشی هستیم.
حریرچی گفت: نگرانی دیگر افزایش پرداختی از جیب مردم به خاطر هزینه های سلامت است.مردم باید در مصرف ماسک و مواد ضدعفونی مدیریت داشته باشند و در جایی که معقول است از این وسایل استفاده کنند و استفاده از این وسایل در خانه فقط می تواند هزینه ها را بالا ببرد. استفاده نامعقول از ای وسایل و خرید گران آنها از یازار سیاه بر اقتصاد خانواده ها تاثیر منفی می گذارد.
قرنطینه کامل امکانپذیر نیست
وی درباره قرنطیه در بحران کرونا گفت: قرنطینه تقسیم بندی های متفاوتی دارد. چهار سطح دارد. مرحله اول ایزولاسیون بیماران و افرادی است که تست و آزمایش آنها مثبت شده است. قرنطینه برای کسانی است که مشکوک به بیماری هستند.
وی گفت: بر اساس متون علوم پزشکی است. قرنطینه برای کسانی به کار می روند که مشکوک به بیماری هستند. خانواده فرد و محل زندگی او را جداسازی می کنیم و کسانی که با آنها تماس داشتند را نیز قرنطینه می کنیم. جند هفته ای است که معاونت بهداشتی درباره مبتلایان این کار را انجام می دهد و تشدید شده است.
حریرچی افزود: قدم بعدی فاصله گذاری اجتماعی است که فاصله گذاری فیزیکی هم کنار آن مطرح است. در این طرح تماس افراد معمولی که بیمار نیستند را به حداقل می رسانیم. مدارس، دانشگاهها، بازارها تعطیل هستند. تردد در پارک ها، سینماها و مراکز مذهبی ممنوع می شود، ادارات نیز با حداقل ظرفیت کار می کنند و در مراحل بعدی ممکن است ادارات دولتی نیز تعطیل شوند.
وی گفت: از همکاری مردم از اواسط اسفند با این طرح راضی هستیم اما میزان همکاری ۱۰۰درصد نیست.
معاون وزیر بهداشت افزود: سطح چهارم قرنطینه مانند آنچه در چین انجام شد نیز هست که البته آن هم کامل نبود زیرا شهر ووهان ۱۲ میلیونی زمانی قرنطینه شد که ۵ میلیون نفر از آن خارج شده بودند. در کره جنوبی و ایتالیا و فرانسه هم قرنطینه موارد استثنای زیادی دارد.
وی افزود: نمی توانیم یک شهر مثلا دو میلیون نفر را قرنطینه کامل کنیم و همه مواد غذایی مورد نیاز مردم را در خانه تحویل دهیم و مثلا اگر یکی نمک خواست به آنها برسانیم.
حریرچی گفت: در اروپا این طرح ۶ تا استثنا دارد در فرانسه برای کارهای اصلی، مراجعات پزشکی، خرید از محل نزدیک به خانه ، کمک به یک سالمند یا کودک، ورزش تک نفره و گرداندنن حیوانانت خانگی می توانند از خانه خارج شوند.بنابراین این طور نبوده که همه قرنطینه شوند.
وی گفت: از اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی راضی هستیم اما با ایده آل فاصله داریم.