تأکید رئیس جمهور برزیل بر تقویت مناسبات با ایران

رئیس جمهور برزیل در دیدار سفیر جدید ایران بر تقویت مناسبات ۲ کشور به ویژه گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای جبران صدمات ناشی از کرونا تٔأکید کرد.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس٬ «حسین قریبی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در برزیل در دیدار با «ژائیر بولسونارو» رئیس‌جمهور برزیل استوارنامه خود را تسلیم وی کرد. 

در این دیدار رئیس جهور برزیل با تمجید از جایگاه ایران به عنوان کشوری تاریخی، بر ضرورت همکاری دو کشور به منظور تقویت مناسبات به ویژه در حوزه تجاری تاکید کرد.

ژائیر بولسونارو در این دیدار که وزیر امور خارجه و دبیرکل وزارت خارجه برزیل نیز حضور داشتند، با اشاره به تلاش‌های این کشور برای مقابله با کرونا و نیز صدمات زیاد آن به اقتصاد و آسیب پذیری بخشی از جامعه به لحاظ تعطیلی کسب و کارها، لزوم برنامه ریزی برای برخورد با این مشکلات را مورد اشاره قرار داد و تقویت همکاری‌های اقتصادی برای جبران این صدمات در دوره پس از کرونا را ضروری برشمرد.

*اقتصاد برزیل می‌تواند مکمل اقتصاد ایران باشد

حسین قریبی سفیر جدید ایران در برازیلیا نیز با اشاره به مناسبات و روابط طولانی مدت و همواره دوستانه جمهوری اسلامی ایران و برزیل، اقتصاد برزیل را بزرگترین اقتصاد در منطقه و یکی از قدرت‌های نوظهور اقتصادی در جهان توصیف کرد که می‌تواند مکمل اقتصاد ایران باشد. 

وی همچنین اظهار داشت: مقابله با شیوع کرونا فرصتی را برای همبستگی بیشتر ملت‌ها و کشورها با یکدیگر ایجاد کرده و ضروری است که دو دولت ضمن تداوم اقدامات درمانی و بهداشتی، به دنبال تدابیر و تمهیداتی برای برخورد با آسیب‌های اقتصادی دوران پسا کرونا نیز باشند.

سفیر جدید ایران عنوان کرد: ایران و برزیل دارای ظرفیت‌های زیادی در این زمینه هستند که می‌تواند به خوبی مورد بهره برداری به ویژه بخش‌های خصوصی دو کشور قرار گیرد.  

رئیس جمهور برزیل و سفیر ایران همچنین در این دیدار در خصوص ابعاد مختلف روابط دوجانبه ایران و برزیل و ضرورت تقویت این روابط بحث و تبادل نظر کردند.

«حسین قریبی» سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در برزیل هفته پیش رونوشت استوارنامه خور را تسلیم «اوتاویو براندلی» قائم مقام وزیر خارجه برزیل کرده بود.

قائم مقام وزیر خارجه برزیل در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی دو کشور و اینکه ایران اولین کشوری بود که سفارت خود را در پایتخت جدید برزیل در سال ۱۹۶۰ تاسیس کرد، اظهار داشت: زمینه‌های زیادی برای توسعه و‌ گسترش بیش از پیش روابط دوجانبه بین دو کشور وجود دارد که نیازمند همکاری نزدیک طرفین است و برزیل برای تحقق این امر آمادگی دارد.
 وی همچنین اظهار داشت:  بحران ناشی از ویروس کرونا نشان داد که همیشه مشکلات فراگیری در جهان وجود دارند که نیازمند همکاری کشورها با یکدیگر برای مهار آن است. (اینجا بخوانید) 

برزیل با هشت و نیم میلیون کیلومتر مربع مساحت، ۲۱۰ میلیون نفر جمعیت، ۲۰۳۳ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی و چهارصد میلیارد دلار تجارت خارجی سالانه هشتمین اقتصاد بزرگ جهان است و مهمترین شریک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در قاره آمریکا می‌باشد.  

به گزارش فارس، حسین قریبی پیش از تصدی به این سمت دستیار وزیر خارجه بود. او جایگزین سید علی سقائیان سفیر پیشین ایران در برازیلیا شده است.


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا