حکمروایی خوب و افزایش کیفیت نهادی لازمه جهش تولید

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: اگر بتوانیم با یک حکمروایی مطلوب کیفیت نهادی را افزایش دهیم تا بخش خصوصی به سیاست‌های دولت و مجلس اطمینان بیشتری حاصل کند، شاهد موج افزایشی و جهش در تولید خواهیم بود.

داوود بهبودی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز، اظهار کرد: به نظر من انتخاب شعارهای سال از سوی مقام معظم رهبری به‌منظور هم‌افزایی انرژی‌های درونی داخل کشور اعم از دولتی، غیردولتی و تمرکز روی موضوعی واحد که به احتمال قوی چالش موجود کشور است، صورت می‌گیرد.

وی افزود: تولید یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رشد اقتصادی در دنیا به‌شمار می‌رود؛ اما تولید برای کشور ما علاوه‌بر نمود  موفقیت در رشد اقتصادی، رونق و جهش تولید، می‌تواند نمود موفقیت مقاومت اقتصاد کشور در مواجهه با موج وسیعی از تحریم‌ها و ناملایمتی‌های بین‌المللی باشد؛ بر همین اساس در سال‌های گذشته روی محور اقتصاد و تولید تاکید شده است.

بهبودی با اشاره به شعار سال گذشته کشور مبنی بر «رونق تولید» تصریح کرد: بررسی‌های کارشناسی سازمان‌های بین‌المللی، یک رشد منفی را برای اقتصاد ایران پیش‌بینی می‌کردند ولی آنچه در عمل اتفاق افتاد غیر از این پیش‌بینی‌ها بود و ما توانستیم در صادرات غیرنفتی افزایش ایجاد کنیم و در سطح کلان رشد اقتصادی بدون نفت ما منفی نبوده است.

وی ادامه داد: در سال گذشته به غیر از بخش نفت که میزان صادرات عمدتا متاثر از تحریم‌های یک‌جانبه آمریکاست در سایر بخش‌های اقتصادی، کشاورزی و صنعت افزایش تولید ایجاد کردیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی به وقفه ناشی از موج کرونایی آخر سال هم اشاره و اضافه کرد: اگر این وقفه نبود حتی شاخص‌ها می‌توانست رشد اقتصادی مثبت را نشان دهد.

افزایش موج سرمایه‌گذاری در آذربایجان‌شرقی

بهبودی اذعان داشت: در مجموع با وجود همه موانع و مشکلات موجود کشور در ساختار نظام اجرایی، قوانین و مقررات، نااطمینانی‌های پیش روی فعالان اقتصادی و تلاش نظام استکبار برای ایجاد رکود شدید تولید و افزایش بیکاری در کشور، وضعیت تولید ما منهای بخش نفت رضایت‌بخش بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی در عین حال خاطرنشان کرد: در آذربایجان‌شرقی هم صادرات غیرنفتی جهش مطلوبی داشت و در عرصه تولید و اشتغال اتفاقات خوبی افتاد و سال گذشته شاهد افزایش موج سرمایه‌گذاری در استان بودیم.

جهش تولید با روال عادی حمایتی اتفاق نمی‌افتد

این اقتصاددان ابراز داشت: وقتی از جهش تولید صحبت می‌کنیم منظور یک روال عادی برای توجه به امر تولید نیست؛ جهش تولید یعنی اینکه می‌خواهیم موفقیت خود را در عرصه تولید به منصه ظهور برسانیم و مردم، فعالان اقتصادی و منتفعان عرصه تولید احساس کنند که در صحنه تولید اتفاق جهش گونه‌ای افتاده است.

وی افزود: برای بسترسازی چنین هدفی دولت باید با ارائه بسته‌های حمایتی، درصدد پشتیبانی تولید و جذب سرمایه‌گذاری باشد و از مجلس جدید هم انتظار داریم بسترهای قانونی لازم را برای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری ایجاد کند.
 

تأثیر اقتصاد دنیا از موج کرونایی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه امسال با عارضه موج کرونا مواجه هستیم که تولید را در همه جای دنیا دچار مشکل و بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در بخش خدمات، گردشگری و حمل و نقل را دچار رکود کرده؛ افزود: این امر موجب کاهش تولید شده و در عرصه اشتغال ایجاد عارضه خواهد کرد؛ بنابراین برای این پدیده هم باید تدابیر مناسبی اتخاذ شود.

بهبودی یادآور شد: طرح  فاصله‌گذاری هوشمند دولت ناظر بر این است که عارضه‌های اقتصادی پدیده کرونا را به حداقل برساند و امیدواریم این موج منفی که در عرصه تولید و اقتصاد از طریق ویروس کرونا ایجاد شده در اسرع وقت کنترل شود و مردم به سلامتی این دوران را سپری کنند.

وی در عین حال بیان داشت: در شرایط عادی و پس از سپری شدن بحران کرونا این انتظار وجود دارد که اقتصاد به‌صورت بالقوه ظرفیت جهش تولید و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را داشته باشد.

لزوم ایجاد تغییرات رویکردی در نحوه تعاملات با شرکت‌های سرمایه‌گذاری دنیا

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: لازم است، تغییرات رویکردی در نحوه تعاملات با شرکت‌های سرمایه‌گذاری دنیا اتفاق بیفتد ولی مهم‌تر از آن توجه به ظرفیت‌های درونی جامعه و اقتصاد کشور است.

بهبودی اضافه کرد: اگر بتوانیم بین تمام عناصری که در سمت حاکمیت وجود دارد، هم‌افزایی و یک حکمروایی خوب ایجاد کنیم و کیفیت نهادی شامل شاخص‌هایی همانند حاکمیت قانون، شفافیت، پاسخگوئی و مبارزه با فساد را افزایش دهیم، بخش خصوصی به سیاست‌های نظام تدبیر و تصمیم‌سازی دولت و مجلس و قوه قضائیه اطمینان بیشتری حاصل می‌کند و ان‌شاءالله شاهد موج افزایشی و جهش در تولید خواهیم بود.


نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا