همزمان با روز جهانی کارگر، تندیس کارگر در اصفهان رونمایی شد

 

تندیس کارگر نماد سختی، رنج و صلابت کارگران

 

به گزارش ارک خبر:به مناسبت روز جهانی کارگر با حضور شهردار اصفهان و جمعی از مدیران شهری، از تندیس کارگر، اثر هنرمند اصفهانی مجتبی آقاباباگلی در خیابان دانشگاه مقابل خانه کارگر اصفهان( ورودی بلوار کارگر) رونمایی شد.

به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، قدرت اله نوروزی در رونمایی از این تندیس ضمن تبریک روز کارگر به کارگران زحمتکش شهر اصفهان، اظهار کرد: اصفهان به لحاظ صنعتی و وجود کارخانجات و صنایع متعدد، شهری کارگری است و کارگران بسیاری، نقش اصلی توسعه اقتصادی را در این شهر بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان در صدد بود تا امسال به نحو شایسته ای با برگزاری مراسمی بزرگ مانند سال گذشته از زحمات کارگران شهرداری تشکر کند، تصریح کرد: با وجود شرایط کنونی کرونا در کشور، این فرصت از شهرداری اصفهان گرفته شد اما رونمایی از تندیس کارگر به همه کارگران تقدیم می شود.

شهردار اصفهان ادامه داد: بار سنگینی که بر دوش قشر کارگر در کشور وجود دارد شرایط را برای زندگی این عزیزان مشکل کرده است اما امیدوارم این شرایط به سود این قشر زحمتکش با رفع ویروس کرونا تغییر کند و همه کارگران بتوانند به کار و تلاش خود ادامه دهند و همه مسئولین و شهرداری به عنوان کارفرمای بزرگ در حوزه کارگری بتواند حقوق همه کارگران را به تمام معنا رعایت کند.

تندیس کارگر نشانه ای نمادین برای دفاع از جامعه حقیقی کارگری  

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان و دبیر اجرایی خانه کارگر اصفهان نیز اظهار کرد: برنامه نمادینی که امروز برگزار شد قرار بود در شرایط عادی به صورت مفصل و در قالب جشن، برای کارگران اجرا شود اما وجود کرونا تمام برنامه های هفته کار و کارگر را به هم زد.

اصغر برشان تصریح کرد: با توجه به محدودیت های موجود و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی برنامه آیین رونمایی از تندیس کارگر به صورت نمادین برگزار شد.

وی افزود: جا دارد از شهردار اصفهان، ‌سازمان زیباسازی و معاونت خدمات شهری شهرداری و طراح و سازنده این تندیس تشکر کنم، امیدوارم این کار نمادین نشانه ای برای دفاع از جامعه حقیقی کارگری اعم از شاغلین و بازنشستگان باشد.

تندیس کارگر نماد سختی، رنج و صلابت کارگران اصفهانی  

مدیر منطقه پنج شهرداری اصفهان نیز پیرامون رونمایی از تندیس فولادی کارگر، گفت: به منظور تجلیل از مقام شامخ کارگران تمام عرصه‌های کار، صنعت و تولید و نیز با توجه به استقرار خانه کارگر در محدوده شهرداری منطقه پنج، پیشنهاد ساخت تندیس کارگر در ابتدای سال ۹۸ مطرح و طرح اولیه و ماکت ارائه شده هنرمند از سوی این شهرداری جهت تصویب و نظارت به هیئت مدیره سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان ارسال شد.

احمد رضایی با اشاره به ویژگی های این تندیس، تصریح کرد: پس از تصویب طرح، ساخت این اثر تمام فولادی با ارتفاع حدودی پنج متر (دو متر پایه و سه متر تندیس) با سطح مقطع یک و نیم متر و با وزن ۸۰۰ کیلوگرم آغاز و در روز یازدهم اردیبهشت ماه سال ۹۹ (اول ماه می ۲۰۲۰ میلادی) همزمان با روز جهانی کار و کارگر رونمایی شد.

مدیر منطقه پنج شهرداری اصفهان افزود: در تکنیک اجرای این تندیس سعی بر آن بوده تا علاوه بر سختی و رنج کارگران و عرق جبین آنها که بر پیشانی می‌نشیند قدرت و فعالیت این قشر زحمت کش هم به نمایش در بیاید. استفاده از حجم‌ها و خطوط حجیم شکسته و زمخت، استعاره از فضای خشن و سنگینی است که یک کارگر در هر عرصه صنعتی اعم از ساخت و ساز، تولید و… با آن سروکار دارد.

وی با بیان اینکه پایه تندیس کارگر جزئی از کانسپت تندیس بوده و صرفاً نقش پایه برای استقرار مجسمه نداشته است، تاکید کرد: با توجه به اینکه اصفهان یکی از قطب‌های صنعتی ایران است در این تندیس از دو چرخ دنده استفاده شده و با توجه به اینکه اغلب کارگران این شهر در عرصه‌های صنعت تولیدی شاغل بوده تلاش بر توجه به زحمات این قشر زحمت کش شهرمان بوده است.

نصب نماد معلم و قهرمانان سلامت؛ در آینده

رضایی گفت: با توجه به استقرار دیگر مشاغل زحمت‌کش شهرمان در این منطقه از شهر اصفهان در سال‌های آتی، نمادهای دیگری از این مشاغل از جمله نماد معلم جهت استقرار در خانه معلم واقع در خیابان ارتش، نماد سپاه برای استقرار مرکز فرماندهی سپاه صاحب الزمان (ع) و نماد سپاس از قهرمانان سلامت در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا طراحی شده تا به مرحله ساخت و اجرا برسد.

گفتنی است تندیس کارگر، اثر هنرمند اصفهانی مجتبی آقاباباگلی است که این اثر را طی مدت ۹ ماه و به روش چکش کاری خلق کرده است. به گفته وی، با توجه به موضوع اثر، جنس این تندیس به بیان حس اثر کمک می کند. از جای چکش هایی که به فولاد مانده تا خط جوش هایی که مشاهده می شود؛ و شاید این اثر قدردانی کوچکی باشد برای این قشر زحمتکش؛

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا