سازمان وحدت آفریقا

یک سازمان بین المللی که در در 25 مه 1963 در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی به وجود آمد ، هدف های آن به موجب مادۀ دوم منشور سازمان، عبارت بود: از پیشبرد اتحاد و همبستگی دولت های آفریقایی؛ و برافکندن هر نوع استعمار از آفریقا. برای تنظیم روابط کشورها پاره ای اصول کلی نظیر، تساوی مطلق کشورهای عضو، عدم توسل به خرابکاری در کشورهای یکدیگر، عدم تغییر سرحدات، و حل و فصل اختلافات از طریق مسالمت آمیز پیش بینی شده بود. سازمان دارای 53 کشور عضو بود. آفریقای جنوبی در سال 1994 به آن پیوست و جنبش آزادی بخش صحرا (پولیساریو) نیز از سال 1982 به آن ملحق شد. به علت وجوه افتراق فراوان در میان اعضاء طرح های سازمان اکثر با شکست مواجه گردید. در پی تشکیل آخرین اجلاس سازمان در آفریقای جنوبی (ژوئیه 2002)، ((سازمان وحدت آفریقا)) رسما منحل و ((اتحادیه آفریقا)) جایگزین آن شد.

سازمان همکاری اقتصادی اروپا (1961-1948)

این سازمان در سال 1948 توسط کشور (اتریش، بلژیک، دانمارک، فرانسه، یونان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لوکزامبورگ، هلند، نروژ، پرتغال، سوئد، سوئیس، ترکیه و بریتانیا) به عنوان استقبال از طرح مارشال و جهت هماهنگ نمودن اقتصاد کشورهایی که از کمک های برنامه ترمیم اروپا برخوردار می شدند، تشکیل گردید. جمهوری فدرال آلمان و اسپانیا به ترتیب در سال های 1955 و 1959 جزء سازمان گردیدند. یوگسلاوی نیز اجازه یافت که تا حدودی در برنامه های سازمان شرکت نماید.کانادا و ایالات متحدۀ آمریکا اعضای وابستۀ سازمان بودند. در سی ام سپتامبر 1961، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) جانشین این سازمان گردید.

 

ستاره و نوار

اصطلاحا به پرچم آمریکا گفته می شود که دارای سیزده نوار به نشانه سیزده ایالت اولیه اتحادیه و پنجاه ستاره به نشانه پنجاه ایالت فعلی آن است.

 

سخن نفرت آفرین

سخنان توهین آمیز یا در ظاهر خنثی که موجب افزایش احساسات نژاد پرستانه یا دشمن هراسانه در جامعه می شود.

 

 

 

دکمه بازگشت به بالا