مصرف برق شهرکهای صنعتی، پنج درصد برق کشور است
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: اکنون ۵۰۰ هزار میلیارد ریال زیرساختهای فرسوده در شهرکهای صنعتی داریم که اگر تا ۶ سال آینده بازسازی نشود با بحران مواجه خواهیم شد.

به گزارش ارک خبر، به نقل از ایرنا، رضا انصاری در یکصد و دهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: موضوع ارتقای بهرهوری در سالهای گذشته همواره در کانون برنامههای توسعهای کشور قرار داشته اما متأسفانه در عمل، نتایج مورد انتظار محقق نشده است.
وی با اشاره به تجارب بینالمللی در حوزه بهرهوری، گفت: فصل مشترک مطالعات توسعهای در حوزه کشاورزی در کشور هلند، اتکا به تکنولوژیها به خصوص نوع تکنولوژی در ایجاد گلخانهها بوده است.
وی پیشنهاد داد: یک منطقه تخصصی با محوریت شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای پیشرفته برای تولید دانش کاربردی در کشاورزی ایجاد شود که برای مثال چگونگی رساندن بهرهوری برداشت محصولات مانند گوجهفرنگی را به سطح مطلوب را اعلام کند.
رئیس سازمان صنایع کوچک با تأکید بر اهمیت شهرکهای صنعتی در رشد اقتصادی کشور، اظهار کرد: تاکنون حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی کشور سرمایهگذاری شده و امروز صنعتگران از آن بهرهمند هستند.
انصاری با اشاره به اشتغال بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در شهرکهای صنعتی کشور، گفت: حدود چهار تا پنج میلیون نفر از جمعیت کشور با این بخش در ارتباط هستند و شهرکهای صنعتی را میتوان بنگاههای اجتماعی و اقتصادی مهمی برشمرد.
وی افزود: همانطور که ساختارهای مدیریتی در شهرداریها وجود دارد، باید سازوکاری مشابه در اداره شهرکهای صنعتی نیز طراحی شود؛ زیرا که این شهرکها در عمل بهمثابه شهرهایی با کارکرد صنعتی هستند.
وی ادامه داد: شرکتهای خدماتی منتخب صنعتگران در اداره شهرکهای صنعتی نقش شهرداریها را ایفا میکنند و بهدنبال تدوین لایحهای جامع برای شهرکهای صنعتی کشور و قانونمند شدن این ساختار در تابستان امسال هستیم، هدف ما، تأمین منابع پایدار و اداره کارآمد این مجموعهها است.
رئیس سازمان صنایع کوچک با تأکید بر ضرورت اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به شرکتهای خدماتی شهرکها، گفت: فلسفه وجودی شرکت شهرکهای صنعتی، تسهیل در راهاندازی واحدهای تولیدی و اشتغالزایی است و در این راستا، نباید اجازه داد زمینها بدون بهرهبرداری باقی بمانند.
انصاری با بیان اینکه باید بین تولیدکنندگان واقعی و زمینداران غیرمولد تفاوت قائل شد، افزود: اتاق بازرگانی میتواند مرجع تشخیص تولیدکنندگان واقعی باشد و نهادهای نظارتی نیز باید در کنار واحدهای صنعتی فعال قرار گیرند.
وی تاکید کرد: قول میدهیم فرآیند تسهیل در قراردادها و فسخ امتیاز افرادی که زمینهای شهرکهای صنعتیرا حبس کردهاند را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به هزینههای واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی، گفت: این شرکت تابع حاکمیت شرکتی است و بودجهای برای پرداخت حقوق پرسنل از دولت دریافت نمیکند.
رئیس سازمان صنایع کوچک با اشاره به مشکلات اخیر در تأمین زیرساختها اظهار کرد: برخلاف گذشته، امروز در زمینه آب، برق و گاز با محدودیتهای جدی روبهرو هستیم و انتظار داریم وزارت نیرو و دیگر دستگاههای خدماترسان در این مسیر همراهی بیشتری داشته باشند.
وی گفت: در پاییز سال گذشته، مصرف برق شهرکهای صنعتی کشور به حدود سه هزار مگاوات رسید که معادل پنج درصد کل مصرف برق کشور است بنابراین نباید بار محدودیتهای انرژی صرف بر دوش صنعت باشد؛ زیرا که اقتصاد خانوارها به تولید وابسته است.
وی افزود: اگر برق خانهها وصل باشد اما صنایع تعطیل شوند و مردم درآمدی نداشته باشند، نتیجه مطلوبی حاصل نمیشود.
انصاری، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را راهکاری مؤثر دانست و گفت: زمینهای موجود در شهرکها برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با تخفیف ۳۰ تا ۸۰ درصدی در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت و برنامهریزی کردهایم در کوتاهمدت تا ۵۰ درصد برق مورد نیاز شهرکها از طریق این نیروگاهها تأمین شود.