۶۷۲ پرونده با ۱۲۲۲ اشتغال در سامانه کارا در آذربایجانشرقی ثبت شده است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: ۶۷۲ پرونده با ۱۲۲۲ اشتغال و بیست و سه میلیارد و ۲۱۸ میلیون تومان در سامانه کارا در آذربایجانشرقی ثبت شده است .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در گفت و گویی که با موضوع حمایت از کسب و کارهای فرهنگی و هنری و تامین خسارتهای ناشی از کرونا ترتیب یافت با اشاره به برخی آسیبهای ناشی از شیوع کرونا در حوزه فرهنگ و هنر گفت: پس از شیوع ویروس کرونا متاسفانه تمام بخشها در جامعه دچار آسیب شدند که در این میان آسیب حوزهی فرهنگ و هنر بسیار جدی بود و کسب و کارهای فرهنگی و هنری متضرر شدند و به دلیل اهمیت داشتن این موضوع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت خسارات این حوزه را در قالب تسهیلاتی پرداخت نماید.
محمدپور افزود: اجرای موسیقی و تئاتر که در استان به شکل گسترده برگزار میشد، اکنون دچار مشکل شده و حتی تعدادی از هنرمندانی که فقط از طریق کارهای هنری چون اجرای موسیقی، تئاتر و امثال اینها امرار معاش میکردند، در بحران به سر میبرند.
وی ادامه داد: همه بخشهای فرهنگی آذربایجان شرقی از جمله چاپ، نشر، حوزه موسیقی، هنرهای تجسمی، آموزشگاهها، موسسات فرهنگی و قرآنی و هنرستانها با این مشکل دست به گریبانند و درآمدهایشان از این راه قطع شده است و در کنار آن، هزینههای اجاره و تعهدات نسبت به طرفهای قرارداد نیز وجود دارد که در نهایت آسیبهای زیادی را به بدنه فرهنگ استان وارد کرده است.
وی گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در راستای جبران خسارتهای وارده، در چند مرحله بخشی از این خسارتها را جمع بندی کرده و به وزارت متبوع ارسال نموده است.
وی در ادامه به تسهیلاتی که برای فعالان حوزه فرهنگ و هنر در نظر گرفته شده است اشاره کرد و گفت:در این راستا سامانه کارا برای ثبتنام شاغلان و بنگاههای فاقد بیمه فرهنگی، هنری و رسانهای پیشبینی شده و مراکز و کسب و کارهای فرهنگی و هنری که بر اثر شیوع کرونا دچار آسیب شدهاند میتوانند به این سامانه مراجعه و ثبت نام کنند.
وی تضریح کرد: ارسال پیامک اطلاعرسانی و دعوت از متقاضیان مشمول دریافت تسهیلات از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ۱۲ تیرماه آغاز شده و تا پانزدهم مردادماه ادامه دارد و متقاضیان مشمول میتوانند با مراجعه به سامانه کارا برای دریافت تسهیلات کرونا به نشانی https://kara.mcls.gov.ir ثبت نام کنند.
محمدپور گفت: تعداد زیادی از فعالان فرهنگی، هنری و رسانهای فاقد بیمه و کد کارگاهی هستند و مشمول این تسهیلات نمیشدند که با پیگیریهای صورت گرفته از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مصوبه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا، مقرر شد صاحبان و شاغلان کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانهای که کد بیمه و کد کارگاهی ندارند نیز از سوی دولت حمایت شوند.
وی میزان این تسهیلات را ۶۰ تا ۸۰ میلیون ریال بیان کرد و اظهار داشت: کارمزد این تسهیلات ۱۲ درصد است.
محمدپور خاطرنشان کرد: با توجه به اختصاص تسهیلات ۶۰ تا ۸۰ میلیون ریالی به این گروه و تنفس سه ماهه و بازپرداخت دو ساله، فعالان هنری و آموزشگاهها میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند؛ این تسهیلات در سه سقف شامل تسهیلات ۱۶۰ میلیون ریالی ویژه کارفرمایان دارای کد کارگاهی به ازای هر نفر تحت اشتغال در بنگاه تحت پوشش ، تسهیلات ۸۰ میلیون ریالی کارفرمایان خویشفرما و تسهیلات ۶۰ میلیون ریالی فعالان فرهنگی و هنری آزاد فاقد بیمه پرداخت میشود.
وی افزود: براساس تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرحله اول ثبت نام هنرمندان و کسب و کارهای خسارت دیده از کرونا با کد بیمه کارگاهی اطلاع رسانی و انجام شد و تاکنون در آذربایجانشرقی ۶۷۲ پرونده با ۱۲۲۲ اشتغال و بیست و سه میلیارد و ۲۱۸ میلیون تومان در سامانه کارا ثبت شده است.
وی تاکید کرد: تلاش حداکثری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای استفاده اصناف فرهنگ و هنر این استان از تسهیلات یاد شده است تا همه بتوانند از این امکان ایجاد شده بهرهمند شوند.
محمدپور همچنین به سامانه تحفه نیز به عنوان دیگر زمینه ارائه تسهیلات به قعالان حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: سامانه تحفه با هدف اجرای مفاد تفاهمنامه منعقد شده بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه به منظور اجرایی شدن برنامه تولید اشتغال فرهنگ و هنر و اعطای تسهیلات حمایتی به طرحهای اشتغالزایی و برنامهریزی اشتغال شهری از منابع بانکهای عامل منتخب طراحی و پیاده سازی شده است.
وی افزود: کارآفرینان و صاحبان کسب و کارهای فرهنگی، هنری و رسانهای شامل کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی بخشهای خصوصی و تعاونی میتوانند تقاضا دریافت تسهیلات بانکی را برای ایجاد و یا تثبیت فرصتهای شغلی در قالب ۳ رسته رسانهای و تولید محتوای دیجیتال، فرهنگی و هنری در سامانه تحفه به نشانی https://tohfeh.farhang.gov.ir ثبت کنند.
وی تصریح کرد: تسهیلات سامانه تحفه با نرخ سود بانکی ۱۶ درصد به متقاضیان ارائه میشود.
محمدپور گفت در این سامانه نیز اشتغالزایی برای ۱۱۶ نفر در زمینه چاپ، رسانه و نمایش با سه میلیارد و چهارصد و پنجاه میلیون تومان اعتبار مصوب شده است.
وی همچنین به وام مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: ۸۲۰ میلیون تومان تسهیلات وام قرض الحسنه با تأیید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و کارگروه های مشاغل خانگی شهرستانها و استان، تصویب و برای پرداخت به بانکهای توسعه تعاون، رفاه کارگران و صندوق کارآفرینی امید معرفی شده است.
وی افزود: از این تعداد ۲۵ طرح شامل مشاغل خانگی پشتیبان با ۸۲ نفر تحت پوشش و ۷۸۰۰ میلیون ریال و ۲۹ طرح مشاغل خانگی مستقل با ۸۲ نفر تحت پوشش و ۲۷۰۰ میلیون ریال می باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: در مجموع در طول سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ تعداد ۲۵۳ مجوز پشتیبان و مستقل و ۲۳ هزار و ۵۵۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه برای شاغلان بخش فرهنگ و هنر و رسانه استان مصوب شده است.
وی همچنین تصریح کرد: قابلیت انجام این نوع کسب و کار در «منزل» سبب ایجاد مزایای بسیاری برای شاغلین آن ها می شود، که از جمله می توان به ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی زنان و اشتغال آنان، حذف هزینه های مربوط به خرید، رهن و اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب، استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده و آشنایان و ایجاد زمینه های کار خانوادگی، امکان انتقال تجارب از طریق آموزش غیررسمی به شیوه استاد ـ شاگردی و… اشاره نمود