بارشهای رگباری باران نیمه شمالی آذربایجان شرقی را فرا میگیرد
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: از امروز با گذر امواج تراز میانی جو و شرایط فصلی و محلی، بارش های رگباری باران نیمه شمالی استان را فرا میگیرد.
به گزارش ارک خبر،محمد امیدفر با بیان اینکه این وضعیت از امروز تا اواخر هفته در استان حاکم می شود، افزود: نقشه های هواشناسی نشان می دهد این وضعیت همراه با رعد و برق خواهد شود.
وی با بیان اینکه در نیمه جنوبی استان نیز خیزش و یا انتقال گرد و خاک پیش بینی می شود، اظهار داشت: احتمال سقوط و یا پرتاب اجسام سبک، سقوط تابلوهای تبلیغاتی و خسارت به سازه های سبک و احتمال آتش سوزی جنگل ها و مراتع وجود دارد.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: از لحاظ شرایط دمایی نیز از امروز تا آخر هفته دمای هوای استان به صورت نسبی افزایش می یابد.
امیدفر، ادامه داد: در نیمه جنوبی استان کاهش دید و کیفیت هوا، خسارت به تاسیسات حساس به گرد و خاک و در نیمه شمالی استان آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن رودخانه ها و مسیل ها و اصابت صاعقه دور از انتظار نیست.
وی خواستار عدم اتراق در اطراف رودخانه ها، مسیل ها و صعود به نواحی مرتفع، محکم کردن سازه های سبک، تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره و درختان فرسوده، عدم روشن کردن آتش در جنگل ها و مراتع و در نیمه جنوبی استان و عدم حضور کودکان، سالمندان و بیماران قلبی در فضای باز شد.
امیدفر، یادآوری کرد: در ۲۴ ساعت گذشته هوراند و ورزقان با دمای ۲۵ درجه و آذرشهر با دمای ۳۵ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب خنک ترین و گرمترین شهرهای استان بودند و دمای تبریز در این مدت به ۳۴ درجه سانتی گراد رسید.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
انتهای پیام/