وزیر واردات داریم تا وزیر تولید
رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی گفت: در سالی که به نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» مزین شده با عملکردی که در حال حاضر از وزراء میبینیم باید این وزیران را وزیر واردات خطاب کنیم تا وزیر تولید.
به گزارش ارک خبر،حمیدرضا نامی افزود: وقتی وزیری برای واحد مونتاژی که در واقع تولیدات خارجی را در کشور توزیع میکند تسهیلات و اعتبار اختصاص میدهد در حالی که به گفته خودشان حداکثر توان مونتاژی آن چیزی بیش از یک هزار و ۵۰۰ دستگاه در سال نیست و در مقابل از دادن تسهیلات به تولید کننده داخلی خودداری میکند که بیش از نیم قرن سابقه تولیدی دارد، آیا در این شرایط میتوان گزینهای بهتر از وزرای وارداتی به آنها داد؟
او اضافه کرد: مسئولین ما درحالی تولیدات وارداتی رو سرشان حلوا حلوا میکنند و به خریداران آن ۸۰ درصد تسهیلات میدهند که در کشور تولیدکننده تراکتور ما بالای ۹۰ درصد نیاز داخلی را تامین و به بیش از ۱۵ کشور دنیا صادرات دارد، اما نه تنها ریالی از این تسهیلات بهره مند نمیشود که هیچ، بلکه با شبکههای توزیع انحصاری سعی در گرفتن رمقهای تولیدی از این مجموعه هستند.
نامی با اشاره به اینکه از ۶ ماه قبل دادن تسهیلات به بخش کمباین و تراکتور در کشور متوقف شده گفت: این خودداری از دادن تسهیلات در حالی صورت گرفته که وزارت جهاد کشاورزی اعتبار امسال توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی را ۵۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرده، اما این اعتبار در کجا و به چه کسانی اختصاص خواهد یافت هنوز مشخص نیست.
این فعال حوزه ادوات کشاورزی تاکید کرد: با وجود گذشت ۶ ماه از سال و در واقع اتمام نیمه اول امسال، قاعدتاً میبایست نیمی از این مبلغ اختصاصی یعنی ۲۵ هزار میلیارد ریال تابحال توزیع میشد و به دست کشاورزان میرسید که عملا این مهم اتفاق نیفته و وزارت جهاد کشاورزی و مجموعههای ذیربط باید پاسخگو باشند.
نامی ضمن مقایسه آمار تولید، عرضه و تقاضای تراکتور در کشور عنوان داشت: اگر بخواهیم براساس این آمار اعتبار برای توسعه مکانیزاسیون تخصیص دهیم ۵۰ هزار میلیارد ریال منطقی نیست و باید رقمی معادل ۲۵۰ هزار میلیارد ریال برای این بخش اعتبار اختصاص داده شود.
او در پایان توصیه جالبی به مسئولینی که تمام هم و غم خود را معطوف به ریشه دواندن تولیدات خارجی در تارو پود بخش کشاورزی معطوف کرده اند داشت با این عنوان که چشمه باید خودش آب داشته باشه نه اینکه با سطلهای شما پر شود، مطمئن باشید کشاورز ما نه تنها دنبال جنس خوب با کیفیت و قیمت مناسب داخلی میرود بلکه برعکس شما ارق و غرورش اجازه نمیدهد سراغ تراکتوری غیر از تراکتور ایرانی بروند هرچند شما بخواهید ۸۰ درصد هم تسهیلات را پای قباله این عروسهای خارجی بگذارید.
انتهای پیام/