عزم دولت برای داشتن شبکه پرسرعت و باکیفیت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نگاه راهبردی دولت به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیرساخت توسعه کشور است و اگر این بخش تقویت شود، بستر توسعه و پیشرفت کشور نیز فراهم می شود.
به گزارش ارک خبر،در دنیای امروز دسترسی به فناوری اطلاعات حق طبیعی هر انسانی است اما روستا و مناطق صعبالعبوری هستند که هنوز از این حق طبیعی برخوردار نشدند. در همین رابطه، عیسی زارع پور – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- به تازگی در شورای معاونان این وزارتخانه با اشاره به اهمیت حوزه زیرساخت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: در جلساتی که به صورت هفتگی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی داریم، یکی از مهمترین دغدغهها داشتن اینترنت در روستاهاست و داشتن شبکه باکیفیت به خواسته اول روستاییان تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه ارتباطات و فناوری اطلاعات، زیرساخت توسعه کشور است و اگر این بخش تقویت شود، بستر توسعه و پیشرفت کشور نیز فراهم می شود، افزود: در حال حاضر همه سازمانها به سمت الکترونیکی شدن پیش می روند و این سازمانها و مردم از وزارت ارتباطات می خواهند که زیرساخت پرسرعت و باکیفیت در اختیار آنها قرار دهیم.
طبق این گزارش زارع پور در هفته دولت در دیدار با فعالان بخش خصوصی گزارشی از آخرین اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات ارائه کرد. بر این اساس ظرف ۱۰ ماه گذشته، بیش ۲۰۰۰هزار روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات متصل شدهاند و در هفته دولت هم نزدیک به ۴۰۰ روستای جدید متصل شدند و همانطور که وعده داده شده قرار است تا پایان شهریور ماه سال آینده همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
پیش از این در دولت گذشته در سال قبل گفته شده بود که در برنامه ششم توسعه دولت و به نمایندگی از آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده که تا پایان سال اجرای برنامه(۱۴۰۰)، ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند که در تاریخ ۳ بهمن سال ۱۴۰۰، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از اتصال ۱۰۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ارتباطی پایدار و پرسرعت خبر داد.
فراهم کردن زیرساخت ارتباطی در کشور، یکی از اهداف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم اعلام شده است؛ اقدامی که البته از دولت گذشته آغاز شده بود و در این دولت با سرعت ادامه دارد.
در همین راستا در ابتدای سال ۱۴۰۱ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که از ابتدای امسال تا ۲۲ فروردین ماه علی رغم تعطیلی فضای عمومی کشور، ۳۶ روستا در ۱۱ استان، از شمال غربی تا جنوب شرقی ایران به شبکه ملی اطلاعات پیوستند، به این واسطه، در مجموع ۳۹۱۹ خانوار با حدود ۱۴ هزار نفر جمعیت از ارتباطات پایدار و پرسرعت برخوردار شدند؛ در هفته پایانی اردیبهشت ماه هم، در سراسر ایران ۷۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات پیوشتند که در مجموع آنها ۴۹۶۶ خانوار با بیش از ۱۷ هزار نفر جمعیت از ارتباطات پایدار و پر سرعت برخوردار شدند.
اکنون درحالی که دبیر کل اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرده حدود ۶۰ درصد از مردم دنیا به ارتباطات دسترسی دارند، در ایران حتی روستاها هم اینترنت دارند و ۸۶ درصد روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و از خدماتی که روی شبکه وجود دارد به خوبی می توانند استفاده کنند. طبق پیش بینیها اعلام شده که در ۶ ماهه اول سال آینده کل روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند. با این حال ۴۵۰۰ روستای کشور نیز هیچ نوع دسترسی ندارند و حتی از شبکه برق و جاده نیز برخوردار نیستند؛ در بودجه پیشنهادی سال جاری این موضوع مطرح شده که وزارت نیرو اولویت را برای برقرسانی به این روستاها بگذارد و دسترسی ویژه برای آنتنهای BTS فراهم شود.
همچنین طی ماه های گذشته زارع پور در فضای مجازی ویدیویی قرار داد که از اتصال ۱۹۰۰ روستای جدید به شبکه ملی اطلاعات از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم خبر داده بود.
بر این اساس در ابتدای دولت ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل بودند و اکنون ۸۸ درصد روستاها متصل هستند و تا پایان سال، این را به ۹۵ درصد خواهیم رساند و تا هفته دولت سال بعد، کل روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهند شد.
طبق این گزارش از ابتدای خرداد تا انتهای مرداد سال جاری، ۳۵۸ روستای جدید در اقصی نقاط ایران که عموما دارای مسیر صعب العبور و فاقد زیر ساخت مناسب هستند، به شبکه ملی اطلاعات پیوستند که در مجموع آنها ۳۴ هزار ۲۹۲ خانوار با حدود ۱۱۷ هزار نفر جمعیت از ارتباطات پایدار و پر سرعت برخوردار شدند.
انتهای پیام/