طرح جدید چین برای پایان ناکامی ها در فوتبال

خبرگزاری ارک – مسوولان ورزش چین می گویند، طرحی برای اجرا به آنان پیشنهاد شده که می تواند به بخش قابل توجهی از ناکامی های تیم ملی فوتبال این کشور پایان داده و دوستداران این ورزش پرطرفدار را به داشتن تیمی مقتدر امیدوارتر سازد.

فوتبال چین به دلیل کسب نتایج ضعیف در میادین بین المللی مدتهاست از سوی کارشناسان این کشور در معرض انتقادهای شدید قرار دارد و این موضوع حتی باعث شده «شی جین پینگ» رییس جمهور این کشور نیز درخصوص این رشته ورزشی پرطرفدار دستورات ویژه ای صادر کند.
بر اساس تحقیقاتی که از سوی وزارت آموزش و پرورش کشور چین صورت گرفته، اعلام شده که میان ناکامی های تیم ملی فوتبال و زمین های ورزشی موجود در کشور رابطه مستقیمی وجود دارد.
مسوولان این نهاد فرهنگی معتقدند که تحقیقات صورت گرفته، به خوبی این موضوع را تایید می کند و به همین خاطر آنان تلاش دارند با افزایش زمین های فوتبال در سراسر کشور به نوعی این مشکل را مرتفع سازند.
نتایج تحقیقات وزارت آموزش و پرورش چین همچنین به این نکته اشاره دارد که کافی نبودن میادین ورزشی و زمین های فوتبال باعث شده است تا آنان با کمبودهای اساسی در یافتن فوتبالیست ها خوب در کشور روبرو شوند که نتیجه آن داشتن تیمی نه چندان قوی در میادین بین المللی است.
بسیاری بر این باورند که چین فاصله زیادی با کشورهای دیگر در زمینه ورزش فوتبال دارد و این مساله موجب شده است تا این کشور نتواند به ریشه دار شدن رشته فوتبال خود کمک کند.
آمارها حاکی است که تا دو سال دیگر 100 هزار نفر وارد رشته ورزشی فوتبال در چین خواهند شد و چین قصد دارد تا آن زمان 20 هزار زمین فوتبال برایشان مهیا کند.
قرار است برای تحقق این هدف چندین نهاد از جمله وزارت آموزش و پرورش، شرکت تفریحات ورزشی و سازمان تربیت بدنی چین با یکدیگر همکاری تنگاتنگ داشته باشند.
همچنین در طرح یاد شده قرار است تعدادی از زمین های ورزشی و میادین تمرینی فوتبال در اختیار دانشگاه ها، مدارس ابتدایی و متوسطه و دبیرستان ها قرار گیرد تا این طرح بتواند کار استعدادیابی در کشور را تسهیل کند.
تلاش دست اندرکاران ورزش چین برای اجرای این طرح در حالی صورت می گیرد که این کشور بیش از یک میلیون و 700 هزار مکان ورزشی، زمین های تمرینی و سالن های ورزشی دارد که در بیش از یک دهه گذشته دو برابر شده است اما باز هم گفته می شود در این زمینه، فاصله زیادی با کشورهایی نظیر آمریکا و آلمان دارد.
سرانه مکان های ورزشی در چین اکنون 1.46 متر مربع است که بر اساس دستور دولت چین باید تا سال 2025 میلادی به 2 متر افزایش یابد.
ناکامی های چین در فوتبال حتی باعث شد فدراسیون فوتبال این کشور اواخر مرداد ماه سالجاری از نظارت مستقیم سازمان تربیت بدنی و ورزش این کشور جدا شود تا شاید این تغییر و تحولات بتواند فوتبال پهناورترین کشور آسیایی را در شرایط بهتری قرار دهد.
«آلکس فرگوسن» سرمربی سابق تیم فوتبال منچستریونایتد انگلیس نیز چندی پیش نسخه ای برای چینی ها پیچید و به آنان توصیه کرد که برای قوی شدن در فوتبال و حضور مقتدرانه در صحنه های بین المللی باید 20 سال صبر همراه با تلاش داشته باشند.
او گفت که اگر قرار است چین در فوتبال جهان حرفی برای گفتن داشته باشد و بخواهد به سطح قابل قبولی در این ورزش برسد، دستکم باید این مدت زمان را برای تلاش، کوشش و برنامه ریزی در نظر بگیرد.
فوتبال چین البته طی سالیان اخیر دستخوش مسائل دیگری هم بود که به نوعی با ناکامی های آن بی ارتباط نیست.
یکی از این مشکلات به ماجرای فساد و تبانی در فوتبال چین مربوط می شود که دولت را مجبور به پاکسازی در سطحی گسترده کرد.
دولت جهت مقابله با فساد در فوتبال مجبور شد نزدیک به 57 نفر از مسوولان ارشد و داوران این رشته ورزشی را به جرم دریافت رشوه، اختلاس و تبانی بازداشت و روانه زندان کند.
با اینکه روزنامه چاینا دیلی چین پیشتر در گزارشی اعلام کرده بود که مشکلات متعدد پیش رو سبب شده تا در کشوری که یک میلیارد و 400 میلیون نفر جمعیت دارد نتوان 11 بازیکن برجسته را برای تیم ملی کشور انتخاب کرد، مسوولان فوتبالی این کشور اما امیدوارند با اجرای طرح «افزایش زمین های ورزشی» به آرزوی دیرینه خود که همانا داشتن تیمی قدرتمند در میادین بین المللی است، دست یابند.

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا