آلودگی هوای تبریز نسبت به سالهای گذشته بیشتر شدهاست
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در نشست با مدیر گروه بهداشت محیط استان و کارشناس دانشگاه علوم پزشکی تبریز میزان آلودگی هوا در کلانشهر تبریز و گرد و غبار در استان رادر سال های اخیر به مراتب نسبت به سالهای قبل بیشتر توصیف کرده گفت: تاثیرات کوتاه مدت و بلندمدت آن سلامت شهروندان را می تواند تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش ارک خبر،به نقل از روابط عمومی و امور رسانه ای حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، دکترمحمدحسین حسن زاده در این جلسه گفت: خطر آسیبهای ناشی از افزایش آلایندههای موجود در هوای کلانشهرها این روزها به دغدغهای عمومی تبدیل شده و پزشکان بر این باورند این چالش زیستمحیطی، سلامت شهروندان در کلانشهرهایی مثل تبریز و چند شهر دیگر را تحت تاثیر قرار داده است به طوری که روز به روز نیز اثرات مخرب آن گریبان شهروندان، درختان و دیگر موجودات زنده را بیش از پیش فرامیگیرد.
وی در این جلسه از پزشکان و کارشناسان حوزه سلامت، مردم و مدیران خواست با بیان واقعیتهای خطرناک آسیبهای ناشی از آلودگی هوا، اطلاعات دقیق تصمیمات خود را برای مهار این بحران، دقیقتر و منسجمتر اتخاذ کنند.
حسن زاده با توضیح در خصوص آلایندها توضیح داد: بخش اول آلایندها به گازها اختصاص دارد که از سوختن حاصل میشود. گازها حاصل از احتراق سوخت در خودروها، کارخانهها و حتی خانههاست. گازها انواع گوناگونی، چون SO۲، NO، متان و دیاکسید کربن دارد که دو نوع متان و دیاکسید کربن جزو عوامل گرم کننده هواست. بخش دیگری از آلایندهها توکسینها است که بنزن، سرب، جیوه و آزبست را شامل میشود.
وی افزود: به طور کلی تمام آلایندها عوارض کوتاهمدت و بلندمدت بر سلامت شهروندان داشته سوزش چشم، آبریزش بینی، خارش حلق و گلو، بیماریهای ریوی منجمله تنگی نفس، سرفه و عوارض پوستی شامل خارش عوارض اولیه یا همان کوتاهمدت آلایندهها است. عوارض بلندمدت آلایندهها نیز شامل سرطانهای پوست به دلیل وجود ازن در آلایندهها و همچنین سرطانهای ریه و سرطانهای خون به دلیل وجود بنزن میشود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از دستگاه های متولی خواست بصورت شبانه روزی با ارائه آمار و اطلاعات شاخص کیفی هوا ، طی سال های اخیر و مقایسه با سال های قبل و تطبیق این آمار و تفکیک هرکدام از پارامترهای دخیل در آلودگی هوای کلانشهر تبریز بعنوان نقشه راه تمهیدات لازم در این خصوص را آغاز کنند.
وی با اعلام همکاری کامل حفاظت محیط زیست استان، تشکیل جلسات فصلی منظم در سطح مدیران دستگاههای ذیربط و جلسات ماهانه کارشناسی در خصوص شناسایی عوامل دخیل در افزایش میزان آلایند های هوای کلانشهر تبریز را از ضروریات ذکر کرد.