جزئیات دلخراش از آخرین مکالمه آیت الله آل هاشم

همزمان با سالگرد سانحه بالگرد حامل آیت‌الله رئیسی و همراهان ایشان، دو تن از مسئولان دولت وقت، جزئیاتی را از نحوه شهادت بالگرد، توضیح دادند.

به گزارش ارک خبر، علی بهادری‌جهرمی، دبیر و سخنگوی دولت سیزدهم، در گفتگو با ایشان درباره این ادعای وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی که «بخش‌های از پیکر شهید رئیسی در منطقه سقوط جا مانده است» گفت: متأسفانه بالگرد آتش گرفته و بدن ایشان  بسیار آسیب دیده بود. اینگونه نبود که ۱۰۰ درصد بدن را بتوانند منتقل کنند. بخش اعظمی از بدن در حرم رضوی دفن شد، اما بخشی از بدن در همان منطقه مانده و به نوعی با خاک منطقه آغشته شده است که همان محدوده را هم تجمیع کردند و به شکل یک قبر درآورند.

وی اضافه کرد: مابقی شهدا چون از بالگرد بیرون افتاده‌اند این اتفاق برایشان رخ نداده است، اما شهید رئیسی در بالگرد مانده بود و میزان سوختگی هم کاملاً متفاوت با بقیه است. در محل سقوط بالگرد که در شیب هم بوده نیز مشخص است محل شعله‌ور شدن آتش از سمتی که شهید رئیسی قرار داشته، آغاز شده است و مابقی پایین‌تر افتاده‌ و فاصله‌ای ۲۰ تا ۳۰ متری دارند، منهای خلبانی که کمی پایین‌تر از شهید رئیسی افتاده است.

جهرمی همچنین با اشاره به آخرین تماس تلفنی آیت‌الله آل‌هاشم، یادآور شد: شهید آل‌هاشم که تقریباً ۱۰۰ متر پایین‌تر افتاده‌ و در قید حیات بودند و تا مدتی هم تماس تلفنی داشت. البته صدای بسیار نزار و در حال احتضاری هم داشت و تکرار می‌کرد «من دارم می‌میرم» و حتی در پاسخ به اینکه موقعیت جغرافیایی سقوط کجاست هم می‌گفت کسی را نمی‌بینم و نمی‌دانم کجا هستیم؛ در چنین فضایی قرار داشت.

وی تاکید کرد:  در نهایت باید تاکید کرد در زمینه این حادثه مرجع رسمی ستاد کل نیروهای مسلح است و همه همان گزارش ستادکل را مستند قرار می‌دهیم.

آیت‌الله آل‌هاشم: لابلای درخت‌ها هستم و هیچ کسی را نمی‌بینم

همچنین غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور سابق نیز در گفتگویی دیگر، درباره جزئیات حادثه برای بالگرد ابراهیم رئیسی گفت: حدود ساعت ۱ ظهر در هوایی خوب سوار بالگردها شدیم و عازم تبریز شدیم. هوا صاف و روشن بود و پدیده جوی خاصی نداشتیم. بعد از حدود نیم ساعت طی مسیر در دره مجاور منطقه مس سونگون یک لکه ابر وجود داشت و مه نبود. ممکن بود در گودی دره مه وجود داشت، ولی در مسیر پرواز ما مه وجود نداشت. ابرها کمی بالاتر از بالگرد بود. خلبان بالگرد حامل رئیس‌جمهور به عنوان فرمانده میدان اعلام می کند ارتفاع بگیریم و از بالای ابرها ادامه مسیر دهیم. بالگردها ارتفاع خود را زیاد کردند و پس از ۳۰ ثانیه ادامه مسیر، خلبان ما متوجه شد که بالگرد رئیس جمهور وجود ندارد. بلافاصله ابرها هم تمام شد و مس سونگون را دیدیدم.

وی ادامه داد: خلبان ما دور زد و برگشت تا بالگرد را جست وجو کنند. به من گفتند احتمال فرود بالگرد وجود دارد، چون از ۱ دقیقه و ۳۰ ثانیه قبل ارتباط رادیویی نداریم. بالگرد ما چند بار دور زد و تماس رادیویی هم برقرار نشد و ۳۰ ثانیه بعد در مس سونگون فرود آمدیم. با سرنشینان آن بالگرد تماس می‌گرفتیم و کسی پاسخگو نبود. من، آقایان محرابیان و بذرپاش با سرنشینان آن بالگرد تماس می گرفتیم ولی پاسخی دریافت نکردیم. بعد کادر پروازی به ما گفتند که با تلفن همراه کاپیتان مصطفوی تماس گرفتیم که آقای آل هاشم آن تماس را جواب داد و گفت در دره افتاده ام، ولی نگفت چه اتفاقی افتاده است.

اسماعیلی افزود: دوباره که من تماس گرفتم آل هاشم گفت حالم خوب نیست و متوجه نشدم چه شده است و نمی‌دانم کجا هستم.لابلای درخت‌ها هستم و هیچ کسی را نمی‌بینم و تنها هستم. مشخصه جنگل و درخت را داد. برای ما معلوم شد بالگرد دچار سانحه شده است. در معدن مس امکانات و آمبولانس و کادر پزشکی را همراه کردیم و به منطقه رفتیم. چند بار با آقای آل هاشم صحبت شده و شاید تا سه ساعت بعد جواب تماس را می‌داد، ولی خیلی رمق نداشت و فقط بیانگر حیات او بود. بعد معلوم شد که سایرین بلافاصله شهید شدند، ولی آقای آل هاشم چند ساعت بعد شهید شدند. نه صدای انفجاری نه آتش و دودی مشخص نبود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا