شیوع بیماری های قلبی در کشور به زیر 45 سالگی رسیده است
پایگاه خبری ارک – دبیرعلمی چهارمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران سن شیوع بیماری های قلبی و عروقی در کشوررا زیر 45 سالگی عنوان کرد و گفت : توجه جدی به برنامه های پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی در کشور باید از اولویت های اصلی حوزه سلامت باشد.
دکتر محمد مهدی پیمغبری در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در حاشیه چهارمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران، مرگ و میر ناشی از بیماری های عروق کرونر را گریبانگیر تمام نقاط جهان دانست و افزود: بیماری تصلب شرائین از شایع ترین علل بیماری های عروق کرونر به شمار می رود که سن بروز آن بالای 50 سال است، اما شیوع آن در کشور به سنین 40 سالگی در مردان و 45 سالگی در زنان رسیده است.
وی با بیان این که سن شیوع بیماری های قلبی در کشور کاهش یافته گفت: امکان بروز بیماری های قلبی در هر فردی با داشتن سن بالای 50 سال وجود دارد اما در سال های اخیر سن شیوع بیماری های قلبی پائین آمده و تحت عنوان بیماری های زودرس عنوان شده است.
پیغمبری اضافه کرد: با توجه به افزایش بیماری های قلبی و عروقی، ضرورت توجه و کنترل این بیماری ها برای حفظ سلامتی همه افراد جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است .
این فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی با اشاره به نبود آمار دقیق از تعداد بیماران قلبی در داخل کشور تصریح کرد: برغم پیشرفت های بسیار زیاد کشور در زمینه درمان بیماری های قلبی، آمار مرگ و میر این بیماران تاکنون سیر نزولی نداشته و حتی شیوع آن به سنین زیر 45 سالگی رسیده است.
وی آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی در کشورهای توسعه یافته را نیز برغم کاهش تعداد آنها، همچنان بالا عنوان کرد و یادآور شد: گرچه درمان نقش بسزایی در کاهش مرگ و میر بیماری های قلبی عروقی در کشورهای توسعه یافته دارد اما دلیل اصلی کاهش مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی در این کشورها نگاه خاص و ویژه به مقوله پیشگیری بوده است.
پیغمبری انواع درمان ها همچون دارویی و جراحی تهاجمی در کشور را همگام با سایر کشورهای توسعه یافته عنوان کرد و گفت: هرچند درمان بیماری قلبی و عروقی ایران از پیشرفت های بسیار خوبی برخوردار بوده است، اما در مقوله پیشگیری فاصله زیادی با سایر کشورهای جهان داریم و هنوز به جایگاه مطلوبی نرسیده ایم.
وی مشکلات اقتصادی را از مهمترین عوامل پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی دانست و توسعه اقتصادی را مستلزم دقت بیشتر در این زمینه خواند.
پیغمبری ادامه داد: در مقوله پیشگیری، اطلاعات مردم در زمینه عوامل خطر کم نیست، اما نگرش خوبی درباره رعایت آنها و عمل به دانسته ها وجود ندارد که در این راستا نقش رسانه ها بسیار حائز اهمیت است.
دبیر علمی چهارمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران به تمهیدات اندیشیده شده برای ترویج پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی اشاره کرد و گفت: انجمن قلب و عروق ایران اقدام به برنامه ریزی های پیشگیرانه با چاپ مقالات و اطلاع رسانی در زمینه به پزشکان و مخاطبان کرده است .
چهارمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران با حضور متخصصان داخلی و خارجی در بیمارستان قلب شهید رجایی تا روز جمعه 14 اسفندماه ادامه دارد.