پرورش زنبور عسل در روستاي گرمخاني قروه افتتاح شد

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ايرنا، جانشين فرمانده ناحيه مقاومت بسيج سپاه قروه روز دوشنبه از اشتغالزايي چهار نفر در اين پروژه خبر داد و گفت: توسعه طرح‌هاي اقتصاد مقاومتي يكي از برنامه‌هايي است كه بسيج سازندگي آن را دنبال مي ‌كند.
به گفته سرهنگ مسلم سروي، هم اكنون 450 كندو زنبورعسل در اين پروژه وجود دارد كه پيش بيني مي شود از اين تعداد سالانه پنج تُن عسل طبيعي توليد و روانه بازارهاي مصرف شود.
وي اظهار كرد: 12ميليارد ريال اعتبار در قالب 65 طرح در زمينه‌هاي اقتصاد مقاومتي، صنايع تبديلي و محروميت ‌زدايي در شهرستان اجرايي شده كه اشتغالزايي 192 نفر را در پي داشته است.
وي به طرح هاي اقتصاد مقاومتي و صنايع تبديلي در سال گذشته اشاره كرد و افزود: از 65 طرح، 15 طرح در زمينه صنايع تبديلي و 50 طرح اقتصاد مقاومتي است، كه در زمينه‌هاي پرورش زنبور عسل، مرغ بومي و ماكيان، كودهاي ورمي كمپوست، پرورش قارچ، كشت گياهان دارويي و دامپروري به اجرا درآمده است.
موسي شريفي از زنبورداران نمونه شهرستان قروه گفت: به عنوان مجري پرورش ملكه زنبور به صورت رسمي با جهاد كشاورزي قرارداد دارد.
وي عنوان كرد: علاوه بر پرورش دادن زنبور عسل ، گرده گل، ژله رويال، ان كروموزوم يا غذاي مخصوص ملكه در اين پروژه توليد مي شود.
شريفي به ويژگي برتر اين عسل طبيعي اشاره كرد و گفت: عسل توليدي گرمخاني به واسطه بهره گيري از مراتع سرسبز و مملو از گياهان دارويي از كيفيت بسيار بالايي برخوردار است و بازار پسندي بالايي در ميان ديگر توليدات عسل مناطق مختلف كشور دارد.
وي با بيان اينكه براي جلوگيري از كنه واروا به عنوان آفت زنبورعسل از داروهاي گياهي از قبيل عرق آويشن و پونه كوهي استفاده مي شود افزود: در پاييز و زمستان براي جلوگيري از كاهش عمر زنبورها و تلفات آن ها به دليل سرما و بادهاي شديد، زنبورداران به استان خوزستان مهاجرت مي كنند.
وي تاكيد كرد: راهكار جديدي براي جلوگيري ازمهاجرت زنبورداران در فصل پاييز و زمستان پيدا كرده است.
شريفي با بيان اينكه ابتدا به صورت محدود فعاليت خود را با يك كندو آغاز كرد گفت: بعدها توانستم كار خود را به 800 كندو زنبور عسل گسترش دهم كه از اين تعداد 350 كندو فروخته شده است.
وي بيان كرد: به 48 نفر از زنبورداران آموزش داده است كه هم اكنون به صورت مستقل فعاليت مي كنند.
شريفي با اشاره به اينكه عسل طبيعي و خالص نقش مهمي را در حفظ سلامتي و مبارزه با برخي امراض و بيماري‌ها دارد تاكيد كرد: تمام تلاش خود را طي سال‌هاي اخير كرده‌ است كه عسل خالص و با منشأ گل و گياه بدون هيچ نگه دارنده ايي در اختيار مردم قرار دهد.
اين زنبوردار نمونه شهرستان قروه كه براي شروع كار سرمايه اي از خود نداشته است گفت: براي اين طرح يك ميليارد و 500 ميليون ريال هزينه شده است كه از اين مبلغ 200 ميليون ريال از تسهيلات اقتصاد مقاومتي و مابقي از تسهيلات مضاربه استفاده كرده است.
وي با اشاره به تلاش و پشتكار و پشتوانه علمي افزود: مشكل اصلي در حال حاضر سرمايه است تا اين طرح را همانند شاخه و برگ يك درخت گسترش دهم و به دليل پشتوانه علمي و تجربه نمي توانم در اين زمينه كوتاهي كنم.
شريفي در پايان از مسوولان خواست با درنظر گرفتن تسهيلات، زمينه را براي افزايش كارآفرينان در جامعه فراهم كنند.
قروه در 90 كيلومتري شرق سنندج واقع شده است.
7345/6108

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا