همایش تدبیر در تربیت در تهران برگزار شد
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار ایرنا، عباس رحیمی نژاد روز دوشنبه در همایش «تدبیر در تربیت» در سالن همایش اندیشه منطقه 2 آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به شکل گیری هویت افراد افزود: شخصیت انسان در ارتباط با دیگری شکل می گیرد و جامعه به رشد فرد کمک می کند.
وی که در این همایش با موضوع «دشواری های هویت یابی در دانش آموزان» سخن می گفت، با اشاره به تغییر الگوهای هویت یابی در دانش آموزان گفت: هر چقدر شرایط اجتماعی سخت تر باشد، مسئله هویت یابی نیز سخت تر خواهد شد و شاید بیشترین چالش در شکل گیری هویت دانش آموزان نگرش والدین، مسئولان، مشاوران و مدیران باشد که نمی خواهند نگرششان تغییر کند.
رحیمی نژاد با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از مداخلات هویتی موفق نبودند، افزود: در جامعه ما نگرش های منفی بسیار بالا بوده و باعث ایجاد تاثیرات منفی بر جوانان می شود که آموزش و پرورش در شناخت دانش آموزان باید به این مسئله متمرکز باشد.
وی با تاکید بر نقش معلمان در تربیت دانش آموزان گفت: نوجوانی که دچار بحران است، به صورت خودجوش به دنبال واقعیت است و معلمان می توانند منابع این شناخت را به آنان معرفی کنند، هرچند که فرد تصمیم گیرنده اصلی در این موضوع و مسایل هویتی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به موضوع هدایت تحصیلی و مشکلاتی پیش آمده در اجرای این طرح، اظهار کرد: اگر رشته خاصی را به دانش آموز تحمیل کنیم مانند اتفاقی که در هدایت تحصیلی و تحمیل رشته های فنی و حرفه ای به دانش آموزان دوره دوم متوسطه رخ داد، مشکلاتی را برای دانش آموزان ایجاد کرده و آنان را دچار سردرگمی می کند.
وی با بیان اینکه هویت یابی، تنظم رابطه فرد و جامعه است، افزود: وقتی تکلیف فرد با جامعه مشخص نباشد، این فرد از جامعه طرد خواهد شد و به انواع آسیب های اجتماعی سوق پیدا می کند.
همچنین در این همایش سهیلا صادقی با موضوع «تحلیل جامعه شناختی خودکشی در میان جوانان با تاکید بر نقش مدرسه» مطالبی را در مورد عوامل گرایش نوجوانان به خودکشی را بیان کرد.
صادقی با بیان اینکه خودکشی، مرگ آگاهانه و داوطلبانه است، افزود:خودکشی عملی فردی نیست بلکه شاهدی از عمل اجتماعی است.
این استادیار دانشگاه تهران مشکلات روحی و روانی، اعتیاد به مواد مخدر، افسردگی، تجربه آزارهای فیزیکی و جنسی، حوادث ناگوار، احساس ناامیدی و خانواده نابه سامان را از جمله عوامل فردی موثر در اقدام به خودکشی عنوان کرد.
وی تعلقات و ارتباطات اجتماعی، اعتقادات مذهبی و شرایط اجتماعی و اقتصادی را از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش یا افزایش خودکشی دانست و گفت: به عنوان مثال سال 91 به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب حاکم بر جامعه، نرخ خودکشی نسبت به سال های گذشته افزایش داشته است.
همایش علمی «تدبیر در تربیت» 17و 18 مردادماه با حضور اساتید دانشگاه تهران از جمله عباس رحیمی نژاد با موضوع «دشواری های هویت یابی در دانش آموزان»، خسرو باقری با موضوع «پلی میان مرگ و زندگی»، نرگس سجادیه «فضای مجازی زیر پوست مدرسه؛ آسیب ها و فرصت ها» و سهیلا صادقی با موضوع «تحلیل جامعه شناختی خودکشی در میان جوانان با تاکید بر نقش مدرسه» برگزار شد.
تهرام/7245//1348