آغاز به کار جشنواره گردو در عجبشیر/ اصلاح باغ های آذربایجان شرقی با اجرای طرح جایگزینی درختان مثمر
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، ابوالفضل شکوری روز شنبه در جشنواره گردوی عجب شیر با اشاره به نیازمندی های متفاوت بخش باغبانی آذربایجان شرقی و ضرورت استفاده از روش های نوین آبیاری در این بخش از افزایش عملکرد و ایجاد ارقام مقاوم به تنش های محیطی به عنوان ضرورت های این بخش یاد کرد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات تولید گردو در این استان افزود: عملکرد پایین، سختی عملیات داشت و برداشت، پایین بودن کیفیت محصول و بالا بودن هزینه تولید از عمده ترین مشکلات تولید گردوست.
وی از راهکارهایی برای افزایش کیفیت محصول گردو پرده برداشت و اظهار کرد: روش اصلاح درختان گردو با روش پیوند باعث افزایش راندمان و کیفیت محصول می شود.
وی تاکید کرد: هر گونه تاخیر در چیدن میوه ها پس از رسیدن مغز موجب کاهش کیفیت و افزایش انتشار آفات و بیماری ها می شود.
شکوری با اشاره به سطح زیر کشت گردو در استان افزود: باغ های بارور گردو 9 هزار و 172 هکتار از مجموع باغ های استان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اهمیت و مزایای روش پیوند در نهال گردو تشریح کرد: در این روش قسمت تاج درختان گردوی قدیمی و نامرغوب هرس و به سرشاخه درخت پیوند زده می شود تا بعد از چند سال مجدد به باردهی بر گردد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: زمانی که حدود 80 درصد پوست سبز میوه ها تَرَک برداشتند، میوه ها رسیده اند ولی رسیدن مغز و پوست سبز همیشه همزمان نیست و اغلب مغز میوه ها زودتر از تَرَک برداشتن پوست سبز می رسند.
وی ضمن معرفی شهرستان های برتر تولیدکننده گردو در آذربایجان شرقی افزود: شهرستان های آذرشهر، عجب شیر و اسکو به عنوان قطب تولید این محصول در سطح استان محسوب می شوند.
وی گفت: عملکرد درختان گردو بسته به سن و اندازه درخت، نوع خاک تغذیه و مقدار آبیاری متغیر است و یک درخت بزرگ 40 ساله در حالی که دارای متوسط عملکرد 40 کیلوگرم است، می تواند تا 175 کیلوگرم میوه تولید کند.
وی افزود: تعیین دقیق میزان آب مورد نیاز یک هکتار باغ گردو از کاشت تا برداشت گردو کار آسانی نیست زیرا عوامل متعددی مثل سن، قدرت رشد، عملکرد و تراکم درخت نیز در این امر دخالت دارد.
شکوری از کاهش کیفیّت مغز گردو با تاخیر در برداشت گفت و تاکید کرد: تاخیر در برداشت موجب تیره تر شدن رنگ مغز و کاهش کیفیت آن می شود.
فرماندار عجبشیر نیز گفت: اهالی این شهرستان، تلاش و همکاری دستگاه های اجرایی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید را خواستار هستند.
سید شمس الدین مراثی بر شناسایی هر چه بیشتر قابلیت ها و مشاغل بومی منطقه تاکید و اظهار کرد: با شناسایی پتانسیل ها و مشاغل مورد نیاز، زمینه اشتغال جوانان بیشتر فراهم می شود.
وی یادآور شد: مسئولان باید از فرصت هایی که در منطقه پنهان مانده و فراموش شده است در جهت توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار استفاده کنند.
مراثی ایجاد فرصت های شغلی جدید را از مهمترین وظایف کارگروه سرمایه گذاری اعلام کرد و ادامه داد: این امر با دلسوزی، برنامه ریزی، نظارت مستمر بر فعالیت ها و تلاش شبانه روزی محقق می شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت کشاورزی و تولید از عوامل اصلی توسعه، خودکفایی و ایجاد فرصت های شغلی در منطقه است، گفت: این شهرستان با توجه به تولید بالای خشکبار در منطقه جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده و نیازمند حمایت همه مسئولان ذیربط است.
مراثی با اشاره به ویژگی های خشکبار و به ویژه گردوی عجب شیر افزود: گردوی مرغوب این شهرستان می تواند علاوه بر بازارهای داخلی در بازارهای خارجی نیز برای خود جایگاه پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه در شرایط موجود نیاز به صنایع تبدیلی در این شهرستان بیش از هر زمان دیگری احساس می شود، گفت: در صورت احداث صنایع تبدیلی توسط سرمایه گذاران در این شهرستان، رغبت و انگیزه باغداری در بسیاری از صاحبان اراضی ایجاد و موجب افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و به تبع آن اشتغالزایی می شود.
به گزارش ایرنا جشنواره گردوی عجبشیر امروز/ اول آبان/ در جنب ایستگاه راه آهن عجب شیر آغاز به کار کرد و تا سوم آبان سال جاری پذیرای بازدید کنندگان و علاقه مندان به این محصول با ارزش است.
شهرستان 85 هزار نفری عجبشیر در فاصله 98 کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.
خبرنگار: شهرام ناعم وند ** انتشار دهنده: محمد عزیزی راد
7485/3072/518