هفت طرح منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان دهه فجر 95 افتتاح می شود

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

علینقی حیدریان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، هدف از اجرای این طرح ها را حفظ منابع پایه آب و خاک، توسعه اقتصادی، اجتماعی و رونق بخش کشاورزی استان سمنان عنوان کرد و افزود: اعتبار هزینه شده برای اجرای این طرح ها از محل بودجه ملی و استانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تامین شده است.
وی ادامه داد: احداث بندهای سنگ و ملات در حوزه‌های مختلف استان سمنان، نهال کاری، آبیاری و مراقبت از طرح های بیابانی بخشی از طرح های قابل افتتاح در دهه فجر 95 در این استان است.
مدیرکل اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان اضافه کرد: هفت طرح منابع طبیعی ویژه دهه فجر 95 در شهرستان‌های گرمسار، شاهرود، میامی، سمنان، سرخه و مهدیشهر اجرا شده است.
وی گفت: کمربند حفاظتی، جنگل کاری و توسعه درختکاری، ایجاد بوستان روستایی، تولید نهال، احداث پارک جنگلی با مشارکت شهرداری ها، طرح ترسیب کربن، مدیریت پایدار منابع آب و خاک حبله رود از طرح‌های عمرانی این اداره کل است که درحفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی و توسعه پایدار تاثیرگذار است.
حیدریان گفت: با توجه به راهبردهای اقتصاد مقاومتی، امسال کاشت باریجه در پنج هزار هکتار از عرصه های طبیعی استان سمنان در 40 سامانه در حال انجام است.
وی با بیان این که در استان سمنان بیش از 150 نوع گیاه دارویی شناسایی شده است، اضافه کرد: باریجه یکی از گیاهان دارویی شناخته شده در استان است که کاشت و برداشت آن برای بهره برداران به صرفه و آسان است.
وی ادامه داد: کاشت و برداشت باریجه نشان دهنده تحقق راهبردهای اقتصاد مقاومتی است، زیرا تمام شاخص های اصلی این شعار درون زا، برون گرا، عدالت محور، دانش بنیان و مردمی بودن را در خود جای داده است.
وی تاکید کرد: اجرای این طرح در کل کشور بی نظیر است و تا پایان دی 95 بیش از سه هزار هکتار کاشت باریجه انجام شده است و این گیاه بعد از برداشت هشت تا 12 سال، بسته به نوع آب و هوا و اقلیم عمر می کند و محصول می دهد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان گفت: با سفر کاروان تدبیر و امید به استان سمنان اجرای 37 طرح با اعتبار 56 میلیارد ریال در دست اقدام قرار گرفت که این طرح ها تا پایان سال مالی 95 و با پرداخت اعتبارات به اتمام و به بهره برداری می رسند.
در دهه فجر 95 در استان سمنان 485 طرح با بیش از 727 میلیارد تومان بهره برداری می شود و عملیات اجرایی 64 طرح با بیش از 220 میلیارد تومان آغاز می شود.
شیره باریجه و کتیرا کاربردهای متعدد دارویی، بهداشتی و صنعتی دارد که به صورت خام و بدون فرآوری به کشورهای خارجی صادر می شود، این محصولات جزو گونه های مجاز مشروط بوده که بهره برداری و حمل آن فقط به صورت طرح بهره برداری مصوب و با مجوز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری امکان پذیر است.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
7341/6103
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا