هرمزگان حائز رتبه نخست نهال کاری با مشارکت مردم در کشور است

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

امید ذاکری سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال در یکصد هکتار از زمین های بیابانی هرمزگان نهال کاشته شود.
وی با بیان اینکه شهرستان بستک با 65 هکتار بیشترین نهال کاری با مشارکت جوامع محلی در هرمزگان را دارد، گفت: برای نهال کاری در هر هکتار دو میلیون تومان اعتبار نیاز است که از طرف خیران و مردم پرداخت می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به آبیاری این درختان از طریق بندهای آبخیزداری ، خاطرنشان کرد: درخت کُنار در غرب و نخل در شرق از گونه هایی است که در مناطق بیابانی هرمزگان کاشته می شود.
ذاکری با تاکید بر اینکه رویکرد مشارکتی و استفاده از مردم بهترین راه مقابله با گسترش وسعت بیابان ها است، بیان داشت: اجرای موفق طرح های مشارکت مردمی در امر احیا بیابان و آموزش بیابان نشینان پیرامون حفاظت از عرصه های منابع طبیعی و احیا بیابان ها با تاکید بر دانش بومی راهکارهای بسیار موثر و تعیین کننده حفاظت و احیا منابع طبیعی را به ارمغان آورده است.
وی هدف از اجرای طرهای بیان بان زدایی را جلوگیری از هجوم ماسه های روان و تثبیت آن ها ، حفظ بستر و استمرار حیات روستایی ها ، جلوگیری از مهاجرت آنان و کاهش بیماری های ناشی از ریزگرد و گرد و غبار عنوان کرد.
استان هرمزگان به لحاظ واقع شدن در مناطق بیابانی از استان های خشک و به نوعی خیلی خشک ایران به شمار می رود واز مساحت هفت میلیون و200 هزار هکتاری استان هرمزگان، شش میلیون و 900 هزار هکتار جزو عرصه های منابع طبیعی است که یک میلیون و 80 هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و 93هزار هکتار مرتع و یک میلیون و 565 هزار هکتار آن را بیابان تشکیل می دهد.
حدود 18 سال خشکسالی در هرمزگان، کاهش نزولات جوی که افت شدید آب های زمینی را به دنبال داشته، پایین آمدن توان تولید اقتصادی مردم در مناطق بیابانی از مهم ترین تنگناها در زمینه بیابان زدایی است.
شن های روان مشکل بسیار بزرگی است که سال های سال مردم روستاهای شرق استان هرمزگان به خصوص در شهرستانهای جاسک، سیریک و میناب با آن دست و پنجه نرم می کنند و اگرچه مسئولان تلاش بسیاری برای حل این موضوع دارند، اما به نظر می رسد که رفع این معضل که گاهی زندگی مردم مناطق درگیر را مختل می کند، همت بالاتری را می طلبد.
استان هرمزگان دارای 318 هزار هکتار کانون بحران فرسایش بادی است.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی انتشاردهنده: خلیل تنیده

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا