اختصاص تسهیلات 1500میلیارد ریالی دولت به جامعه عشایری

‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک :

این بخشی از گفته های مهدی میزبان مدیرکل دفتر مطالعات جامع سازمان امور عشایر کشور در گفت و گوی روز یکشنبه با خبرنگار ایرنا در ابرکوه می باشد.
میزبان در حاشیه بررسی مسایل و مشکلات عشایر شهرستان ابرکوه به خبرنگار ایرنا گفت:دولت یازدهم با نگاه ویژه محرومیت زدایی و تقویت بن مایه های تولید داخلی برای رفع بخشی از مشکلات عشایر سال گذشته یکهزار میلیارد ریال تسهیلات چهاردرصدی با دوره برگشت پنج ساله به عشایر پرداخت کرده است .
به گفته میزبان شیوه فعالیت و تولید عشایری از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی بوده و با صرف منابع اندک و کمترین هزینه، بیشترین نفع را به اقتصاد ملی دارند و از این جهت جزو مولدترین اقشار کشور محسوب می شوند.
مدیرکل دفتر مطالعات جامع عشایر افزود: با توجه به تداوم خشکسالی و کمبود علوفه دام عشایر و کمک به عشایر ، وزارت جهادکشاورزی امسال 700هزارتن جو مدت دار بین عشایر توزیع کرده است .
وی افزود: امید است با تهیه طرح های موردنیاز، مدیریت صحیح این منابع در تولید، در اشتغال مولد این مناطق تحول در خور توجهی ایجاد شود.
میزبان ادامه داد: براساس نتایج سرشماری عشایری سال 1387 عشایرکوچنده کشور با 212 هزار خانوار درقالب یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در 104ایل و 552 طایفه مستقل در حدود 59 درصد از فضای جغرافیائی کشور دارای قلمرو هستند که در پرورش 24 میلیون واحد دامی فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: این تعداد جمعیت عشایری حداقل در طول یکی از دوره های استقرار ییلاقی یا قشلاقی درتمامی استان های کشور دارای قلمرو کوچ و استقرار بوده و عمده محصولات تولیدی آنها دام و انواع فراورده های دامی است و لذا هر چادر عشایری را باید به مثابه یک کارگاه تولیدی قلمداد کرد .
وی گفت : عشایر با کوچ و استقرار در مناطق دوره افتاده ، سخت گذر ، حاشیه ای و مرزی کشور عمدتا منابعی را به ارزش افزوده اضافه می کنند که در صورت عدم بهره برداری به شیوه زندگی عشایری، عمدتا بلا استفاده باقی می مانند.
میزبان ادامه داد: این قشر پرتلاش حافظان، میراث داران و حاملان ارزش ها و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی در حوزه های منطقه ای، قومی و محلی هستند.
جامعه 212هزار خانواری عشایری ایران با 1.6 درصد از جمعیت کشور 25درصد گوشت قرمز و پروتئین دامی و 35درصد صنایع دستی را تولید می کنند.
صنایع دستی تولیدی عشایر منحصر بفرد بوده و جنبه هویتی داشته و عناصر و اِلمان های بکار رفته در آنها ریشه درشرایط فرهنگی هرکدام از ایلات دارد.
7540/ 5054 خبرنگار: کارگر ابرقوئی ** انتشار: بهنام احمدی *
irnayazdd@

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا