مولف و مدرس حوزه و دانشگاه: تمام موضوعات شریعت در نهج البلاغه جای گرفته است

پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:

مولف و مدرس حوزه و دانشگاه:

تمام موضوعات شریعت در نهج البلاغه جای گرفته است

نشست علمی با عنوان «اقدام عملی در عرصه فرهنگ با محوریت نهج البلاغه» با حضور اساتید، کادر و طلاب سطح دو و سه در مرکز تخصصی فقه و اصول النفیسه اصفهان برگزار شد.

دکتر نصراله شاملی مولف و مدرس حوزه و دانشگاه در این نشست گفت: پس از قرآن مهمترین کتاب نزد شیعه نهج البلاغه است و متاسفانه شناخت شیعه نسبت به اهل سنت از نهج البلاغه بسیار کم است. نهج البلاغه جزء دروس اصلی و بسیار مهم در نزد اهل سنت می باشد، امروزه دشمن در صدد نابودی اسم قرآن است و می خواهد چیزی به عنوان علوم قرآن و تفسیری نباشد.

وی شناخت نهج البلاغه و چگونگی استفاده از آن را به عنوان نکات کلیدی برشمرد و اذعان کرد: تمام موضوعات شریعت در نهج البلاغه جای گرفته است و همانطور که قرآن یک کتاب آسمانی است و از طرف دیگر دارای یک سیستم تفکر و اندیشه و معرفت است ، نهج البلاغه هم یک سیستم علمی – کاربردی است، مبنی بر اعتقادات، منطق، فلسفه، عرفان و سبک زندگی فرد و جامعه است و بین قرآن و نهج البلاغه وجه مشترک وجود دارد هر کس بخواهد دارای معرفت شود در درجه اول باید به قرآن رجوع کند، آن هم نه صرفا تلاوت بلکه با یک نگاه خاص .

دکتر شاملی در ادامه درباره سندیت نهج البلاغه اظهار کرد: آنچه امروزه به عنوان نهج البلاغه در دست ما است یک بیستم از نهج البلاغه واقعی است که 1200 سال پیش، توسط سید شریف رضی گردآوری شد . درکتب شیعه از جمله بحار الانوار و خصال، مواردی از احادیث امام علی (علیه السلام) ذکر شده ؛اما سندی که سید رضی (ره) آورده از منابع اهل سنت است و علت آن هم این است که کتابهای شیعه و اهل سنت تا عصر وفات سید رضی دست نخورده بود اما زمانی که حاکمان عباسی کتابخانه شیخ طوسی را به آتش کشیدند و هزاران کتاب حدیثی را از بین بردند مجبور به استناد به کتاب های اهل سنت شد.

استاد حوزه و دانشگاه عدم ورود نهج البلاغه به عنوان کتاب درسی برای اقشار مختلف جامعه منطبق بر زمان حال را از دیگر آسیب های مهم در این حیطه برشمرد.

وی در ادامه افزود: عدم نفوذ فقه و نهج البلاغه در زندگی بشر خطر بزرگی است که باید طلاب این دهه برای تحقق این امر و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تلاش مجدانه داشته باشند، پویایی و رشد در حوزه ها با تولید متناسب با سبک زندگی اسلامی است که ابتدا باید فنون و علوم را آموخت و بعد آن را در جامعه پیاده کرد.

در پایان این مراسم از فعالان اعتکاف و نمایشگاه قرآن تجلیل  شد.

دکمه بازگشت به بالا