تعهد به مسوولیت اجتماعی، ناجی محیط زیست است
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
تعهد به مسوولیت اجتماعی، ناجی محیط زیست است
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: تعهد به مسوولیت اجتماعی در دو حوزه فردی و حقوقی، نجاتبخش محیط زیست است و از تشدید آلودگی های زیست محیطی جلوگیری می کند.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، علی دهنوی در همایش روز زمین پاک اظهار کرد: مسوولیت اجتماعی یکی از شاهکلیدهای اصلی در جامعه است که چنانچه مورد توجه قرار گیرد، بسیاری از مشکلات محیط زیست مرتفع خواهد شد.
وی افزود: متخصصان حوزه محیط زیست سه مؤلفه را برای جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست عنوان می کنند که اولین آن ها قانون است اما قانونِ خوب در کنار دو مؤلفه دیگر مؤثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در جامعه ما کمبود قانون وجود ندارد، گفت: کمتر کشوری در دنیا قوانین محیط زیستی ایران را دارا است. مهم تر آن که علاوه بر این قوانین، مصوبات دیگری در مجلس با عنوان مصوبات پنج ساله و قوانین صنایع آلوده کننده وجود دارد و برنامه ها و چشم اندازهای مختلفی نیز تکمیل کننده این قوانین هستند.
دهنوی با تأکید بر اینکه بودجه یکی دیگر از مؤلفه های مهم و هزینه های پیشگیری به مراتب از هزینه های مبارزه با تخریب و آلودگی کمتر است، تصریح کرد: در صورت ادامه روند فعلی، در آینده توان جبران این حجم از آلودگی و تخریب در کشور وجود نخواهد داشت.
وی تأکید کرد: مطالبات مردم نیز مؤلفه دیگری است که در کنار دیگر مؤلفه ها از تخریب و آلودگی محیط زیست جلوگیری می کند. بنابراین مردم نیز باید وارد صحنه شده و در حفاظت از محیط زیست همکاری کنند.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه تنها اصل مهم محیط زیستی فرهنگ سازی و آموزش در میان تمام اقشار جامعه است، ادامه داد: متأسفانه مسوولان تا چند سال قبل، موضوع محیط زیست را موضوعی لوکس می دیه و توجه چندانی به این حوزه نداشتند.
دهنوی با تأکید بر لزوم توجه مسوولان به نظرات سازمان های مردم نهاد، گفت: در این زمینه باید تمامی جنبه های توسعه و مسایل زیست محیطی به صورت یکجا مورد توجه قرار گیرد چراکه نمی توان صنعت را با وجود بیکاری فراوان در جامعه به دلیل آلودگی های محیط زیستی حذف کرد.
وی بر اهمیت مسوولیت های فردی در حوزه مسایل زیست محیطی تأکید و تصریح کرد: متأسفانه در سال های گذشته، آموزش و فرهنگ سازی در این حوزه انجام نشده و اقداماتی که سازمان های مردم نهاد و مردم در این زمینه انجام داده اند نیز به هیچ وجه با سرعت تخریب محیط زیست در ایران برابر و همخوان نبوده است.
دهنوی با بیان اینکه آموزش و فرهنگ سازی با جدیت بیشتر در سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان دنبال خواهد شد، تأکید کرد: این موارد نه در کوتاه مدت بلکه در بلند مدت، نتایج خوبی در جامعه خواهد داشت و در این زمینه به نظرات و پیشنهادهای همه سازمان های مردم نهاد نیاز داریم.
بی تفاوتی، بحران بزرگ زاینده رود
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان نیز در این همایش گفت: بی توجهی، خوش خیالی و بی تفاوتی نسبت به بهره برداری بی رویه و توسعه های ناهمگون در استان های بالادستی و پایین دستی، وضعیت زاینده رود و تالاب گاوخونی را با تبعات بسیار ناخوشایندی روبهرو ساخته است.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، سیدرحمان دانیالی در همایش روز زمین پاک اظهار کرد: مهم ترین نکته در بحث پسماند شعار ” از خودمان شروع کنیم ” است که چنانچه در این حوزه اقدامات سازنده ای صورت گیرد، بدون شک شهر و کشور پاک تری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه پیشنهاد زمین پاک در یونسکو از طرف فرزند یک مبلغ دینی مطرح و پذیرفته شد، افزود: در دولت ها نیز موارد متعددی شامل رعایت استانداردها، مشارکت مردم، پیگیری اقتصاد سبز و ایجاد شفافیت در موارد زیست محیطی در نظر گرفته می شود اما به نظر می رسد با وجود تمام این قوانین، هیچ چیزی به اندازه آموزش، مفید و مؤثر واقع نخواهد شد.
دانیالی با تأکید بر فعالیت قابل توجه سمن های محیط زیستی در اصفهان گفت: عدم استمرار ارتباط با مجموعه های محیط زیستی و همچنین سستی دستگاه های اجرایی برای جلب مشارکت اجتماعی سمن ها، دو نقطه ضعف موجود در استفاده از ظرفیت سمن ها است.
وی قانون مدیریت پسماند را از بهترین قوانین محیط زیستی دانست و افزود: متأسفانه دستگاه های اجرایی کوتاهی بسیار زیادی در این زمینه داشته اند که همین امر شرایط زیست محیطی را به وضعیت نامطلوبی دچار کرده است.
وی با بیان اینکه به غیر از تنش اجتماعی، خشک شدن تالاب گاوخونی، کانونی برای تولید گرد و غبار وسیع خواهد بود، گفت: گرد و غبار تالاب گاوخونی تا شعاع هزار کیلومتری همراه با ذرات باردار فلزی، اثرات بسیار وحشتناکی بر محیط زیست و سلامت جامعه خواهد داشت.
وی در خصوص شیوه نامطلوب دفن زباله ها افزود: متأسفانه ۹۵ درصد شیوه دفن زباله در ایران به صورت تلنباری است که این خود فاجعه ای بزرگ و به معنای ایجاد رودخانه های بزرگ شیرابه خواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: روزانه ۵ هزار تُن پلاستیک در زباله های کشور مخلوط می شود. اعداد و ارقام در خصوص تولید زباله بسیار تکان دهنده و به شدت نیازمند کار اجرایی، آموزشی و عملیاتی است که خوشبختانه شهرداری اصفهان در این زمینه فعالیت های خوبی را آغاز کرده است.
دانیالی با دعوت از سازمان های مردم نهاد برای توجه بیشتر به مسایل زیست محیطی و کمک به دستگاه های اجرایی افزود: سؤال این است که آیا اصفهان می خواهد یک شهر توریستی باشد، یا یک شهر علمی و یا یک شهر صنعتی؟ کشورهای مختلف جهان برای شهرهای خود، برنامه مشخصی دارند و سازمان های مختلف آنها برای رسیدن به آن تلاش می کنند. در اصفهان نیز باید همه دستگاه ها و ادارات در زمینه شعار ” نه به پلاستیک “، از خودشان شروع کنند. وظیفه سازمان های مردم نهاد نیز در این خصوص، مطرح کردن مطالبات به حق مردم از سوی جامعه است.
فقط ۱۵۰ تن زباله اصفهان بازیافت می شود
مدیرعامل تشکل زیست محیطی صلح با طبیعت نیز در این همایش گفت: در شهر اصفهان روزانه هزار تن زباله تولید و فقط ۱۵۰ تن از آن بازیافت می شود.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، مرتضی چگونی در همایش روز زمین پاک با اشاره به وجود ۱۰ انجمن محیط زیستی در اصفهان گفت: جنس کنشگران محیط زیست از جنس نا امیدی نیست، جنس کنشگر محیط زیست زنده بودن است اما متأسفانه جامعه برخورد مناسبی با سرمایه های اجتماعی خود ندارد در حالی که این افراد، دوستدار زمین و حافظ محیط زیست هستند.
مدیرعامل تشکل زیست محیطی صلح با طبیعت با اشاره به این که ایران هفدهمین کشور از نظر جمعیت و اولین مصرف کننده پلاستیک در دنیا است، گفت: هر ایرانی سه برابر بیشتر از دیگر کشورهای دنیا پلاستیک مصرف می کند و فقط ۱۵۰ تن از زباله های تولیدی اصفهان بازیافت می شود در حالی که عملیات بازیافت در دیگر کشورها بیش از ۵۰ درصد زباله ها را شامل می شود.
وی با اشاره به این که وضعیت استان اصفهان در خصوص بازیافت، در مقایسه با دیگر استان ها بهتر است، گفت: متأسفانه در قوانینی که در خصوص پسماند ذکر شده، توجهی به کاهش تولید پسماند خانگی صورت نگرفته است در حالی که در اکثر کشورها مصرف پلاستیک از مبدأ ممنوع است.
چگونی افزود: کاهش در مبدأ و استفاده مجدد و بازیافت، دو استراتژی مهم در راستای کاهش پسماند است که برای دستیابی به آن هر فرد باید از خود شروع کند و در این راه نقش مادران خانواده نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است.