اصفهان؛ الگوی اجرای شبکه پروژه های محرکه توسعه
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
اصفهان؛ الگوی اجرای شبکه پروژه های محرکه توسعه
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی گفت: اصفهان می تواند به صورت منحصر به فرد در زمینه ایجاد شبکه پروژه های محرکه توسعه الگوی دیگر شهرهای کشور شود.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، محمد سعید ایزدی در نشست تخصصی شهرداری اصفهان با موضوع فرایند طراحی و اجرای موفق پروژه های محرکه اظهار داشت: طی دهه های گذشته کیفیت زندگی در شهرها روند نزولی داشته و با چالش بین قدیم و جدید روبه رو بوده است.
وی با اشاره به این که کشورهای غربی از پروژههای ناموفق گذشته عبرت میگیرد و از اجرای مجدد آن جلوگیری می کنند، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما از اقدامات گذشته درس های لازم گرفته نمی شود و بسیاری از آن ها تکرار می شود.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی با بیان این که در نظام طرح ریزی و برنامه ریزی شهرها کوتاهی شده است، بیان کرد: امنیت و ایمنی در طرح های جامع و تفصیلی شهرها باید مد نظر گرفته شود و در طرحهای جامع به کلید واژههای ایمنی و امنیت که لازمه فضاهای شهری است توجه شود.
وی افزود: لازم است در نظام طرح ریزی و برنامه ریزی شهرها تحول ایجاد شود تا کیفیت زندگی شهرها ارتقا یابد.
ایزدی با انتقاد از اجرای پروژه های بزرگ مقیاس در کشور و ناتمام ماندن آنها طی سالیان گذشته تصریح کرد: در گذشته های دور با توجه به شرایط زمانی، پروژه های بزرگ مقیاسی همچون میدان نقش جهان اجرا شده که تعداد آن ها زیاد نیست؛ از همین رو با توجه به شرایط زمانی فعلی باید پروژه های کوچک مقیاس و تاثیر گذار در دست کار قرار گیرد تا بهره وری افزایش یابد.
وی اضافه کرد: بارها در شهرهای مختلف پروژههای بزرگ مقیاس اجرا شده که بهره وری لازم را نداشته و نیازمند منابع مالی هنگفتی بوده است؛ این در حالی است که مشکلات اقتصادی اجازه تحقق بودجه برای پروژه ها نمی دهد و زمینه ناتمام ماندن آن ها را فراهم می کند.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی ضمن تشکر از برگزارکنندگان نشست تخصصی شهرداری اصفهان با موضوع فرایند طراحی و اجرای موفق پروژه های محرکه توسعه عنوان کرد: شهرداری اصفهان با هدف ارتقای کیفیت زندگی در تمام ابعاد، این نشست را برگزار کرده تا بین سیاستگذار و نظام مدیریت شهری به منظور انتقال تجربیات پیوند مناسبی ایجاد کند.
وی گفت: این نشست تخصصی برای شهروندان اصفهانی تاثیر گذار خواهد بود و منجر به ارتقای کیفیت زندگی آنها می شود.
معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: اصفهان می تواند به صورت منحصر به فرد در زمینه ایجاد شبکه پروژه های محرکه توسعه، الگوی دیگر شهرهای کشور شود.
وی بر اجرای ۱۵ پروژه محرک توسعه در مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان تاکید کرد و گفت: شهرداری برای تعریف پروژههای محرک توسعه در عرصه خصوصی زندگی مردم مداخله نکند همچنین در این پروژهها علاوه بر بعد کالبدی، باید به ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز توجه شود.
امضای تفاهم نامه فرایند طرح جامع راهبردی شهر اصفهان
در ادامه این نشست معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به فرصت ۴ ماهه شهرداران مناطق برای تعریف پروژههای توسعه محور در مناطق ۱۵ گانه اصفهان گفت: در سال آینده پروژه های توسعه محور در بودجه ریزی مد نظر قرار خواهد گرفت.
محمد نورصالحی از امضای تفاهم نامه فرایند طرح جامع راهبردی شهر اصفهان خبر داد و افزود: این تفاهم نامه ما بین استانداری، اداره کل راه و شهرسازی ، اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری است.
تعریف پروژه های محرک توسعه در منطق ۱۵ گانه
عضو شورای شهر نیز با اشاره به پروژههای عمرانی که سالهای گذشته در شهر اجرا شده است، تصریح کرد: نبود پروژه های محرک توسعه از نقایصی است که به طور جدی در تمام مناطق شهری ملموس است و از همین رو شهرداران مناطق مکلف اند در بودجه ۹۸ به غیر از پروژه های جاری یک پروژه محرک توسعه نیز تعریف کنند..
کوروش خسروی ادامه داد: پروژههای محرک توسعه باید مطابق با ساختار شهری طراحی شوند و به نوعی در شهر برند سازی کند.