کاهش ۹ درصدی ورودی به زندان‌ها در سال گذشته

ارک خبر- وزیر دادگستری به تشریح عملکرد قوه قضاییه در سال ۹۶ پرداخت و گفت: حداکثر ۱۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال کشور ممکن است در منازعات شرکت داشته باشند و آمار گردش ۱۶ میلیون پرونده در دستگاه قضا درست نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا آوایی وزیر دادگستری در همایش سراسری هفته قوه قضاییه که با حضور سران سه قوا در حال برگزاری است، به تشریح عملکرد قوه قضاییه در سال ۹۶ پرداخت و اظهار کرد: رسیدگی قضایی به صورت چند مرحله‌ای انجام می‌شود و در پایان مراحل رسیدگی حکم قضایی صادر می‌شود. یعنی یک دعوا در چند مرحله رسیدگی خواهد شد و در واقع از همین راه آمار چرخشی به دست می‌آید. مساله اینجاست که برخی از پرونده‌ها نیز آمار یکتا دارند و اینکه گفته می‌شود آمار پرونده‌هایی که در دستگاه قضا بررسی می‌شود ۱۶ میلیون است در واقع آمار چرخشی است و آمار یکتا بسیار کمتر بوده است.

وی با بیان اینکه عدم دقت در مفهوم مشخص آمار یکتا و چرخشی باعث به وجود آمدن اشکال در ارائه آمار می‌شود، تصریح کرد: همین موضوع عاملی است که باعث سواستفاده رسانه‌های بیگانه خواهد شد و این گونه به نظر می‌رسد که از ۸۰ میلیون جمعیت کشور، ۶۰ میلیونی که در سن منازعه هستند پرونده‌ای در دستگاه قضا دارند و در واقع تحلیل‌های تاریخی، علمی و اجتماعی بر مبنای این آمار صحیح نخواهد بود.

وزیر دادگستری با بیان اینکه حداکثر ۱۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور ممکن است در منازعات درگیر باشند، عنوان کرد: ‌این در حالی است که جمعیت بالای ۱۸ سال کشور را ۵۸ میلیون نفر تشکیل می‌دهند اما کل پرونده‌های یکتا کمتر از ۶ میلیون است و حدود ۸ درصد افراد دارای منازعات هستند. این در حالی است که معمولا برای یک منازعه چند پرونده یکتا تشکیل می‌شود.

آوایی تاکید کرد: باید زیرساخت‌هایی تشکیل شود تا شماره‌های پرونده‌های یکتا مشخص شده و از آمار پرونده‌های چرخشی تفکیک شود.

وی با اشاره به آمار پرونده‌های یکتا در سال ۹۵ گفت: در سال ۹۵، ۵ میلیون و ۵۸۵ هزار پرونده و در سال ۹۶، ۵ میلیون و ۸۲۸ هزار پرونده یکتا تشکیل شده است و این افزایش ۴/۳ درصدی نرخ منازعات را نشان می‌دهد.

وزیر دادگستری با اشاره به آمار چرخشی پرونده‌ها در سال ۹۵ تصریح کرد: در سال ۹۵، ۱۱ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۹۲۸ پرونده و در سال ۹۶، ۱۲ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۹۴۸ پرونده تشکیل شده است.

آوایی به آمار پرونده‌های تشکیل شده در شوراهای حل اختلاف اشاره و اضافه کرد: بر اساس آمار در سال ۹۵ در شوراهای حل اختلاف ۳ میلیون و ۳۸۶ هزار و ۵۶۴ پرونده و در سال ۹۶، ۳ میلیون و ۵۸۰ هزار پرونده تشکیل شده که این رشد ۳/۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به آمار زندانیان در سال ۹۵ عنوان کرد:‌ ۲۱۷ هزار زندانی در سال ۹۵ در زندان‌ها حضور داشتند که این تعداد در سال ۹۶ به ۲۲۴ هزار نفر رسید. این در حالی است که در سال ۹۵، ۴۵۹ هزار زندانی وارد زندان شدند و در سال ۹۶ نیز ۴۱۸ نفر به زندان ورود پیدا کردند و آمار ورودی‌ها ۹ درصد کمتر شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا