ادعای پیشنهاد بودجه ضعیف از طرف سازمان های استانی نادرست است

ارک خبر- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان آذربایجان شرقی گفت: اینکه گفته می‌شود دستگاه‌های اجرایی استان بودجه ضعیفی به وزارتخانه‌ها پیشنهاد می‌دهند صحیح نیست، زیرا در فرایند تهیه بودجه استان‌ها چنین اقدامی پیش‌بینی نشده است تا در آن کوتاهی هم بشود.
ادعای پیشنهاد بودجه ضعیف از طرف سازمان های استانی نادرست است
داود بهبودی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی طرح بازآموزی یافته‎های نظارتی ایران(طرح بینا) در تبریز با اشاره به مطالب اخیر یکی از نمایندگان استان در مجلس در خصوص فرایند تنظیم بودجه استانی و برخی اخبار رسانه‎های استان در این زمینه اظهار داشت: این مطالب منطبق بر واقعیت نیست و لازم است در انعکاس مطالب به افکار عمومی دقت بیشتری معمول شود.
وی با بیان اینکه مکرر آمار و اعدادی غیرواقعی راجع به نرخ بیکاری و یا نرخ مشارکت استان توسط برخی اشخاص ارائه می‌شود، افزود: کسانی که کمترین آشنایی با نظام آماری کشور دارند می‌دانند مرکز آمار ایران یگانه مرجع آماری کشور است و در استان‌ها تنها داده‌ها جمع‌آوری می‌شود و مراحل تلفیق و استنتاج در آن مرکز انجام می‌گیرد و امکانی برای دخل و تصرف در این داده‌ها برای هیچ استانی فراهم نیست.
بهبودی با اشاره به خبر یکی از نشریات محلی در رابطه با حذف اعتبارات دریاچه ارومیه از بودجه ۹۸ گفت: این نوع تیتر زدن و مطلب منتشر کردن غیر از تشویش افکار عمومی نتیجه دیگری ندارد؛ زیرا که در اساس اعتبارات مربوط به احیای دریاچه ارومیه از همان اول و در طی تمام سال‌های گذشته از محل اعتبارات ستاد حوادث غیرمترقبه کشور و مواد ۱۰ و ۱۲ تأمین می‌شد؛ در سال‌جاری و آینده نیز به همین طریق تأمین شده و خواهد شد.
وی گفت: اگر این واقعیت‌ها صادقانه و بدرستی تبیین شود، دیگر نیازی نیست توپ را به زمین یکدیگر بیاندازیم؛ بلکه آنچه لازم است تدبیر و همدلی است.
بهبودی با اعلام اینکه محکومیت‎ها در استان ما در مقایسه با سایر استان‎های کشور پایین است و این امر سلامت اداری را در استان نشان می‎دهد، گفت: هنوز نظام اداری و بروکراسی ما فرآیند محور است در حالی که در رویکردهای جدید، نظریه دولت کارآفرین مطرح است و در آن نظام اداری نتیجه‌محور است.
وی خاطرنشان کرد: در فضای دولت کارآفرین، اختیارات متناسب با مسئولیت‌ها به مدیران میانی و محلی منتقل و فعالیت‌ها با دامنه اختیارات وسیع‌تر و روان‌تر انجام می‌شود؛ ارزشیابی‌ها نیز بر اساس دستاوردها و نتایج صورت می‎گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی اظهار داشت: طرح بینا به دنبال دانش مدیریتی است که طی حداقل ۴۰ سال در سیستم نظارتی انباشته شده و اگر از این دانش ارزشمند استفاده شود بسیاری از خطاها کاهش می‎یابد.
بهبودی خاطرنشان کرد: بهره‎گیری موثر از این دانش ضمنی به افزایش سلامت اداری، سرعت عمل و بهره‎وری کمک می‌کند و مدیران ما دچار خطاهای ناخواسته نمی‌شوند.
وی گفت: یکی از الزامات سلامت اداری وجود نهادهای نظارتی، ابزارهای نظارت، اراده و آگاهی لازم توسط مجریان است که تدوین طرح بینا نشان‎دهنده وجود این آگاهی و اراده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان‎شرقی در پایبندی به قوانین و مقررات جزو بهترین‎ها است و اجرای دقیق قوانین جزو اخلاق عمومی آذری‌ها است، افزود: این رویکرد در فرایند فرهنگ اداری و سازمانی ما نهادینه شده است و از این‌رو نهادهای نظارتی استان هم با توجه به همین فرهنگ نکته‌سنجی بیشتری دارند .
بهبودی با بیان اینکه طی سال‎های اخیر در مرحله گذار از پارادایم بودجه‎ریزی بودیم، افزود: نظام بودجه‎ریزی ما در گذشته دولت‎محور بوده و با فرایند کارفرمایی و بهره‎برداری دولت و تأمین نقدی پروژه توسط پیمانکاران اجرا شده و توسط دولت می‌شد؛ در حالی که شرایط فعلی تأمین مالی پروژه‌های دولتی از طریق اسناد خزانه اسلامی انجام می‌ شود.
وی گفت: در رویکرد جدید باید پروژه‌ها در فرایند مشارکت عمومی – خصوصی انجام شود که در این صورت سرمایه‌گذاران شریک دولت تلقی می‌شوند نه پیمانکار و پروژه‌ها در قالب‌های حقوقی نوین و با استفاده از منابع مالی غیردولتی و توسط بخش خصوصی اجرا و به بهره‌برداری می‌رسد و یا دولت مأموریت‌های خود را به صورت خرید خدمات انجام می‌دهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از صحبت‎های خود با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال ۹۸ حدود ۷۵ درصد بودجه کل کشور مربوط به بودجه نهادها و شرکت‎ها و تنها ۲۵ درصد بودجه عمومی است؛ گفت: از این ۲۵ درصد نیز ۸۵ درصد بودجه هزینه‎ای و تنها ۱۵ درصد بودجه تملک دارایی‎های سرمایه‎ای است.
بهبودی مهمترین تکلیف نظام مدیریتی کشور را در تبصره ۱۹ تعیین تکلیف واگذاری‎ها عنوان و اضافه کرد: از نظام حقوق کشور انتظار داریم بحث واگذاری تبدیل به قانون دائمی و تکلیف همه مسائل در آن روشن شود.
وی با اشاره به اینکه سند آمایش و نیز سند تدبیر توسعه استان تدوین و تنظیم شده و در طی آن تمام رویکردها و اولویت‌های استان شناسایی و معرفی شده است، گفت: اگر همه دست به دست هم بدهیم با استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی می‌توانیم گام‌های بزرگی در مسیر توسعه استان برداریم.
کارگاه آموزشی طرح بازآموزی یافته‎های نظارتی ایران(طرح بینا) از طریق «آموزش تحلیلی- کاربردی مقررات مالی و محاسباتی» با همکاری و مشارکت دیوان محاسبات، استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان با هدف تبیین دامنه مسوولیت مدیران اجرایی و مالی در تصمیمات مالی، شناخت تکالیف، مجوزها و ممنوعیت‎های مندرج در قوانین مالی و محاسباتی برگزار شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا