تصویب کلیات دومین سند تدبیر توسعه آذربایجان شرقی
ارک خبر- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی از تصویب کلیات سند تدبیر توسعه استان خبر داد و فرآیند و مراحل کار تدوین این سند را تشریح داد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، داود بهبودی اظهار کرد: بعد از طرح موضوع تدوین سند دوم و تصویب آن در شورای برنامهریزی استان، شورای راهبری در سازمان مدریت و برنامهریزی تشکیل شد و در ادامه به تشکیل گروه مشاوران علمی از اساتید دانشگاهی و صاحبنظران و شناسایی و تهیه بانک اطلاعات نخبگان و صاحبنظران استان در حوزههای مختلف پرداختیم.
وی همچنین از اقداماتی مثل تعیین شاخصها و معیارهای انتخاب هستههای کلیدی، برگزاری هماندیشی با حضور ۷۰۰ نفر از صاحبنظران و مسوولان اجرایی استان و برگزاری پنلهای تخصصی توسط کارگروه های تخصصی ۱۵ گانه (طرح و بررسی موضوعات کلیدی استان و پیشنهاد ات کاربردی-۶۹ عنوان هسته کلیدی)، تهیه گزارشهای مرتبط هر هسته شامل تبیین هسته کلیدی، اقدامات اساسی و پیشنهاد پروژههای پیشران یاد کرد.
بهبودی خاطرنشان کرد: اموری مثل مستندسازی و جمعبندی گزارشات عملکردی و مطالب هستهها، تهیه و تدوین نظام پایش و تهیه و تدوین نظام اجرایی سند را نیز مورد توجه جدی قرار دادیم و در نهایت جمعبندی و تدوین نهایی دومین سند تدبیر توسعه استان توسط گروه مشاورین علمی صورت گرفت.
وی با اشاره به عناصر دومین سند تدبیر توسعه توضیح داد: جلد اول سند حاوی مبانی، روش، نظام اجرایی و پایش، جلد دوم حاوی سیمای توسعه استان با مروری به عملکرد اولین سند تدبیر توسعه و جلد سوم نیز مربوط به تبیین هستههای کلیدی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی در ادامه به تبیین هستههای کلیدی ۱۴ گانه دومین سند تدبیر توسعه استان در محورهای فرابخشی، زیربنایی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت و گفت: در بخش فرابخشی، مدیریت فضای کسب و کار، جذب و مدیریت منابع مالی، ایجاد اکوسیستم خلاقیت و نوآوری و مدیریت پایدار زیست محیطی مد نظر است.
بهبودی با بیان اینکه اقدامات زیربنایی شامل توسعه زیرساختهای اطلاعات و ارتباطات، توسعه زیرساختهای کالبدی است، افزود: در حوزه اقتصادی تدوین و اجرای نظام بهرهبرداری مناسب از منابع در بخش کشاورزی، توسعه تجارت و خدمات بازرگانی و تکمیل شبکه و زنجیره ارزش در بخش صنایع و معادن در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین به ساماندهی و توانمندسازی اجتماعی، تقویت اعتماد عمومی و ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه اقتصاد فرهنگ و خدمات دیجیتالی، تقویت هویت فرهنگی و توسعه گردشگری در بخشهای اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد.