معاون وزیرکار: تسهیلات بانکی گرهگشای بیکاری نیست
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه تسهیلات بانکی گرهگشای معضل بیکاری در کشور نیست، افزود: برای ایجاد اشتغال نیازمند سیاستها و برنامهریزیهای دقیق و منطقی هستیم.
به گزارش ایرنا، عیسی منصوری روز چهارشنبه در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و شورای هماهنگی مدیران دستگاه های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با اشاره به آمادگی کامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای راهاندازی مرکز طراحی کفش تبریز، گفت: به منظور حمایت از صنعت کفش تبریز برای راه اندازی ناحیه صنعتی ویژه این صنعت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از محل خاصی برای ۱۰۰ واحد تسهیلات در نظر گرفته است که امیدواریم تا پایان سال پرداخت شود.
وی ادامه داد: در خصوص توسعه صنعت کفش تبریز مشکل راه اندازی ناحیه یا شهرک صنعتی نیست بلکه باید برنامه ریزی و سیاست های مناسب در زنجیره تولید و فروش مدنظر قرار گیرد.
منصوری اظهار کرد: با راه اندازی مرکز طراحی کفش تبریز و ناحیه صنعتی اختصاصی کفش، باید زنجیره ارزش و لایه های توسعه ای در برنامه ریزی ها مد نظر قرار گیرد.
وی همچنین از تشکیل نشدن جلسات کارگروه اشتغال در آذربایجان شرقی انتقاد کرد و افزود: تا زمانی که جلسات کارگروه اشتغال در استان به صورت مرتب برگزار نشود انتظار حمایت از سوی ستاد نداشته باشید زیرا بر اساس قانون تصمیم های کارگروه اشتغال قابلیت عملیاتی شدن دارند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با وجود پرداخت تسهیلات اشتغال همچنان بیکار داریم، گفت: با شناخت ظرفیت های منطقه ای باید نسخه رفع معضل بیکاری را بنویسیم.
مسعود پزشکیان افزود: با ایجاد حس مسئولیت پذیری باید ساختار منظمی برای رفع معضل بیکاری ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه یک عمر است به دنبال رفع مشکلی هستیم ولی حل نمی شود، اظهارداشت: اگر نسخه ای داشته باشیم که مشکلات همه را حل کند آن وقت می توانیم در مناطق مختلف با دریافت اطلاعات دقیق حمایت های مالی متناسب نیز صورت گیرد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات بدون نظارت کافی و پاسخگویی نمی تواند معضل بیکاری را حل کند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه نرخ بیکاری فارغ التحصیلان در این استان بیش از میانگین کشوری است، اعلام کرد: جمعیت شاغل استان یک میلیون و ۲۲۸ هزار و ۷۸۰ نفر و جمعیت بیکار ۱۴۴ هزار و ۳۹۶ نفر است.
میراحد حسینی افزود: در حال حاضر ۲۶۵ هزار و ۹۲۷ نفر جمعیت فعال فارغ التحصیل و یا در حال تحصیل در آذربایجان شرقی وجود دارد و ۶۱ هزار و ۷۹ نفر فارغ التحصیل بیکار داریم که نرخ بیکاری شان معادل ۱۸.۷ درصد است این در حالی است که میانگین کشوری این شاخص ۱۸.۳ می باشد.
وی در ادامه به ظرفیت های صنعتی و تولیدی استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۳۶ شهرک صنعتی، یک شهرک صنعتی سرمایه گذاری خارجی، ۱۷ ناحیه صنعتی، ۴۸ هزار و ۴۰۰ کارگاه فعال تحت پوشش تامین اجتماعی و ۲۶۸ معدن در حال بهره برداری چرخه اقتصاد استان را می چرخانند.
وی ادامه داد: وجود ۴۵ هزار کارگاه فعال کد دار تامین اجتماعی در استان و واحدهای مادر اعم از پالایشگاه، پتروشیمی، تراکتورسازی و قطب شکلات کشور همچنین مجتمع های متعدد صنعتی، کشاورزی و واحدهای موفق فولادی این استان را به یکی از صنعتی ترین استان های کشور تبدیل کرده است.