کشفیات تازه در مورد نابودی سلول های سرطانی با اسید چرب
پژوهشگران برای نخستین بار موفق به شناسایی نوعی خاص از اسیدهای چرب شده اند که از توانایی نابودی سلول های سرطانی برخوردار است و می تواند تحولی در درمان سرطان ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مدیکال نیوز، اسیدچرب نابودگر سلول های سرطانی اسید دیهوموگاما – لینولنیک یا دی جی ال ای نام دارد و قادر به انتقال فروپتوز به یک مدل حیوانی بوده و می تواند همین انتقال را در سلول های سرطانی واقعی انسان انجام دهد.
فروپتوز نوعی سلول در حال مرگ عمدتا تشکیل شده از آهن است و ویژگی اصلی آن تجمع پراکسیدها لیپیدی است. این ماده که در سال های اخیر کشف شده به علت قابلیت های خود در جهت درمان برخی بیماری های صعب العلاج مورد توجه قرار گرفته است.
محققان دانشگاه واشنگتن امیدوارند این کشف جدید زمینه را برای درمان سرطان را هموار کند. زیرا تزریق فروپتوز می تواند موجب مرگ تومور سرطانی شود. این روش ممکن است در آینده برای درمان برخی بیماری های کبد نیز کاربرد پیدا کند.
برخی گونه های اسید چرب که در ماهی ها یافت می شوند به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته اند، اما در مورد این اسید چرب تازه کشف شده اطلاعات زیادی در دست نیست.