مسابقات قرآن، میدان شناسایی نخبگان است

رئیس اداره قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور :

مسابقات قرآن، میدان شناسایی نخبگان است


رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقات قرآن را میدان شناسایی نخبگان برشمرد و گفت: اساتید قرآنی امروز همان شرکت‌کنندگان دهه‌های گذشته هستند.

به گزارش ارک خبر، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی رئیس اداره قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور که این روزها برای هماهنگی برگزاری مرحله نهایی چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن‌کریم راهی اصفهان شده است در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی تسنیم درباره چگونگی برگزاری این رویداد قرآنی گفت: مسابقات کشوری قرآن‌کریم در استان‌های مختلف اجرا می‌شود تا ظرفیتی که در بُعد آموزشی، تبلیغی و ترویجی آن وجود دارد، یک جا متمرکز نباشد و همه استان‌ها بتوانند از این فضا استفاده کنند.
وی، ایجاد گفتمان قرآنی را از اهداف برگزاری مسابقات ملی قرآن برشمرد و گفت: این رویداد قرآنی، توجهات را به خود جلب و زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا جوانان و اقشار مختلف، ساعات بیشتری را با قرآن طی کنند و بیشتر با قرآن آشنا شوند که این منشا تحولی بزرگ در زندگی افراد است، چراکه بدون قرآن نمی‌توانیم زندگی درست و کاملی داشته باشیم.
حجت‌الاسلام حسینی درباره نحوه انتخاب استان‌ اصفهان برای میزبان چهل‌ودومین دوره مسابقات سراسری قرآن گفت: فرآیندی برای انتخاب میزبان مسابقات قرآن‌کریم وجود دارد و گزینه‌های مختلفی در کنار هم قرار می‌گیرد تا صلاحیت‌هایی که یک استان برای میزبانی دارد، شناسایی و بررسی شود؛ فاصله زیادی بین میزبانی قبلی استان اصفهان و این دوره وجود داشت و نوبت آن رسیده بود که دوباره مسابقات در استان اصفهان برگزار شود و همچنین بعد از انجام بررسی‌های لازم مشخص شد که استان از هر جهتی آماده برگزاری مسابقات است.
وی در ادامه افزود: امیدواریم که مؤسسات قرآنی و مجموعه‌های فرهنگی ـ قرآنی استان اصفهان از فضای موجود در مسابقات استفاده بهینه کنند و زمینه رشد فعالیت‌های قرآنی در بخش دانش‌آموزی، طلاب، دانشجویان و سایر اقشار فراهم شود تا به واسطه حضور نخبگان قرآنی کشور در استان اصفهان، شاهد برگزاری محافل، جلسات و برنامه‌های قرآنی باشیم.
حجت‌الاسلام حسینی، یکی دیگر از اهداف مسابقات را کشف استعدادهای قرآنی دانست و گفت: این مسابقات مراحل مختلفی از جمله شهرستان، استان و کشوری را طی می‌کند تا نخبگان قرآنی شناسایی شوند و به مرحله بین‌المللی راه یابند؛ بسیاری از استعدادهای بالقوه در این رقابت بزرگ، شناسایی می‌شوند و روی آنها سرمایه‌گذاری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشور از جمله اساتید اصفهانی، شرکت‌کنندگان دهه‌های گذشته همین مسابقات هستند، افزود: اینها در همین مسابقات، شناسایی شدند و مدارج بالاتر را طی کردند تا امروز به عنوان استاد، داور، هنرمند و مربی قرآن شناخته می‌شوند و در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.
رئیس اداره قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: با برگزاری این مسابقات زمینه آشنایی بیشتر مردم با قرآن فراهم می‌شود تا بتوانند روزانه بخشی از وقت خود را برای خواندن، اندیشیدن و تأمل در قرآن صرف کنند که قطعاً نتیجه آن، عمل به قرآن در زندگی است و این امر بزرگترین هدفی است که این مسابقات دنبال می‌کند.
وی تصریح کرد: سازمان اوقاف به‌طور مستقیم اقداماتی را برای آموزش پایه‌ای قرآن در کودکان انجام نداده است، اما در سال‌های گذشته شاهد تشکیل موسسات قرآنی فراوانی مانند جامعه‌القرآن، مکتب‌القرآن و …هستیم که در مقطع مهد و پیش‌دبستانی قرآن را آموزش می‌دهند، نباید فراموش شود که بخشی از مراکز قرآنی در بقاع متبرکه و محافل قرآنی نیز به کودکان اختصاص داده شده است.
حجت‌الاسلام حسینی با اشاره به تعاملات سازمان اوقاف و وزارت آموزش و پرورش در زمینه آموزش‌های پایه‌ای قرآن، خاطرنشان کرد: در سال گذشته وزارت آموزش‌ و‌ پرورش حفظ جزء ۳۰ قرآن را به‌عنوان کار‌ویژه فعالیت‌های مذهبی و قرآنی در دستور قرار داد که حدود ۲ میلیون دانش‌آموز در این طرح ثبت‌نام کردند و موفق به حفظ قسمت‌هایی از جزء ۳۰ شدند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در پایان افزود: در سال‌های گذشته به‌طور متوسط، حدود ۷ میلیون دانش‌آموز در مسابقات مختلف در رشته‌های قرآنی، نهج‌البلاغه و … شرکت کرده‌اند و در ارتباط با وقف قرآنی نیز بین این دو سازمان مشارکت‌هایی وجود دارد که در آینده زمینه فعالیت‌های قرآنی را بیش از پیش در کشور فراهم خواهد کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا