کسی که ماسک نزند،مجازات می‌شود/ مردم کاخ سفید را لعن و نفرین کنند

رئیس‌جمهور گفت: مردم برای کمبود و مشکلات اگر می‌خواهند لعن و نفرین کنند، این لعن و نفرین آدرسش کاخ سفید در واشنگتن است.

به گزارش ارک خبر به نقل از مهر، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا ضمن گرامیداشت عملیات بسیار مهم ثامن الحجج در سال ۱۳۶۰ که در پنجم مهر ماه واقع شد و تبریک به همه نیروهای مسلح، رزمندگان و ایثارگران، اظهار داشت: به این نکته تاکید می‌کنم که در شش ماهه اول سال ۱۳۶۰ مردم با مشکلات بسیار زیادی روبرو بودند. از داستان هفت تیر و شهدای حزب جمهوری اسلامی تا شهادت رئیس‌جمهور و نخست وزیر در هشتم شهریور ماه علاوه بر توطئه تروریستی منافقین و امثال آنها، تقریباً ماه‌های بسیار سختی بود.

وی عنوان کرد: از ابتدای جنگ یعنی ۳۱ شهریور ۵۹ تا آن زمان گرچه عملیات متعددی را انجام داده و موفقیت‌های نسبی هم به دست آورده بودیم، این مهمترین عملیات ما از آغاز جنگ تحمیلی بود. یعنی حدوداً یکسال از جنگ گذشته یعنی از پایان شهریور ۵۹ و وارد شهریور ۶۰ و مهر ماه شدیم و پنج مهرماه بسیار برای ما مهم بود و نشاط و روحیه بزرگی برای ما ایجاد و غم و اندوهی را برطرف کرد و قدرت جمهوری اسلامی را نشان داد و آنکه امام تاکید فرموده بود که حصر آبادان باید شکسته شود، این فرمان و دستور امام هم به خوبی اجرایی و عملیاتی شد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه عملیات ثامن الحجج در پنج مهرماه عملیات بسیار مهمی بود گفت: از ارتش و سپاه تشکر می‌کنم. به دلیل همین عملیات از همان زمان هم لشکر خراسان به لشکر پیروز خراسان معروف شد که نقش بسیار مهمی را در این عملیات عزیزان ما داشتند.

روحانی با بیان اینکه امروز از هفت ماه مواجهه با کرونا عبور کردیم و وارد ماه هشتم شدیم، بیان کرد: می‌خواهم به همه کادر درمان، مدافعان سلامت، عزیزانی که فداکاری و ایثار کردند برای مقابله با این ویروس تبریک بگویم. همچنین خدمت مردم بزرگوار ایران بخاطر همکاری و هماهنگی شأن در همه جا تشکر کنم. حالا در عزاداری بوده، در مدرسه بچه‌هایشان بوده هماهنگ بودند. برای رفتن به بازار حواسشان به پروتکل مربوط به بهداشت و درمان بوده است.

وی ادامه داد: مردم در استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی، کاهش سفر و کاهش تردد هماهنگ و همراه بودند. البته ممکن است عده‌ای مراعات نکرده باشند اما همیشه با نگاه به آمار، وقتی آمارهای خوشحال ناکننده و تاثرآور را می‌بینیم و متوجه می‌شویم که مراعات نشده می‌گویند ۴۸ درصد مراعات کرده اند. البته کم است و ما دلمان می‌خواهد مراعات بالای ۹۰ درصد باشد.

وی با بیان اینکه در عین حال همیشه نیمی از جمعیت یا بیش از نیمی از جمعیت همراه بودند و با ما همکاری کردند، تصریح کرد: از مردم عزیز می‌خواهیم همکاری‌ها را افزایش دهند تا از این مراحل بگذریم. این بیماری یک بیماری خطرناک و همه گیر و غافلگیر کننده‌ای بود. آغاز این بیماری که در سال گذشته در چین شروع شد، در دنیا کمتر فکر می‌کردند این بیماری همه گیر و عالم گیر شود. می‌گفتند چین، چین هم نمی‌گفتند، می‌گفتند یک شهر یا استان دچار مشکلی شده و قرنطینه و اصلاح می‌شود و تمام می‌شود.

رئیس جمهور ادامه داد: اصلاً کسی این فکرها را نمی‌کرد. تمام اخبارهایی که در دنیا بیان می‌شد همه در مورد ووهان بود که آنجا چه شد، درب خانه‌ها و مغازه را بستند و چه کردند اما همین حین که ووهان را توصیف می‌کردند ناگهان این بیماری از مرزها عبور کرد و سرازیر شد. اولش که اروپا هنوز مبتلا نشده بود فقط این بیماری را توصیف می‌کرد و گوینده هایشان نقایص کشورهای مبتلا را مرتب بیان می‌کردند.

روحانی بیان کرد: اروپایی‌ها می‌گفتند آنجا چرا این کار را نکردند، در ایران چرا اینجوری شد و آن جور شد و حتی که به انتقاد گرم شده بودند یک مرتبه دیدند سیل فرش زیر پایشان را هم برد و تمام شد. یکدفعه دیدند این بیماری همه کشورهایشان را فرا گرفت و همه نقدهایی که می‌کردند ناگهان خاموش شدند. بعد دیدند صف‌های طولانی دم مغازه‌ها، برای شوینده‌ها و مواد غذایی بسته شد. آنها داشتند برای دیگران داستان سرایی می‌کردند و حالا لازم شد دیگران برای آنها داستان سرایی کنند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بعد فکر کردند این بیماری در زمستان است و با گرم شدن هوا تمام می‌شود. در جامعه هم مردم می‌گفتند فروردین شود و هوا گرم شود تا از این بیماری خلاص شویم. احساسشان این بود که این بیماری شبیه به سرماخوردگی یا آنفولانزا است و با گرم شدن هوا از بین می‌رود. هوا گرم شد و دیدند نه تنها گرمای هوا اثر نداشت بلکه در گرم‌ترین نقطه کشور خودمان و حتی دنیا، این بیماری اوج گرفت و دیدند این تئوری و تفکر هم نادرست بود. بعد آمدند گفتند ما به دارو رسیدیم، داروها را مدنظر قرار دادند و فکر می‌کردند با این داروها این مسأله انجام می‌شود.

روحانی ادامه داد: نام دارویی را بردند که این بیماری را کامل خوب می‌کند و تبلیغات کردند که از ما بخرید و معلوم شد همه اینها تشریفات و تبلیغات است. هر دارویی ممکن است تأثیراتی داشته باشد اما در عین حال هنوز تا امروز یک درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده است. تصور می‌شد هر کجا این بیماری رفت و عده‌ای را مبتلا کرد دیگر سراغ مردم آن شهر نمی‌رود. خیلی‌ها این را توضیح می‌دادند و تبیین می‌کردند که ایمنی جمعی ایجاد می‌کند، یا تصور می‌شد اگر کسی یکبار دچار این بیماری شد برای یک یا دو سال مصون است و اینها هم نشد و در عمل دیدیم این چنین نیست. ممکن است کسی گرفتار این بیماری شود، مدتی بگذرد و دوباره گرفتار این بیماری شود.

وی تاکید کرد: تصوراتی که نسبت به این بیماری بود، برخی تثبیت شد. مثلاً می‌گفتند این بیماری مسری و تنفسی است، درست در آمد. گفتند راه حل این است که فاصله‌ها بیشتر شود، از ماسک استفاده شود و درست درآمد. گفتند دستکش استفاده شود، کم کم دیدند نه و این دستکش خیلی مؤثر نیست و گاهی هم ممکن است اثر سو داشته باشد و کنار گذاشته شد. یکسری امور هم تثبیت شد، یعنی اینکه باید زودتر به فرد مبتلا برسیم یا فرد مبتلا زودتر باید این خطر را احساس کند و نگوید من دردی در بدنم حس کردم و سرفه و عطسه من مهم نیست، یا سرماخوردگی است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: خود مردم از آغاز باید نسبت به این بیماری اهمیت نشان دهند و از آن سمت ما هم باید بتوانیم برسیم به این بیماری‌هایی که سرپایی معالجه می‌شوند. در گزارشاتی که هفتگی داده می‌شود و ترسیمی که از روند بیماری و فوت می‌شود وقتی می‌بینیم روند بیماری از فوت فاصله گرفته است، نشان می‌دهد بیماری افزایش پیدا کرده و فوت ثابت مانده است و معلوم است به موقع رسیدند و زودتر رفتند. اعلام زودتر، درمان سریع‌تر، قرنطینه و ایزوله کردن سریع‌تر و بهداشت اساس است.

روحانی با بیان اینکه در این بیماری همه به این نتیجه رسیدند که بهداشت اساس است و درمان مرحله دوم، گفت: در این زمینه تا امروز اقدامات خوبی انجام شده و اقداماتی هم هست که باید انجام گیرد. ما باید در سه مسأله اقدام فعال‌تری را انجام دهیم. اول مسأله رعایت خود مردم است. عدم رعایت کافی مردم ما را دچار مشکل می‌کند. مردم که تا می‌بینند بیماری کاهش پیدا کرده مراقبت‌ها و اصول بهداشتی را کنار می‌گذارند و ما گرفتار می‌شویم. ما در اروپا به عیان دیدیم که این بیماری تقریباً کنترل و یا حتی مهار هم شد. بعد پروازها را آزاد گذاشتند و پس از گذشت چند هفته این بیماری مجدد اوج گرفت. کاملاً روشن است به محض اینکه دستورالعمل‌ها به خوبی مراعات نشود بیماری اوج می‌گیرد.

وی با بیان اینکه عدم رعایت کافی یکی از مشکلات اصلی در این بیماری است، تاکید کرد: مسأله دوم کاهش نظارت است‌. در این گزارش‌ها دیدیم به خوبی وزارت بهداشت نظارت می‌کند و در این نظارت بیش از ۲۲۰۰ مدرسه که اشکال داشتند را این هفته تعطیل کردند تا اشکالات برطرف شود. این مهم است و هرچه نظارت را بیشتر کنیم برای رسیدن ما به اهدافمان اهمیت دارد. اقدامات ناکافی مشکلات ما را افزایش می‌دهد. یعنی یک نفر آمده و در مرحله تست مشخص می‌شود مبتلا است و در مرحله ایزوله شل می‌شود و به جای ۱۴ روز یک هفته در خانه می‌ماند که ما دچار مشکل می‌شویم و نمی‌توانیم به نتیجه برسیم.

رئیس جمهور اضافه کرد: به فرد می‌گوئیم با دیگری رفت و آمد نکن، روز دوم شروع به رفت و آمد می‌کند. در داخل خانه، همسایه، اقوام همه را گرفتار و مبتلا می‌کند. ما در این شرایط جدید و در این هفته‌های اخیر براساس گزارشات بهداشت و درمان دیدیم این بیماری از برخی جهات شرایطش بدتر شده است. قبلاً افراد مسن و زمینه دار بیشتر مبتلا می‌شدند و به جوان‌ها کار نداشت ولی در این دور می‌بینیم جوان‌ها را هم مبتلا می‌کند. فکر نمی‌شد کسی که بیماری گرفته دومرتبه مبتلا شود، اما وزیر بهداشت و درمان در همین جلسه اعلام کرد ۱۴ درصد از بستری‌ها سابقه داشتند و قبلاً خوب شدند و دومرتبه آمدند. ۱۴ درصد خیلی رقم بالایی است، پنج درصد هم زیاد است‌.

روحانی تصریح کرد: اگر کسی گرفت و خوب شد نگوید تمام شد و من برای یک سال در امان هستم، نه چنین امنیتی و امانی به کسی داده نمی‌شود و باید مراقبت‌ها را همچنان ادامه دهند. امروز ناچار هستیم خدمت مردم عزیز و بزرگوار ایران اعلام کنیم که ناچار به تشدید مقرارت هستیم. ناچار هستیم نظارت‌ها را هم تشدید کنیم و سازمان صدا و سیما، فضای مجازی، مدارس و علمای ما باید فرهنگ سازی را توسعه دهند. ما راهی به غیر از تشدید مقررات نظارت‌ها نداریم.

وی افزود: روز پنجشنبه از کمیته امنیتی اجتماعی و کمیته بهداشتی خواستیم ظرف هفته جاری بنشینند و برای تهران بزرگ برنامه ریزی کنند. فعلاً این مقررات برای تهران بزرگ است. باید تلاش کنند و برنامه ویژه ای آماده کنند. فعلاً برای کسی که ماسک نمی‌زند به سادگی از آن عبور نکنیم. چه آن کسی که به فردی که ماسک ندارد، خدمت ارائه می‌دهد؛ یعنی افراد باید به کسی خدمت بدهند که دارای ماسک است و اگر ماسک ندارد نباید به آن خدمت بدهند. حالا راننده تاکسی و اتوبوس، پاساژ، مغازه، بانک، اداره یا هرجایی که هست برای اینکه بخواهد خدمت ارائه دهد، در این زمینه موظف است.

رئیس جمهور ادامه داد: اگر خدمت دهنده مراعات نکند با او به نوعی برخورد خواهد شد که بنا شد چارچوب آن را مشخص کنند. دوم اینکه فردی خودش مراعات نمی‌کند و در جامعه توجه نمی‌کند. این هم باید بررسی کنند چگونه با آن برخورد شود. ما وسایل و ابزار به اندازه کافی داریم تا تشخیص دهیم فردی که در پیاده رو است با ماسک یا بی ماسک است و راه داریم تشخیص دهیم کسی که ماسک ندارد چه شخصی و دارای چه مشخصاتی است و از این طریق برای کسانی که ماسک را رعایت نمی‌کنند مجازات در نظر بگیریم که بنا شد ظرف هفته جاری این بحث پخته شود و روز پنجشنبه در جلسه ستاد رؤسای کمیته‌ها مطرح شود و برای شنبه و جلسه آینده در ستاد کرونا مطرح کنیم و اگر ستاد تصویب کرد با فاصله زمانی که برای آموزش و اطلاع رسانی کافی می‌گذاریم، برای تهران بزرگ اجرایی و عملیاتی شود و اگر مؤثر بود برای شهرهای دیگر اجرایی و عملیاتی شود.

روحانی خاطرنشان کرد: این روش بخاطر این است که امروز در دنیا هم در برخی از کشورها مجبور شدند نسبت به آنهایی که پروتکل‌های بهداشتی را مراعات نمی‌کنند با آنها برخورد کنند یا جریمه و مجازات در نظر گرفته شود. در نتیجه هر نوع تنبیهی که در نظر گرفته می‌شود را برای جلسه آینده آماده می‌کنیم. این فعلاً برای ماسک است و ممکن است برای چیزهای دیگر هم چارچوب هوایی را به این جلسه بیاوریم.

وی اضافه کرد: نکته دیگر امروز این بود که استانداران، یعنی ستاد مقابله با کرونای استانی بتواند برای استان خودش برای مدت یک هفته برخی از موارد را محدود یا تعطیل کند که این موارد در اختیار همه استانداران قرار می‌گیرد. از دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، مراکز تفریحی، سینما، موزه‌ها، تالار پذیرایی، آرایشگاه‌ها، مساجد، مصلی‌ها، مراسم اجتماعی و فرهنگی، باشگاه‌های ورزشی، قهوه خانه، شهربازی و نماز جمعه و امثالهم که لیست است و در اختیار استانداران و ستادهای استانی قرار داده می‌شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر استانداران جایی را ضروری دیدند که برای یک هفته تعطیل شود پیشنهاد خود را به کمیته امنیتی اجتماعی یعنی وزارت کشور بدهند. در این کمیته و کمیته بهداشتی بحث شود و در نهایت با تأیید دکتر رحمانی فضلی و دکتر نمکی برای یک هفته آن مقررات اجرایی و عملیاتی شود تا بتوانیم مقداری از شرایط سختی که امروز روبروی ما قرار گرفته فاصله بگیریم که البته بار سنگین آن بر دوش بیمارستان‌ها و مدافعان سلامت است و ما هر کاری بتوانیم انجام دهیم انجام خواهیم داد و جز اولویت‌های ما است و ما حتماً برای دارو، درمان، وسایل، نیازمندی‌های بهداشتی و درمان حتماً در این دولت اولویت قائل هستیم. خودم به عنوان رئیس ستاد مراقبت می‌کنم و جز وظایف ماست که آن را دنبال می‌کنیم.

روحانی اظهار کرد: یکبار دیگر هم گفتم آمریکایی‌ها اخیراً اعلام کردند ده‌ها میلیارد دلار به ایران لطمه زدند. در عرض سال‌های ۹۷، ۹۸، ۹۹ حداقل ۱۵۰ میلیارد دلار به کشور لطمه زدند. با تحریم غلط و غیرقانونی و بی جا و ضد انسانی و عملیات تروریستی خود جلوی دارو، درمان و مواد غذایی را گرفتند. ما هیچ وقت در تاریخ کاخ سفید را با این توحش ندیده بودیم. در این مدت بزرگ‌ترین توحش تاریخی را انجام دادند.

وی افزود: آن آقایی که وزیر خارجه شأن است ولی وزیر جنایات است، با افتخار اعلام می‌کند جلوی هفتاد هزار میلیارد از منابع ایران را گرفتیم و نگذاشتیم در اختیار ایران قرار گیرد. یعنی به دشمنی با ملت ایران و ضربه به ملت ایران افتخار می‌کنند. پس فردا دیدیم آمدند افتخار کردند که ایران می‌خواست پنج میلیارد دلار از صندوق IMF وام بگیرد اما ما مانع شدیم. آمریکا مانع شد و الا تا کنون ما پنج میلیارد دلار را گرفته بودیم و این مبلغ صرف دارو و درمان می‌شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر مردم می‌خواهند کمبود و مشکلات در کشور را لعن و نفرین کنند آدرس آن کاخ سفید در واشنگتن است، تاکید کرد: آدرس اشتباه کسی به آنها ندهد. یک عده‌ای بخاطر منافع غلط گروهی و باندی به مردم آدرس غلط ندهند. آدرس صحیح تمام جنایات و فشار بر مردم عزیز ایران واشنگتن دی سی، کاخ سفید است. آنهایی که داخل این ساختمان هستند این همه جنایات علیه ملت ایران رواج داشتند و شما می‌بینید هر روز فشار و مشکلات است و البته مردم ما ایستادگی و مقاومت کردند و خم به ابرو نیاورند و در برابر این قلدرها خم نشدند اما به هر حال آثار سو آن و سختی و مشکلاتش هست. مردم می‌بایست در این سال‌ها زندگی خیلی راحت تر و آسان‌تری می‌داشتند. اجناس باید به مراتب ارزان‌تر و دلار به قیمت معقول خود بود.

روحانی ادامه داد: تمام این جنایات پای کاخ سفید است‌، زیرا جمهوری اسلامی ایران هیچ کاری نکرده و پای عهد خود مانده است و یکجانبه برخلاف همه مقررات بوده و این چیزی نیست که ما امروز بگوییم، دنیا می‌گوید. یک زمانی بود ما حرف حقی می‌زدیم و دو یا سه کشور از ما دفاع می‌کردند اما امروز سه کشور از آمریکا حمایت می‌کنند و حدود ۱۸۵ کشور دنیا از ایران حمایت می‌کنند. در سازمان ملل و نطق‌ها ببینید جز چند مورد هر که صحبت می‌کند از برجام حمایت می‌کند و به آمریکا حمله می‌کند و می‌گوید کار آمریکا نادرست و ناصحیح بوده است. پس ما باید لعن و نفرین و کینه خود را به آدرس صحیح و درست بفرستیم.

وی عنوان کرد: آن کسی که جنایتکار است کاخ نشین کاخ سفید است. منشأ تمام مشکلات مردم از صهیونیزم، ارتجاع و آمریکا است. این را بدانند که امروز فرمانده این کار هم در آمریکا است و علیه مردم ایران جنایت می‌کند. شک ندارم روزی دولت آمریکا تسلیم خواهد شد و تردید ندارم روزی آمریکا در برابر ملت ایران زانو خواهد زد و ملت ایران پیروز خواهد بود همانگونه که در عملیات ثامن الائمه در چهل سال پیش حصر آبادان را که صدام ایجاد کرد شکست. این حصر را که ترامپ درست کرده نیز مردم خواهند شکست و از این مسأله عبور خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور در پایان در رابطه با عزاداری در ماه صفر تصریح کرد: مسأله بعدی که در این جلسه باید توجه کنیم عزاداری ماه صفر است. در عزاداری ماه صفر همانطور که قبلاً هم تاکید شده، امسال راهپیمایی و سفر به عراق نداریم به دلیل اینکه مقامات عراقی رسماً اعلام کردند نمی‌توانیم پذیرای زائرین باشیم. راهپیمایی نمادین در شهرها نداریم و مقام معظم رهبری با یک بیان خیلی روشن و صریحی فرمودند در خانه‌های خود عزاداری کنیم. اگر در حسینیه و تکایا هست با همه پروتکل‌های بهداشتی باشد. باز هم درخواست ما این است که صدا و سیما و فعالان مجازی بتوانند جبران کنند و این عزاداری ایام اربعین و روزهای پایانی ماه صفر را به دل مردم و خانه‌های مردم ببرند و مردم بتوانند با مراعات همه پروتکل‌ها ان شاءالله عزاداری خود را نسبت به سالار شهیدان و بعد هم در آخر ماه نسبت به امام مجتبی (ع) و پیامبر عظیم الشان و امام هشتم (ع) انجام دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا