ترویج وقف از راهکارهای احیای تمدن اسلامی است

تبریز- امام جمعه تبریز با بیان این‌که سنت حسنه وقف از جمله راهکارهای عملی احیای تمدن اسلامی است، بر لزوم هم افزایی و تلاش همگانی برای تحقق آن تاکید کرد.

به گزارش ارک خبر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم روز دوشنبه در دیدار کارکنان اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با وی به مناسبت فرا رسیدن دهه وقف، اظهار کرد: بی تردید یکی از مهمترین راه‌هایی که برای رسیدن به جایگاه مطلوب تمدن اسلامی در پیش داریم، تجلی روحیه انفاق، ایثار و نیکوکاری است که در قالب سنت حسنه وقف امکان پذیر می‌شود.

وی با بیان این‌که وقف، سرمایه گذاری برای رفع نیاز پایدار و یک کار عام المنفعه با هویت اجتماعی است، افزود: وقف در نظام اجتماعی اسلامی به شکل دیگر و رویه جدید شکل گرفته است.

وی با اشاره به بیانات امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب در خصوص بحث وقف و احیای موقوفات در دوران پس از انقلاب، ادامه داد: در زیر سایه تلاش سازمان اوقاف و به برکت نظام مقدس اسلامی، موقوفات گمنام سطح کشور در طول سال‌های پس از انقلاب، احیا شده است.

حجت الاسلام آل هاشم با بیان این‌که وقف، یکی از اصول‌های اساسی تمدن نوین اسلامی است، گفت: اصل توحید در نهاد وقف مانند سایر عبادت‌ها پنهان مانده است. وقف، نمونه‌ای از صدقات جامعه است که توسط واقفان در بانک الهی ذخیره می‌شود تا در روز قیامت از آن بهره ببرند.

وی با اشاره به گستره وقف در حوزه‌های فناوری، عام المنفعه، بهداشت و درمان و … افزود: در گذشته موقوفات تنها شامل برگزاری مراسم عزاداری مختصر و یا کمک به زائران می‌شد اما اکنون نیت واقفان در بخش‌های مختلف و متنوعی انجام می‌گیرد.

وی با تقدیر از اقدامات اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در حوزه وقف، خواستار توجه ویژه به حوزه‌های علمیه با توجه به مخارج سنگین این بخش شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا