سرآشپز
نام غذا: آبگوشت قُمنَبیت
مواد لازم: گوشت ماهیچه گوسفند ۷۵۰ گرم، کلم قمری ۱ عدد، پیاز ۲ عدد، سیب زمینی کوچک ۵ عدد، رب گوجه فرنگی ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری، لوبیای سفید و نخود ۱۵۰ گرم، گندم ۲ قاشق سوپ خوری، لیمو عمانی ۳ عدد، ترخون خشک ۱ قاشق غذا خوری، آب ۵ الی ۶ لیوان، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا گوشت را تکه تکه کرده و پیاز را خرد می کنیم. نصف کلم قمری را نگینی خرد می کنیم. سپس گوشت، کلم قمری، پیاز، گندم، نخود و لوبیا را در قابلمه ریخته و زردچوبه و آب اضافه می کنیم. سپس در ظرف را بسته و با حرارت ملایم می پزیم. پوست سیب زمینی ها را گرفته و وقتی گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخت به آن اضافه می کنیم. بعد رب گوجه فرنگی، ترخون، نمک و فلفل را افزوده و می گذاریم تا خوب جا بیفتد. آبگوشت را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه نان سنگک و سبزی خوردن سرو می کنیم.
* می توانیم آبگوشت را همراه ماست و انواع ترشی سرو کنیم.
* می توانیم از گوشت سردست با استخوان گوسفند استفاده کنیم.
* آبگوشت قُمنَبیت یکی از غذاهای محلی استان قم می باشد.
* در شهر قم به کلم قمری قُمنَبیت گفته می شود که به معنای نبات قم است.
الناز اشراقی