سرآشپز
نام غذا: کوفته نخود چی
مواد لازم: گوشت چرخ کرده نیم کیلو گرم، پیاز ۲ عدد، تخم مرغ ۱ عدد، آب لیمو ۱ فنجان، آب به مقدار لازم، آرد نخود چی ۳۰۰ گرم، شکر ۴ قاشق غذا خوری، پودر زعفران یک دوم قاشق چای خوری، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا زعفران را در یک دوم استکان آب جوش دم می کنیم. یک عدد پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط می کنیم. سپس تخم مرغ، آرد نخودچی و زعفران را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. نمک و فلفل را افزوده و خوب ورز می دهیم. حدود نیم ساعت به مایه گوشت استراحت می دهیم. سپس مقداری از مایه گوشت را برداشته و به شکل گلوله کوچک در می آوریم. کوفته ها را به مدت ۱۰ دقیقه در روغن سرخ می کنیم.
پیاز باقی مانده را ریز خرد کرده و سرخ می کنیم. سپس زردچوبه را ریخته و تفت می دهیم. سپس آب و نمک را اضافه کرده و صبر می کنیم تا به جوش آید. پس از آن آب لیمو و شکر را اضافه می کنیم. کوفته ها را در سس چیده و حرارت را ملایم می کنیم. وقتی کوفته ها جا افتاد و مغز پخت شدند در ظرف مورد نظر چیده و سس را روی آنها می ریزیم. سپس با جعفری و هویج آب پز شده تزیین کرده و همراه سبزی خوردن و نان سرو می کنیم.
* می توانیم از سرکه به جای آب لیمو استفاده کنیم.
* می توانیم از رب در سس استفاده کنیم.
الناز اشراقی