نمادتبریزدرانتظاررئیس جمهور/احیای مقبرهالشعرا مطالبه اهالی فرهنگ
تبریز- احیای مقبرةالشعرا به عنوان نماد تبریز مطالبه فرهنگ دوستان آذربایجان شرقی از رئیس جمهور است.
به گزارش ارک خبر، آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان درحالی فردا اولین سفر استانی خود به عنوان رئیس جمهور را به آذربایجان شرقی انجام میدهد که مردم استان به خصوص اهالی فرهنگ و هنر مطالبات مختلفی از رئیس جمهور و هیأت دولت دارند.
احیای مقبره الشعرای تبریز که بیش از ۴۰۰ شاعر و ادیب ایرانی از جمله استاد شهریار شاعر شیرین سخن در آن آرمیدهاند، مطالبه بیشتر فرهنگ دوستان از رئیس جمهور در سفر به آذربایجان شرقی است.
این مجموعه یادگار ارزشمندی از شکوفایی فرهنگی کشورمان در ادوار مختلف تاریخی است که طی سالهای اخیر درگیر موانع زیادی شده و اکنون حال و روز خوبی ندارد.
مجموعه تاریخی و فرهنگی مقبره الشعرا در محله قدیمی سرخاب تبریز از جمله یادمانهای هویتی و نمادین کشورمان در آذربایجان شرقی است که از چند سال قبل و به دنبال اقدام شهرداری تبریز در تقبل ساماندهی آن به دلیل ناکافی بودن اعتبارات ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی برای بازسازی، در بلاتکلیفی گرفتار شده است.
پروژه بازسازی و نوسازی مقبره الشعرا در بلاتکلیفی است
استاندار آذربایجان شرقی در این خصصو بر ضرورت اتمام عملیات بازسازی مقبرهالشعرای تبریز تاکید کرد و گفت: این پروژه جزو پروژههای پیشنهادی برای تخصیص اعتبار ویژه در سفر استانی رئیس جمهور خواهد بود.
عابدین خرم با تأکید بر اتمام عملیات بازسازی و نوسازی مجموعه تاریخی فرهنگی مقبرهالشعرا در زمانبندی مشخص، اظهار کرد: تکمیل طرح بازسازی با توجه به قدمت تاریخی، فرهنگی و دینی این مجموعه و نقش آن در رونق گردشگری شهر تبریز، جزو پروژههای پیشنهادی برای تخصیص اعتبار ویژه در سفر استانی رئیس جمهور خواهد بود.
باید با استفاده بهینه از اعتبارات شهرداری تبریز و دستگاههای مسؤول، یک اقدام اساسی برای اتمام این پروژه انجام شودوی افزود: کار بازسازی و نوسازی این مجموعه از چندین سال قبل آغاز شده، اما همچنان بلاتکلیف مانده است که این وضعیت شایسته این اثر تاریخی و شهر تبریز نیست.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: ضروری است شهرداری تبریز و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اوقاف استان به عنوان متولیان مقبرهالشعرا با هماهنگی و همکاری یکدیگر و با یک انسجام مدیریتی برای اتمام بازسازی این مجموعه در زمانبندی مشخص و طبق تصمیمات کارشناسیشده و اهداف از قبل پیشبینی شده، اهتمام جدی داشته باشند.
وی ادامه داد: باید با استفاده بهینه از اعتبارات شهرداری تبریز و دستگاههای مسؤول، یک اقدام اساسی برای اتمام این پروژه انجام شود.
استاندار آذربایجانشرقی تاکید کرد: در کنار بازسازی و نوسازی، ضروری است قدمت، هنر و اصالت مجموعه تاریخی فرهنگی «مقبرهالشعرا» حفظ شود که در این راستا نیز تدابیری اندیشیده شده است.
ضرورت تخصیص اعتبار به مقبره الشعرا در سفر رئیس جمهور به تبریز
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر بر ضرورت تخصیص اعتبار به مقبره الشعرا در سفر رئیس جمهور به تبریز تاکید کرد و گفت: ساماندهی این طرح یکی از مطالبات اهالی فرهنگ و هنر از رئیس جمهور است.
سید قاسم نظامی ادامه داد: سالهای گذشته این پروژه حتی از فهرست پروژههای ملی نیز حذف شده بود که خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته از سال گذشته دوباره در این فهرست قرار گرفته هر چند که بودجه اختصاصی چندان در خور و قابل توجه نیست.
باید تلاش کنیم مقبره الشعرا را به عنوان یک مرکز مهم فرهنگی و سپس یک قطب مهم شهریار پژوهی جهانی مجهز کنیموی سپس با اشاره به اینکه بازسازی پروژه مقبره الشعرا حدود ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، ابراز داشت: امیدواریم این اعتبار در سفر رئیس جمهوری به تبریز محقق شود.
ناظمی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم مقبره الشعرا را به عنوان یک مرکز مهم فرهنگی و سپس یک قطب مهم شهریار پژوهی جهانی مجهز کنیم، گفت: عملیات عمرانی پروژه در حال انجام است و باید تسریع شود.
وی با بیان اینکه امیدواریم به زودی شاهد تکمیل و اتمام امور عمرانی این بنای ارزشمند باشیم، افزود: در سالهای اخیر بازطراحی و بازمعماریهایی نیز در این پروژه انجام شده و بحثهای مرمت یادمان و نورپردازی آن نیز به مناقصه گذاشته شده است که با مشخص شدن پیمانکار امید است مرمت مجموعه سرعت یابد.
مقبره الشعرای تبریز میتواند مرکز جهانی برای تبادلات فرهنگی باشد که انتظار میرود طرحهای توسعهای این مکان به اتمام رسیده و بعداز ۴۰ سال شاهد ایجاد پردیس جامع فرهنگی و هنری همچون سعدیه و حافظیه در شهر تبریز باشیم