ضرورت پوشش بیمه‌ای برای داروهای دیابت/ افزایش چهار برابری مبتلایان

رئیس انجمن دیابت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای مناسب برای داروهای بیماران مبتلا به دیابت در کشور لازم است زیرا این بیماران بیشترین هزینه را با توجه به اینکه مادام العمر باید دارو مصرف کنند، می پردازند.

به گزارش ارک خبر،اسدالله رجب روز سه شنبه در گفت و گو درباره افزایش داروی ترکیبی کنترل کننده قند خون (سینوریپا) و انسولین قلمی افزود: دیابت بیماری است که اگر به درستی با مصرف مداوم داروهای مورد نیاز کنترل نشود تمام سیستم های اصلی بدن از جمله قلب، کلیه، کبد، چشم و غیره را تخریب کرده و علاوه بر افزایش هزینه های سنگین به بیمار و خانواده وی، به نظام سلامت کشور نیز خسارت وارد می کند.
وی اظهار داشت: ۳۵  سال است که تاکید می کنیم باید ابزار و داروهای بیماران مبتلا به دیابت تحت پوشش مناسب بیمه قرار بگیرد در حالیکه این اتفاق رخ نمی دهد و این افراد مجبورند هزینه های زیادی را بابت دارو پرداخت کنند.
رجب تاکید کرد: به عنوان مثال یک بیمار مبتلا به دیابت که انسولین مصرف می کند سالانه یک هزار و ۷۰۰ بار تزریق انجام می دهد و ۲ هزار و ۱۰۰ بار نیز قند خونش را اندازه می گیرد بنابراین باید از این بیماران حمایت شود و بیمه هزینه کنترل های روزانه و مورد نیاز بیمار را به عهده بگیرد.
به گفته وی، ۲۰ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند و سالانه حدود ۳۰۰ هزار نفر به شمار دیابتی‌ها اضافه می‌شود، هر چه عمر متوسط ایرانیان بالاتر می رود، ابتلا به این بیماری نیز بیشتر می شود.
رئیس انجمن دیابت ایران تصریح کرد: شمار بیماران مبتلا به دیابت در ۲۵ سال گذشته چهار برابر افزایش یافته، اگر بتوانیم این بیماری را به موقع شناسایی و درمان کنیم، هزینه های درمان آن نیز کاهش می یابد و توجه به پیشگیری در ابتلای افراد به این بیماری بسیار ضروری و با اهمیت است.
رجب ادامه داد: چاقی و اضافه وزن، عوامل محیطی، نداشتن تحرک و تغذیه سالم از جمله عوامل ابتلا به بیماری دیابت است و ۸۰ درصد افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند، در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند، همچنین عده ای از بیماران فقط یک بار به پزشک مراجعه می کنند و زمانی که داروهای آنها تمام می شود، دوباره همان دارو را از داروخانه تهیه و مصرف می کنند و دیگر به پزشک مراجعه نمی کنند.
وی با بیان اینکه  پیشگیری از دیابت و عوارض آن به نوعی صرفه‌جویی به شمار می‌رود، اظهار داشت: آموزش راحت‌ترین و بهترین راهکار این پیشگیری است، آموزشی کاربردی که بتوان با تکیه بر ارزشیابی کیفی آن از آمار مبتلایان به دیابت و عوارض آن و نیز افزایش هزینه‌های تحمیلی آن کم کرد، در شرایط کنونی کشور که حوزه دیابت نیز دچار برخی نارسایی‌ها از جمله افزایش هزینه‌های مهار و کنترل دیابت است باید به آموزش توجه اساسی کرد.
رجب خاطرنشان کرد: باید بتوانیم با همکاری سیاستگذاران، متخصصان، افراد دیابتی، خیرین و دست‌اندرکاران حوزه دیابت  بتوانیم دست در دست یکدیگر آینده روشنی برای دیابت در کشور رقم بزنیم.
اطلس فدراسیون جهانی دیابت نشان می دهد شیوع دیابت نوع ۱ و ۲ رو به افزایش است به طوری که تعداد افراد مبتلا به دیابت در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا که ایران نیز در همین منطقه واقع شده، تا سال ۲۰۴۰ دو برابر افزایش خواهد یافت یعنی از ۳۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر امروز به ۷۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر خواهد رسید.
در دنیا پنج میلیون نفر از بزرگسالان ۷۹-۲۰ ساله مبتلا به دیابت،  ۱۹۳ میلیون نفر بدون تشخیص،  ۳۱۸ میلیون نفر پیش دیابت یا دچار اختلال تحمل گلوکز هستند،  تا سال ۲۰۴۰، عده دیابتی‌ها به ۶۴۳ میلیون نفر خواهد رسید و هزینه سالانه دیابت، ‌حدود ۶۷۳ میلیارد دلار برآورد می‌شود یعنی ۱۲ درصد بودجه ملی بهداشت صرف درمان دیابت و عوارض آن می‌شود.
در حال حاضر در ایران حدود ۱۲ درصد از جمعیت بزرگسال به دیابت مبتلا هستند، در دنیا از هر ۱۰ نفر، یک نفر دیابتی است و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۴۵ از هر هشت نفر یک نفر به دیابت مبتلا باشد.
انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا