تنها راه نجات دریاچه ارومیه داشتن نگاه اکوسیستمی است

اولین جلسه شورای سیاست گذاری رویداد فناورانه نجات دریاچه ارومیه در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش ارک خبر،

این هیئت هیچ نگرانی بابت غیرمنصفانه بودن نتایج بررسی وجود ندارد؛ هرچند یک اتفاق عجیب در حال رخ دادن است و کسانی که عملکرد آن‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد شروع به دادوبیداد کردند که عده‌ای می‌خواهند دریاچه ارومیه را خشک کنند.

وی افزود: واقعاً اتفاق عجیبی است افرادی که عملکردشان باید از سوی هیئت تحقیق و تفحص مورد بررسی قرار گیرد و درحالی‌که هنوز این کار آغاز نشده شروع به انجام مصاحبه‌های طلبکارانه می‌کنند و گویا مردم مقصر خشک شدن دریاچه ارومیه هستند. اما مردم مطمئن باشند که هیچ کدام از این اقدامات و صحبت‌ها ما را از دایره‌ی حق خارج نخواهد کرد و هر ترک فعلی که از سوی هر فرد یا نهادی انجام‌شده به اطلاع مردم خواهد رسید.

نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: علی‌رغم این‌که دولت سیزدهم نزدیک یک‌سال است که بر روی کار آمده‌ و طبیعتاً در طول این مدت نمی‌تواند پاسخگوی وضعیت فعلی دریاچه ارومیه باشد، اقداماتی را در این خصوص انجام داده و ما شاهد هستیم که از سوی معاون اول و همچنین مسئولین اجرایی در استان‌های آذربایجان غربی، شرقی و کردستان انجام‌شده است و این از عجایب روزگار است افرادی که سال‌ها مسئول احیای دریاچه ارومیه بوده‌اند، اکنون حاشیه‌سازی می‌کنند و دولت سیزدهم باید بدون توجه به این حاشیه‌سازی‌ها بکار خود ادامه دهد.

وی همچنین گفت: ما در مجلس شورای اسلامی نیز خطاب به همکارانی که در این خصوص دادوبیداد می‌کنند می‌گوییم به‌جای دادوبیداد، لااقل درمورد دادن امتیاز حقابه شهرستان خود اظهار نظر کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: بحث اصلی ما ایجاد سد نیست بلکه نحوه‌ی تقسیم‌بندی صحیح و استفاده درست از حق آب سدها اهمیت دارد و ما نباید اجازه دهیم کار علمی و کارشناسی در مقابل مواضع سیاسی و اجتماعی ذبح شود.

دکتر متفکر آزاد خاطر نشان کرد: ما معتقد هستیم بحث دریاچه ارومیه یک معضل زیست‌محیطی است و ما با ایده به‌کاشت موافق هستیم نه با ایده‌ی نکاشت؛ چراکه ایده‌ی نکاشت به‌منزله مهاجرت مردم به سایر شهرستان‌ها و کارگری در آن شهرستان‌ها است.

وی با انتقاد از مورد توجه قرار نگرفتن اساتید دانشگاه‌های آذربایجان شرقی و غربی گفت: متأسفانه علی‌رغم اینکه اساتید دانشگاه‌های آذربایجان غربی و شرقی همگی صاحب‌نظر بوده و از سوی بسیاری از کشورهای مطرح دنیا به‌عنوان مرجع علمی یاد می‌شوند، در بحث دریاچه ارومیه این اساتید صاحب‌نظر تلقی نشده و به اندازه‌ای چهار برابر سهم اساتید این دانشگاه‌ها پروژه‌ها در اختیار استادی قرلر داده شد که کیلومترها با ما فاصله دارد و نتیجه این اقدامات چیزی جز وضعیت فعلی دریاچه ارومیه را به وجود نیاورده است.

بارگذاری بیش از ظرفیت در کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی نیز گفت: علاوه بر شرایط اقلیمی از جمله تبخیر، گرمایش هوا و کاهش ۸۰ درصدی روان آب‌ها، بحث بارگذاری بیش از ظرفیت در اطراف دریاچه ارومیه تاثیر زیادی در به وحود آمدن وضعیت فعلی دارد و برداشت‌ها باید متناسب با ظرفیت باشد.

مهندس یوسف غفارزاده ادامه داد: حدود ۷۵ هزار چاه غیر مجاز در آذربایجان غربی و ۱۵ هزار چاه غیرمجاز در آذربایجان شرقی وجود دارد که ۷ هزار چاه در آذربایجان شرقی و ۳ هزار چاه در آذربایجان غربی پر شده است اما راهکار اصلی مهندسی معکوس و بازگشت به وضعیت متعادل است و همه‌ی مسایل باید در کنار یکدیگر دیده شود چراکه بسیاری از مردم هنگام پرکردن چاه‌ها متضرر می‌شوند.

وی با تاکید بر ضرورت وقوع انقلاب در بحث کشاورزی در اطراف دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: رهاسازی سدها شامل مصارف و منابع تعریف شده است و سرجمع هر ساله میزان ۶۰۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است که مشکل اصلی زمانی به وجود می‌آید که این میزان کاهش یابد و در این مواقع بحث تقسیم آب برای شرب، کشاورزی، صنعت و دریاچه مطرح می‌شود که ما در طول این سال‌ها حتی بیشتر از سهم‌مان را نیز رهاسازی کرده‌ایم اما متاسفانه فکری برای جبران این میزان نکرده‌ایم.

برگزاری رویداد ملی فناورانه نجات دریاچه ارومیه

براساس این گزارش، دکتر جلال شیری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ابتدای این نشست ضمن تشریح ابعاد مختلف رویداد ملی فناورانه نجات دریاچه ارومیه که در آبان ماه سالجاری در دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد؛ گزارشی از روند اجرایی این رویداد را به اعضای شورای سیاستگذاری ارایه نمود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا