یکمیلیون تن برنج دولتی ناپدید شد؟!
پایگاه خبری ارک – دبیر انجمن برنج با اعلام اینکه در خصوص توزیع برنجهای تاریخ مصرف گذشته و آلوده وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشد، گفت: از سرنوشت یکمیلیون تن برنج اطلاعی در دست نیست و بهتر است وزارت کشاورزی مردم را از سرنوشت این برنجها آگاه کند.
به گزارش تسنیم، جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج درباره ماجرای توزیع برنجهای آلوده بین مردم در برخی از شهرها توسط دولت گفت: مسئول اصلی تنظیم بازار در ایران وزارت کشاورزی بوده و وظیفه اصلی پاسخگویی در این موضوع بهعهده این وزارتخانه است.
وی افزود: از اواخر سال گذشته نظم مناسبی در واردات برنج برقرار شده و برنجی که سال گذشته وارد کشور شده بود توانست کسری برنج مورد نیاز کشور را تأمین کند. امسال نیز وزارت کشاورزی مانند سال گذشته چهارچوب مشخصی برای واردات برنج تعیین کرده است.
علیزاده در توضیح این چهارچوبها اظهار داشت: دولت با ساماندهی ثبت سفارشها، عدم واردات برنج از اول تیر تا آخر آبان ماه، وضع تعرفه 40درصدی برای برنج در تمام طول سال و دریافت 500 تومان سود بازرگانی برای هر کیلو برنج وارداتی توانست به وضعیت بازار برنج سر و سامانی بدهد.
دبیر انجمن برنج با اشاره به کاهش قیمت جهانی برنج تصریح کرد: واردات برنج از سال 93 تحت کنترل و بهصورت مدیریت شده صورت گرفته است ضمن اینکه بهدلیل کاهش قیمت جهانی این کالا، واردات برنج مانند گذشته سودآور نیست.
وی درباره منشأ برنجهای آلوده و زمان واردات این برنجها به کشور خاطرنشان کرد: ما در سال 92 حدود 2میلیون تن برنج وارد کشور کردیم که یکمیلیون تن آن اضافه بوده و در سال 93 نیز بهدلیل واردات کافی از آن یکمیلیون تن برنج باقیمانده در انبارها استفاده نکردیم.
علیزاده در ادامه با بیان این احتمال که این برنجها ممکن است همان برنجهای وارداتی سال 92 باشند، افزود: من بارها از طریق رسانهها از وزارت کشاورزی این سؤال را مطرح کردم: سرانجام این یکمیلیون تن برنج چه شد؟ بههرحال این برنجها یا باید در جایی مصرف شده باشند یا ما آن را از طریق ترانزیت به سایر کشورها صادر کردهایم.
وی با اذعان به این موضوع که نمیتوان با قاطعیت برنجهای توزیع شده آلوده و تاریخ مصرف گذشته را همان برنجهای مازاد در سال 92 دانست، گفت: بههرحال از سرنوشت این یکمیلیون تن برنج اطلاعی در دست نیست و بهتر است وزارت کشاورزی مردم را از سرنوشت این برنجها آگاه کند.
علیزاده درباره آسیب پذیر بودن برنج در مقابل آفات و بیماریهای انباری تصریح کرد: توصیه شخصی من به همه مردم این است که هیچوقت بیش از نیاز یک سال خود برنج را ذخیره و انبار نکنند چرا که برنج بهسرعت قابل فساد است.
دبیر انجمن برنج با یادآوری ماجرایی در این رابطه با اشاره به عدمکیفیت انبارهای موجود در کشور بیان داشت: چند سال پیش حدود 100هزار تن برنج در یکی از انبارهای کرج پیدا شد که بهدلیل طولانی شدن نگهداری آنها در انبارهای غیراستاندارد پوسیده شده و مسئولین مجبور به از بین بردن این برنجها شدند.