برگزاری نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان با حضور مدیران اجرایی و پژوهشی.

به گزارش ارک خبر؛نشست شورای تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان با حضور ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان،مدیرکل بحران استانداری، مدیرکل منابع طبیعی، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان، معاونان بهبود تولیدات دامی و گیاهی، رئیس مرکز تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، و جمعی از کارشناسان و پژوهشگران در محل سالن شهید دادخواه برگزار شد.
مهرداد مرادمند در این نشست با تأکید بر اهمیت فعالیت بخش تحقیقات ؛گفت:بخش تحقیقات در کنار بخش اجرا می تواند چالش ها و مسائل را بررسی و با ارائه راهکار های مناسب توسعه بخش کشاورزی را شاهد باشیم.
در ابتدای جلسه،مسعود ترابی، رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان، ضمن ارائه گزارشی از آخرین فعالیت‌ها و برنامه‌های تحقیقاتی، بر ضرورت نقش‌آفرینی علمی مراکز پژوهشی در تصمیم‌سازی‌های کلان کشاورزی استان تأکید کرد.
وی به روند تدوین الگوی کشت استان اشاره نمود و افزود: “الگوی کشت باید بر پایه اقلیم، منابع آبی، نیاز بازار و بهره‌وری اقتصادی طراحی و اجرا شود و مراکز تحقیقاتی نقش کلیدی در پشتیبانی علمی این فرآیند دارند.”

طرح کشت یک میلیارد نهال در سطح استان نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده توسط دکتر ترابی بود. وی این طرح را فرصتی برای احیای منابع طبیعی و توسعه پوشش گیاهی دانست و گفت: “تحقیقات می‌تواند در شناسایی گونه‌های بومی، مقاوم و سازگار با شرایط منطقه بسیار مؤثر باشد.”

در ادامه، موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در بخش کشاورزی با استناد به مطالعات انجام‌شده توسط بخش تحقیقات آب و خاک بررسی شد. دکتر ترابی بر اهمیت ارائه راهکارهای ایمن و علمی برای بهره‌برداری از این منابع در شرایط کم‌آبی تأکید کرد.

🔶همچنین از پیشرفت طرح احداث باغ اندمیک استان خبر داد و افزود: “هدف از این طرح، حفظ گونه‌های بومی، تنوع زیستی و منابع ژنتیکی با ارزش در بخش کشاورزی و منابع طبیعی استان است.”

در پایان سخنان خود، دکتر ترابی به توسعه استفاده از عوامل بیولوژیک در گلخانه‌ها اشاره کرد و گفت: “استفاده از روش‌های کنترل زیستی به‌جای سموم شیمیایی، گامی در جهت پایداری تولید و سلامت محصولات است.”

پس از آن، آقای شیشه‌فروش، مدیرکل بحران استانداری با اشاره به اهمیت رویکرد پیشگیرانه در حوزه کشاورزی، موارد مهمی را مطرح کرد. وی گفت:
امروزه تولید بذرهای مقاوم به خشکی و شوری یکی از راهبردهای حیاتی برای مقابله با تغییرات اقلیمی است و باید در اولویت تحقیقات قرار گیرد.”
وی تأکید کرد که تمام دستگاه‌ها موظف‌اند برنامه‌ای مشخص برای کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران در حوزه مسئولیت خود داشته باشند.
ایشان همچنین لزوم آموزش هدفمند بهره‌برداران کشاورزی در مواجهه با بحران‌های طبیعی را مورد توجه قرار داد و خواستار تدوین برنامه‌های اجرایی منسجم در این زمینه شد.
از نگاه وی، تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها با تکیه بر نوآوری، خلاقیت و توان داخلی می‌تواند مسیر توسعه کشاورزی استان را هموارتر سازد.
در پایان، وی خواستار ارائه راهکارهای جدید، خلاقانه و بومی‌شده از سوی مراکز پژوهشی برای عبور از چالش‌های روز کشاورزی شد.

ین نشست با تأکید بر تعامل مؤثر میان نهادهای اجرایی و پژوهشی، و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی موجود در استان به‌منظور تقویت زیرساخت‌های دانش‌بنیان در کشاورزی به پایان رسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا