هزاران شرکت ایرانی با شرکتهای آمریکایی رقابت میکنند
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور از اشتغال ۴۰۰ هزار نفر در شرکتهای دانشبنیان سراسر کشور خبر داد و گفت: ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان بخشی از نیازهای کالاهای تحریمی، اشتغال و نیازهای کشور در بخشهای مختلف را تأمین میکنند.
![](https://ark-news.ir/wp-content/uploads/2025/02/1739416819_67ad64f36934c.jpg)
به گزارش ارک خبر،به نقل از فارس، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی کشور امروز در یکصد و هشتمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی، با محوریت «بررسی تعیین و تکلیف مالکیت محل کارخانه نوآوری تبریز» و «تعریف پروسه جذب منابع صندوق جهت تسریع در راهاندازی و بررسی راهکارهای تسهیل دسترسی به منابع صندوق نوآوری و شکوفایی برای شتابدهی به اکوسیستم نوآوری استان» در استانداری آذربایجان شرقی به ظرفیت عظیم شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان مبنی بر دانش و فناوری فعالیت میکنند و فعالان این عرصه میتوانند با بسیاری از کشورهای توسعهیافته رقابت کنند.
وی تصریح کرد: ما امروزه میتوانیم هزاران شرکت ایرانی را نام ببریم که با شرکتهای آمریکایی و اروپایی در حال رقابت هستند.
وی با بیان اینکه دانشبنیان جزو معدود مسائل در کشور است که دو قانون در سالهای ۱۳۸۹ و ۱۴۰۱ دارد، ادامه داد: هزاران شرکت خرد و کوچک دانشبنیان در راستای قانون ۱۳۸۹ مصوب مجلس شورای اسلامی تشکیل شدند.
اشتغال ۴۰۰ هزار نفر در شرکتهای دانش بنیان
خیاطیان از اشتغال ۴۰۰ هزارنفر در شرکتهای دانشبنیان سراسر کشور خبر داد و تصریح کرد: ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان بخشی از نیازهای کالاهای تحریمی، اشتغال و نیازهای کشور در بخشهای مختلف را تأمین میکنند.
وی به حمایت هلدینگهای بزرگ اقتصادی از شرکتهای خرد دانشبنیان تأکید کرد و گفت: اگر شرکتهای بزرگ اقتصادی با شرکتهای دانشبنیان و فناور همکاری و همافزایی داشته باشند، میتوانند جهش بزرگی را روی دهند.
خیاطیان به تشریح ماده ۱۱ قانون جهش دانشبنیان در راستای طرحهای معافیت مالیاتی پرداخت و ادامه داد: ما به کمک مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه طرحهای متعددی در راستای معافیت مالیاتی شرکتهای دانشبنیان و سرمایهگذاران در نظر گرفتهایم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، ظرفیت شرکتهای دانشبنیان آذربایجان شرقی را بسیار بالا توصیف کرد و متذکر شد: امیدواریم شهرداری یا هر ارگان دیگری که در راستای تجهیز و تأمین زیرساختهای کارخانه نوآوری فعالیت خواهند کرد، اقدامات بلندمدت داشته باشند.
وی، پیشرفت و توسعه در هوش مصنوعی را اولویت کشور دانست و افزود: ما با شرکتهای دانش بنیان حوزه هوش مصنوعی در زمینههای معدن، کشاورزی و عرصههای مختلف همکاری و همافزایی داریم.
خیاطیان از اعطای تسهیلات یک هزارمیلیاردی به شرکتهای دانشبنیان آذربایجان شرقی خبر داد و گفت: نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای خرد دانشبنیان و بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان به شرکتهای دانشبنیان بزرگ استان اعطا کردیم و در این راستا امیدواریم ضریب نفوذ صندوق سرمایهگذاری را به ۷۰ درصد در آذربایجان شرقی برسانیم.