شهردار: توسعه و اعتلای قم باید مطابق جمعیت شهرنشین آن صورت گیرد

به گزارش‌‌‌‌‌پایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، سید مرتضی سقائیان نژاد عصر دوشنبه در نهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم در تالار امام جواد (ع) استانداری، با بیان اینکه مفهوم شهرنشینی و اقتصاد مقاومتی به هم گره خورده است، اظهار داشت: مجموعه مدیریت شهری از ظرفیت های متعددی برای ایفای نقش در مباحث مختلف برخوردار است، از این رو با توجه به عملیاتی بودن بحث اقتصاد مقاومتی در این زمینه نقش پر رنگ تری را می تواند داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهروندان قلب تپنده اقتصاد شهر محسوب می شوند، گفت: توسعه مسکن و ساخت و سازها املاک تاثیر زیادی بر رشد اقتصادی یک منطقه و یا محله از شهر دارد، و شهرداری می تواند از طریق اعمال یک سری از سیاست ها و برنامه ها در مناطق مختلف شهر اقتصاد آن را تحت شعاع خود قرار دهد.
سقائیان نژاد با اشاره به تولید حجم قابل توجهی زباله در سطح شهر قم، افزود: اگر امروز ما از زباله به عنوان طلای کثیف یاد می کنیم، چگونگی تفکیک، توزیع و دفن آن نیز می تواند در بحث اقتصاد شهری بسیار موثر باشد.
وی همچنین نداشتن برنامه و استراتژی را از جمله کمبودها و نواقص مدیریت شهری قم ذکر کرد، و افزود: با توجه به تامین میزان قابل توجهی از درآمدهای شهرداری از طریق عوارض، هزینه کرد این درآمدها در قالب یک چهار چوب منظم و حساب شده می تواند بسیاری از مشکلات مالی این نهاد را رفع کند.
شهردار قم با اذعان به برخوردار نبودن قم از زیر ساخت های مورد نیاز برای یک کلانشهر، افزود: در حال حاضر زیر ساخت های قم نزدیک به 15 تا 20 سال با عقب ماندگی مواجه شده، و با توجه به وضعیت تورم و رکود اقتصادی موجود جبران نمودن گام های بعدی توسعه در این شهر کار بسیار سخت و دشواری است.
وی با بیان اینکه زیر ساخت های توسعه شهری قم در ابعاد گوناگون قابل بررسی است، گفت: در حالی که در طرح تفصیلی و جامع قم 3 رینگ شهری پیش بینی شده، و همچنین طبق همین طرح اکثر معابر و شوارع عمومی باید بهسازی شده و بیشتر تقاطع های غیر همسطح نیز شکل بگیرد، اذعان داشت: به علت نداشتن یک استراتژی روشن و شفاف که بر حسب آن حرکت کنیم، هیچکدام از این موارد مندرج در طرح تفصیلی انجام نپذیرفته است.
شهردار قم همچنین با بیان اینکه بودجه سال 95 قم به جای برنامه محوری بر اساس پروژه محوری تنظیم شده است، از تکمیل چشم انداز 1400 مدیریت شهری قم تا نیمه سال جاری خبر داد، و افزود: برای تدوین این طرح از همه ظرفیت ها و اقتضائات موجود در قم از جمله حوزه های علمیه و شخصیت های برجسته حوزوی استفاده شده است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه بودجه سال 96 شهرداری قم مطابق برنامه کاملا مدون و مشخصی تنظیم خواهد شد، افزود: شهرداری در حال حاضر بر تمام امور شهری مسلط و نبض آن را نیز در دست گرفته است، از این رو کلیه مشکلات و انحرافات ایجاد شده در بحث بودجه سال جاری را احصاء و رفع می کند.
سقائیان نژاد همچنین با اشاره به نیاز مبرم شهرداری قم به یک مرکز رشد به منظور دانش بنیان کردن خدمات شهری در بحث های مختلف فضای سبز و زیبا سازی نما و منظر شهری، گفت: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی با ایجاد چنین مرکزی می توانند بهترین کمک را به شهرداری داشته باشند.
وی همچنین الگو سازی را بهترین راهکار برای تحقق درآمدهای پایدار و تمرکز زدایی عنوان کرد، و افزود: شهرداری قم درصدد است، تا با واگذاری طرح های عمرانی به سازمان توسعه و عمران شهری و اجرای عملیات احداث و ساخت و ساز در سریعترین زمان ممکن و با کمترین هزینه الگوی مناسبی را به تمامی پیمانکاران شهر قم ارائه دهد، و به شرط پیروی از این الگو آنها را در طرح های خود به خدمت بگیرد.
شهردار قم همچنین خروج از پروژه های زیر ساختی و ورود به پروژه های محله محور به منظور ارتقا، فرهنگ مشارکت در میان شهروندان را نیز ضروری عنوان کرد، و افزود: سال گذشته سرانه فضای سبز را به میزان 2 متر مربع ارتقا، دادیم، و امسال نیز افزایش 3 متر دیگر را در دستور کار داریم، که در همین راستا 350 هکتار از محلات مختلف شهر زیر کاشت فضای سبز قرار خواهد گرفت.
7403/ 6133/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا