آمریکا تحریم های میانمار را لغو کرد
به گزارش ارک خبر به نقل از رویترز، اوباما یادآور شده است: وضعیت فوق العاده مربوط به تهدیدات با پیشرفت های مهم این کشور در نهادینه کردن دمکراسی از جمله برگزاری انتخابات تاریخی در نوامبر سال گذشته، به پایان رسیده است.
وزارت خزانه داری آمریکا نیز امروز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: با پایان وضعیت فوق العاده، تمامی تحریم های مالی و تجاری میانمار کن لم یکن تلقی می شوند.
بیش از 100 نفر و شرکت میانماری همچنان در فهرست تحریم های واشنگتن قرار دارند و به نظر می رسد این افراد و شرکت ها از نظامیان دولت سابق باشند که بخشی از اقتصاد را در دست دارند.
آمریکا پس از آغاز روند اصلاحات در میانمار در سال 2011 به طور قابل توجهی از میزان تحریم های مالی و تجاری این کشور کاسته، اما آنها را لغو نکرده است. کارشناسان احتمال می دادند با روی کار آمدن دولت برآمده از سیاست های سوچی مورد حمایت آمریکا، این تحریم ها لغو شود، اما همچنان تضادهایی بین دو طرف وجود داشت.
یکی از این تضادها روهینگیایی های مسلمانی هستند که سال ها تحت ظلم حکومت نظامی بوداییان تندرو آواره شدند و در حال حاضر نیز دولت میانمار اجازه نمی دهد حتی از واژه ‘روهینگیا’ در مورد آنها استفاده شود و این مسلمانان را نژادی خارج از مرزهای این کشور دانسته و تاکید دارد این مسلمانان مهاجران بنگلادشی هستند که شهروند میانمار محسوب نمی شوند.
سفیر آمریکا در میانمار نیز اخیرا به دلیل استفاده از واژه روهینگیا در مورد مسلمانان میانمار به شدت مورد انتقاد بودائیان تندرو قرار گرفت و تجمعاتی مقابل سفارت آمریکا در پایتخت این کشور جنوب شرق آسیا برگزار شد.
آمریکا ماه دسامبر مجوزهای عمومی به برخی شرکت ها و سرمایه گذاران برای همکاری با میانمار داد و برخی از محدودیت های مسافرتی را نیز برداشت و اجازه داد محموله ها از طریق بنادر و فرودگاه های این کشور به مدت شش ماه به میانمار انجام شود.
از سوی دیگر برخی کارشناسان معتقدند هیچ شکی وجود ندارد که برخی از این تحریم ها با تصویب آنگ سان سوچی لغو شده است و بسیاری از محدودیت هایی که دولت جدید وی را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می داد برداشته شده اند.