عملکرد 3 ساله بخش کشاورزی در سال های 95 – 92
پایگاه خبری ارک خبر- اصفهان:
عملکرد 3 ساله بخش کشاورزی در سال های 95 – 92
به گزارش روابط عمومی سازمان،کارگروه مدیریت وبرنامه ریزی تولید گوشت مرغ استان اصفهان برای اجرایی نمودن طرح کاهش سن ووزن کشتار مرغ گوشتی با حضور رئیس محترم سازمان جهاد کشاورزی استان ، معاون بهبود تولیدات دامی و نمایندگان استانداری ، اداره کل دامپزشکی ، شرکت پشتیبانی اموردام ، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها، اتحادیه و انجمن صنفی مرغداران گوشتی استان، انجمن صنفی کشتارگاههای طیور برگزار شد.
در این نشست ، آقای مهندس کریمیان رییس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: مزیت های خوبی برای تولید کننده و مصرف کننده با اجرای این طرح پیش بینی شده است و اطلاع رسانی مناسب وترویج مجموع اقدامات اجرایی این طرح نقش مهمی در فرهنگ سازی تولید و مصرف مرغ با وزن مناسب را دارد.
ایشان در ادامه تصریح نمود: با همراهی و همدلی وهماهنگی کلیه دست اندرکاران تولید تا بازار مصرف، طرح اجرایی می شود و نیز مشکلات احتمالی با پیگیری بتدریج مرتفع می گردد.
معاون بهبود تولیدات دامی آقای مهندس افیونی در این نشست گفت: با توجه به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر کاهش سن و وزن کشتار مرغ گوشتی در راستای افزایش بهره وری ، کاهش ضایعات، توسعه صادرات ، افزایش کیفیت گوشت مرغ و به منظور بهبود شرایط بهداشتی فرآیند تولید تا عرضه گوشت مرغ ، دستورالعمل کاهش سن و وزن کشتار مرغ گوشتی ابلاغ گردیده است که بر این اساس این طرح از تاریخ اول آذرماه سالجاری در سطح کشور اجرایی می گردد.
ایشان در ادامه افزود: در فاز اول مرغ قابل بسته بندی به صورت کامل با میانگین وزن لاشه 8/1 کیلوگرم و حداکثر با وزن لاشه 2/2 کیلوگرم امکانپذیر بوده و وزن های بالاتر می بایست به صورت قطعه بندی عرضه گردد .
آقای مهندس افیونی افزود: اجرای این طرح علاوه بر بهبود کیفیت گوشت مرغ تولیدی، می تواند باعث افزایش صادرات مازاد گوشت مرغ کشور شود.
ایشان همچنین بیان نمود اجرای این طرح علاوه بر کنترل مازاد تولید ، افزایش امکان صادرات ، افزایش سرانه مصرف ، به نفع مصرف کننده هم خواهد بود و می تواند به بهبود کیفیت گوشت مرغ وطعم و مزه بهتر مرغ منجر گردد .
سرکار خانم مهندس فیضی مدیر امور طیور سازمان گفت: با پیشرفتهای ژنتیکی و انتخاب بهترین نژادهای مرغ گوشتی و پیشرفتهای علم تغذیه و مدیریت پرورش و بهداشت ، سرعت رشد مرغ گوشتی افزایش یافته بطوریکه ظرف 42 روز به وزن مناسب بازار می رسد و در طی 42 روز بهترین عملکرد را از نظر رشد ، ضریب تبدیل غذایی و کیفیت لاشه خواهد داشت .
ایشان در ادامه افزود: استانداردهای صادرات مرغ بر مبنای وزن پائین است و با مرغ سنگین امکان صادرات نیز کاهش می یابد همچنین عرضه مرغ بیش از نیاز مصرف به کاهش قیمت به زیر قیمت تمام شده منجر و این امر ضرر و زیان مرغدار را باعث شده است .
طی این جلسه نمایندگان اتحادیه مرغداران گوشتی وانجمن صنفی مرغ گوشتی استان نیز به بیان نظرات ودیدگاههای خود پرداخته وضروریات و الزامات اجرای مناسب طرح را مطرح نمودند .