بستر مناسب برای توسعه گیاهان دارویی در بیله سوار فراهم است
آرام حلیم روز شنبه در نشستی با رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل همچنین به ظرفیت های اراضی پایاب سدخدا آفرین اشاره کرد و افزود: 42 هزار هکتار از این اراضی در حوزه شهرستان بیله سوار قرار دارد و دولت برای راه اندازی و تکمیل هر هکتار از این اراضی حدود 600میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته است.
وی اظهار کرد: اراضی پایاب سد خدا آفرین در محدوده شهرستان یکی از مستعدترین مناطق برای توسعه و کشت گیاهان دارویی و باغ ها بوده و زمینه برای توسعه و تسریع کشت این نوع محصولات و مهیا است و از تحقیقات و پژوهش های مرکز جهاد دانشگاهی برای همکاری در این زمینه استقبال می شود.
فرماندار بیله سوار همچنین با اشاره به اینکه کلکسیونی از گیاهان دارویی به وفور در مناطق مختلف دشت مغان بویژه مناطق روستایی بیله سوار می روید افزود: هنوز بسیاری از خاصیت های این گیاهان به خوبی معرفی و شناسانده نشده و اگر کشت و کار این نوع گیاهان به مزارع کشیده نشود به مرور از صحنه طبیعت حذف خواهند شد.
حلیم پیشرفت صنعت کشاورزی را در گروه ایجاد نوآوری در این صنعت دانست و گفت: اصلاح الگوی کشت محصولات با ارزش افزوده بالا و ارزشمند و محصولاتی که نیازمند آب کمتری هستند از جمله سیاست های جهاد کشاورزی در این زمینه است و با ارائه تسهیلات مناسب از این طرح حمایت می کند.
فرماندار بیله سوار با اشاره به اینکه از طرح ایجاد کشت و صنعت تخصصی گیاهان دارویی در این شهرستان حمایت می شود و اراضی مناسب در اختیار اینگونه فعالیت ها قرار می گیرد افزود: با راه اندازی این مرکز در شهرستان در کنار بکارگیری و اشتغال جوانان بومی تحصیل کرده زمینه برای توسعه صادرات داروهای گیاهی با برند داخلی به کشورهای همسایه و حوزه قفقاز فراهم می شود.
وی بر اهمیت موضوع فراوری گیاهان دارویی در سطح شهرستان تاکید کرد و گفت: ایجاد صنایع فراوری در بحث گیاهان دارویی به نفع سرمایه گذاران بوده و کیفیت و فراوانی گیاه را افزایش می دهد.
وی گفت: ایران در حوزه گیاهان دارویی در عرصه جهانی نمونه و دارای رتبه شاخص است و شهرستان بیله سوار با اراضی وسیع و خاک مناسب این ظرفیت را دارد که 90 درصد گیاهان دارویی کشور را کشت و پرورش دهد.
حلیم فرماندار بیله سوار از برگزاری جشنواره هزار شکوفه شهرستان در اوایل سال آینده خبر داد و افزود: طبیعت زیبای بیله سوار در کنار
رویش هزاران نوع گیاه و سبزه جلوه خاصی به این منطقه بخشیده و برنامه ریزی می شود تا طبیعت شهرستان و دستاوردهای طبیعت این منطقه در حوزه اکوتوریسم در قالب جشنواره و مستند منعکس شود.
فرماندار بیله سوار در ادامه با اشاره به اینکه تعداد زیادی از گردشگران خارجی برای معالجه و درمان از گمرک و پایانه مرزی بیله سوار به مقصد استان های همجوار برای مداوا اقدام می کنند بیان کرد: مرکز جهاد دانشگاهی اردبیل با رویکرد اطلاع رسانی و علمی می تواند در کنار معرفی و شناساندن مراکز درمانی و مرکز درمان ناباروری قفقاز در استان برای اتباع آذری از ظرفیت های توریسم سلامت برای استان و شهرستان بیله سوار استفاده کند.
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا از روابط عمومی فرمانداری بیله سوار ، رییس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این نشست گفت: این سازمان آمادگی راه اندازی مرکز تخصصی کشت و توسعه گیاهان دارویی در شهرستان بیله سوار را دارد.
رامز نصیری صالح افزود: اگرچه دولت یازدهم با کشت گیاهان دارویی گام های بلندی برای بهره وری از این ظرفیت برداشته اما حمایت بخش خصوصی و دولتی برای ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی می تواند تولید ، درآمدزایی و توسعه این بخش را شتاب دهد.
وی با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی آماده درخواست زمین برای کاشت و توسعه گیاهان دارویی و تحقیقاتی در این شهرستان است گفت:
تبدیل 62 هزار هکتار از اراضی دیم شمال استان به آبی ظرفیت خوبی برای توسعه محصولات با ارزش افزوده بالا است و در این زمینه بیله سوار به نسبت شهرستان های دیگر مستعدتر برای ایجاد کشت و صنعت تخصصی و مرکز رشد گیاهان دارویی است.
وی به قابلیت های منطقه بیله سوار اشاره کرد و افزود: گلخانه طبیعی و خدادادی در این منطقه فعال است و بسیاری از همین گیاهان با ارزشی که خاصیت های فراوانی دارند و در مناطق مختلف روییده در برخی از کشورهای جهان یافت نمی شود.
بیله سوار مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: عارف شیرزاد
6018/ 1257