مراسم تجليل از دكتر حسين بيك باغبان در دانشگاه اصفهان برگزار شد

پایگاه حبری ارک خبر-اصفهان:

مراسم تجليل از دكتر حسين بيك باغبان استاد ممتاز بازنشسته دانشگاه استراسبورگ فرانسه و موسس مركز توسعه ايران شناسي در فرانسه با حضور پروفسور مايار استاد مطالعات بين فرهنگي دانشگاه استراسبورگ فرانسه ،استاندار اصفهان،رئيس دانشگاه ، مشاور رئيس دانشگاه،مدير دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي دانشگاه و جمعي از اساتيد و فرهيختگان در محل تالار دكتر رزمجو دانشگاه اصفهان برگزار شد.

به گزارش وب سايت خبري uinews دكتر هوشنگ طالبي رئيس دانشگاه اصفهان در مراسم تجليل از دكتر حسين بيك باغبان ضمن تقدير از زحمات اين استاد ممتاز اظهار داشت:خدمات ارزنده دكتر بيك باغبان در گسترش و تحكيم روابط بين دو كشور ايران و فرانسه قابل تقدير است. رئيس دانشگاه در ادامه با برشمردن ويژگي هاي علمي دكتر بيك باغبان ،ايشان را يكي از تاثير گذار ترين افراد در توسعه زبان و ادبيات فارسي در جهان قلمداد و از زحمات اين استاد فرهيخته تقدير به عمل آورد.

لازم به ذكر است در اين مراسم دكتر محمدرضا ايرواني مشاور رئيس دانشگاه و دبير هيات رئيسه نيز ضمن تقدير از زحمات دكتر بيك باغبان اظهار داشت: تجليل از بزرگ مرداني كه بيش از نيم قرن از عمر خود را در راه گسترش زبان و ادبيات فارسي صرف نمودند مايه مباهات و سربلندي است.وي در ادامه ضمن بيان فعاليت هاي علمي و پژوهشي شايان دكتر باغبان در دانشگاه استراسبورگ اظهار داشت:فعاليت هاي دكتر بيك باغبان در زمينه مطالعات خاورشناسي و ايران شناسي در فرانسه بر كسي پوشيده نيست . ايشان بيش از ۳۷ سال در رشته هاي تاريخ تمدن و زبان و ادبيات فارسي سابقه تدريس داشته اند و مايه افتخار جامعه ايران و جهان بوده و هستند.

در ادامه، دكتر بيك باغبان ضمن ابراز خرسندي از حضور در دانشگاه اصفهان، اظهار داشت: بنده فارغ التحصيل دوره ليسانس زبان و ادبيات فرانسه دانشگاه اصفهان هستم و پس از آن در سال ۱۹۶۷ ميلادي به فرانسه رفتم و در مدرسهٔ مطالعات اروپايي درس خواندم و موفق شدم دورهٔ كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري زبان و ادبيات فارسي و تمدن ايراني را در استراسبورگ راه‌اندازي نمايم. وي همچنين ضمن تشريح وضعيت زبان فارسي و دانشجويان اين رشته در فرانسه، خواستار همكاري علمي دانشگاه اصفهان با دانشگاه استراسبورگ شد.

شايان ذكر است پروفسور بيك باغبان استاد ايرانشناسي و رئيس گروه خاورشناسي دانشگاه مارك بلوك (استراسبورگ) فرانسه است. او بيش از سي و هفت سال در رشته هاي تاريخ تمدن ايران و زبان و ادبيات فارسي سابقه تدريس دارد و تا امروز بيست كنگره بزرگ علمي بين المللي را در زمينه مطالعات خاورشناسي در فرانسه برگزار كرده و در بسياري از كنگره هاي علمي بين المللي جهان شركت داشته است.يكي ازبرجسته ترين خدمات فرهنگي پروفسور حسين بيك باغبان ايجاد مقطع ليسانس زبان و ادبيات فارسي و تاريخ تمدن ايران در كنار مقاطع فوق ليسانس و دكتري در دانشگاه مارك بلوك (استراسبورگ) است. اين در حالي است كه در اروپا دانشگاه ها به بهانه هاي گوناگون در حال حذف مقاطع مختلف زبان و تمدن فارسي هستند.او تاكنون مقالات متعددي را نيز در زمينه هاي تخصصي خود تاليف كرده است. مدال شواليه-پالم آكادميك از قديمي ترين و معتبرترين نشان هاي علمي و فرهنگي دولت فرانسه است كه به ايشان اهدا شده است.

گفتني است دكتر حسين بيك باغبان فارغ التحصيل دوره كارشناسي زبان و ادبيات فرانسه دانشگاه اصفهان و دكتري دولتي در علوم انساني دانشگاه استراسبورگ فرانسه هستند.

دريافت نخل زرين آكادميك دولت فرانسه و رياست مركز دانشگاهي مطالعات و پژوهش هاي ايران در آلزاس از ديگر افتخارات كارنامه علمي اين استاد برجسته مي باشد.

خاطر نشان مي سازد در اين مراسم دكتر سيد كميل طيبي مدير دفتر همكاري هاي علمي و بين المللي نيز ضمن بيان بخشي از فعاليت هاي پژوهشي و آموزشي دكتر بيك باغبان در راستاي پيشبرد اهداف عاليه اشاعه فرهنگ و ادب فارسي در جهان به معرفي پروفسور كريستين مايار استاد مطالعات بين فرهنگي دانشگاه استراسبورگ فرانسه پرداخت.

دكتر مايار نيز در ادامه مراسم رشد فرهنگ ها را مستلزم ارتباط و مكالمه دانست . وي به نقش دكتر باغبان به عنوان واسطه بين ايران و فرانسه و حتي ايران و اروپا اشاره  و زحمات ايشان را قابل تقدير قلمداد نمود.دكتر مايار در ادامه با اشاره به دومين كنفرانس سه جانبه دانشگاه اصفهان،فرايبورگ و استراسبورگ فرانسه اظهار اميدواري نمود كه با برگزاري اين كنفرانس در پاييز ۲۰۱۷ روابط دانشگاه اصفهان و استراسبورگ بيش از پيش مستحكم گردد.

در پايان اين مراسم لوح تقديري از سوي استاندار اصفهان و لوح تقديري نيز از سوي رئيس دانشگاه اصفهان تقديم پروفسور بيك باغبان شد و از زحمات اين استاد برجسته تقدير به عمل آمد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا